Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliguster

Nutramigen i zaczerwienienia

Polecane posty

Gość aliguster

Witajcie! Tak się zastanawiam, może ktoś nam podpowie coś w temacie pielęgnacji skóry naszego maluszka na pupce i okolicach. Dzieciaczek jest prawie od urodzenia karmiony sztucznie Nutramigenem1. Ma skazę białkową, atopowe zapalenie skóry, kolki jelitowe i te na tle nerwowym. Próbowałam karmić małego również Bebilonem Pepti, ale efekty są jeszcze gorsze niż po Nutramigenie. Dzieciaczek robi częste różnokolorowe (zielone, czarne, anyżkowe, czasem nawet żółte), śmierdzące kupki. Często odparza mu się, dokładnie w tych samych miejscach, pupka i jej okolice: spodnia strona woreczka mosznowego jest prawie stale czerwona, krostki tego koloru w okolicach odbytu, rzadsze na pośladkach. Dotychczas stosowałam pieluchy tetrowe na przemian z Pampersami, obecnie zakładam bąbelkowi wyłącznie Pampersy. Często wietrzę pupkę, odparzenia smaruję na przemian Tormentiolem, Alantanem lub Linomagiem i maścią cholesterolową, ale to już nie przynosi żadnych efektów. Podejrzewam, że te stałe odparzenia mogą mieć charakter alergiczny, ale jestem również ciekawa Waszych opinii, kochane doświadczone Mamy:)! Słyszałam również, że Pampersy uczulają i lepiej zakładać alergikom Huggiesy, ale nie chce mi się w to wierzyć!!!Co o tym myślicie? Jak pielęgnować skórę mojego biednego, odparzonego maleństwa? No i buzia, co chwilę też obsypywana jest czerwonymi krostkami - jak wspomniałam atopowe zapalenie skóry. Wcześniej smarowaliśmy ją alantanem, później lekarz polecił Elocom. U alergologa byliśmy, ale akurat trafiło, gdy na buzi po elocomie nie było wyprysków i nic się nie dowiedzieliśmy, poza tym, że pewnie już mu przechodzi. Dostaliśmy jedynie maść cholesterolową. Wypryski wróciły, maść cholesterolowa nie wiele daje. Jedynie smarowanie raz w tygodniu elocomem na trochę pomaga. Co o tym sądzicie? I w ogóle co tak na prawdę daje maść cholesterolowa? Pozdrawiam serdecznie

Kup emolium oliwka do kąpieli, wlewasz niewielka ilość, balsam po kąpieli - dodatkowo natłuszcza i chroni delikatną skórę. Do mycia mydełko olian albo emolium. Pomoże. Nam maść nic nie pomogła.

Gość 86patricia
Witaj,mój synek rónież miał skazę białkową a do tego egzemę, z uczulenia na białko wyszedł ale jeśli chodzi o pielęgnację skórki to gorąco polecam produkty BALNEUM są świetne do kąpieli oraz crem BALNEUM BABY CREM naprawdę kosmetyki warte polecenia