Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca allegrowiczka

handel na allegro początki...

Polecane posty

wytłumaczcie mi tylko jedno - jak w takim krótkim czasie potraficie skopiować moje zdjęcia, obrobic i jeszcze wstawić na jakis portal zeby przesłać link??? JESTEM PEŁNA PODZIWU. mało tego przyznam sie do jeszcze jednej rzeczy, nie umiem wstawiac też tych linków do zdjęć za które na allegro się nie płaci.... :(

Gość mysle ze powodem sa ceny
Tak, zdjecia sa nieostre i nieciekawe kadry. Ale przede wszystkim nieostre. Zrob ostre zdjecia przy dobrym swietle - dziennym albo zarowce setce, na kawalkach bristolu albo sztucznej skorki czy papieru wizytowkowego, dobre tez jest surowe drewno bransoletka ma lezec we srodku, nie ucieta - obejrzyj fotki konkurencji wyostrz kontrasty

E, to zebys juz tak mnie nie podziwiala to Ci powiem, ze lubie grafike :)

mam 5 żarówek setek. I nic. jak robie zdjęcia to mąż się smieje że oswietlam jak w las vegas a zdjęcia i tak są do bani. I to prawda. Dziękuję Wam za wszelkie uwagi... Chociaż boję się ze wiele sie namęczyliście a ja z tej nauki nic nie wyciągnę bo zwyczajnie nie potrafię.

Gość niololo lolo
eee, ja bym nie kombinowała przy sztucznym świetle lub nawet przy lampie błyskowej, bo to moim zdaniem "wyższa szkołą jazdy" jednak zawsze najlepsze jest dobre, dzienne światło po prostu - najlepiej wyjść sobie na balkon w bezwietrzną pogodę i tam robić zdjęcia na odpowiednim tle

www.fotosik.pl tam wstaw zdjecia masz tam opcje kody na Allegro kopiujesz kod wystawiajac aukcje zmieniasz tryb wystawiania na tekstowy tam wklejasz link pozniej wracajac znow do trybu... nie pamietam jak sie nazywa, widzisz obrazek i mozesz go przesuwac

Gość niololo lolo
sorry, miało być że sztuczne światło to wyższa szkoła jazdy, natomiast lampa błyskawa moim zdaniem psuje własciwie każde zdjęcie i zawsze wygląda amatorsko

a ja nienawidzę komputeryzacji, grafiki, obróbki zdjęć. Po prostu jestem chora jak mam coś zrobic. I tak wiem że mi nie wyjdzie więc zanim zacznę już trafia mnie szlag.

ja czasem musze przy sztucznym, bo jak wroce do domu po pracy jest ciemno i pogoda do d... :(

jesteście naprawde pasjonatami zdjęć grafiki i obróbki. Ja dzięki Bogu umiem posługiwać się PODSTAWĄ PODSTAWY czyli niczym konkretnym. a w dodatku jestem takim typem któremu jak coś nie wychodzi to wiele razy próbował nie będzie bo wie że znowu nie wyjdzie i drażnią go same próby. Dlatego pytam mądrzejszych. A oni albo się śmieją ze mnie albo nie chcą pomóc. A potem efekty są takie jakie są. Próbowałam z kilkoma programami,łącznie z jakimś niby prostym GIMPEM i też jedna wielka D...a z tego wyszła.

ja własnie też zazwyczaj z trasy wracam ok. 20-tej i raczej na światło dzienne nie mam co liczyc....

Gość niololo lolo
Kolor tła ma być jednolity, tło nie może mieć zagięć, zagnieceń itd... W Photofiltre wystarczy jak dasz parę razy np. "Więcej światel" (przy białym tle), lub "Więcej cieni" (przy czarnym tle) oraz klikniesz na ostrość - raz lub dwa.

A poza tym Autorko naprawde mysle ze akurat na Allegro bizuterii jest mnostwo i ciezko sie przebic. Trzeba miec albo baaaardzo oryginalne wzory, a wtedy mozna narzucac ceny, albo niskie ceny.

Gość niololo lolo
też tak myślę Swego czasu sprzedawałam biżuterię - zrezygnowałam po kilku miesiącach. Albo nie szło wcale, albo szło w końcu za grosze. Przerzuciłam się na inny asortyment.

Ja sprzedaje na Allegro to co mi niepotrzebne i nie sprzeda sie w galerii, byleby sie pozbyc. No i schodzi. Ale zalamuja mnie kolczyki za zlotowke... kiedys sledzilam, na co jest popyt. Wnioski niefajne.

Gość jak nie umiesz obrabiać
zdjęć, to znajdź kogoś kto Ci to zrobi profesjonalnie Nie każdy ma zdolności do wszystkiego

Przepraszam że wczoraj tak zniknęłam ale coś zjadło mi internet. Allegro chciałam potraktować jako dodatek ale widzę ze niestety nie da sie. A ze zdjęciami to jest tak że nie mam nigdzie spolszczenia tego photofiltre i to jest problem...