Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkująca allegrowiczka

handel na allegro początki...

Polecane posty

Gość kupuj sprzedawaj
zbieraj komentarze załóż działalność gospodarczą bo jak cie fiskus dorwie to zapłacisz podatek 75% :classic_cool: + inne nieprzyjemności

Mam działalność gospodarczą juz od dłuższego czasu. Jestem hurtownikiem.

Gość niololo lolo
zrób firmę na allegro, to lepiej gdy widac przy nicku teczkę

dziękuję za wszelkie rady i uwagi. A może mi ktoś podpowiedzieć w jakim programie obrabiac te szablony?? I jak go potem wstawić na allegro??

Gość niololo lolo
szablony w programie? raczej tylko w html

http://allegro.pl/swarovski-bicone-pozlacane-kolczyki-new-4-kolory-i1319958124.html tutaj są takie kuleczki jak moje, Owszem są pracochłonne ale chciałam na zachętę dać niską cenę. Założone są na srebrny bigiel nieco inny niż ten w tym linku ale dzięki temu ładniej się prezentują na uchu... Moje nie idą a te schodzą w większych ilości bo to juz któryś z kolei raz widzę te aukcję.

Gość mysle ze powodem sa ceny
Mowie Ci, to w duzej mierze zalezy od cen. Ludzie rzadko patrza na wyjatkowosc. Wpisuja Swarovski, zaczynaja od najnizszej ceny i co im wychodzi? np. kolczyki za 10zl. Albo podobna bransoletka w licytacji od 1zl. Po drugie - opis, ja walnelabym kluczowe slowa zamiast: Wyjątkowe kuleczki Swarovski, PROMOCYJNA CENA!!!! (numer 1311491683) kolczyki srebro 925 swarovski slubne promocja po trzecie - lepsze zdjecia przyklad: moje http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/55/13/56/1255135696 nie zawsze mi sie chce, ale ja nie mam sklepu :) po czwarte mniej chaotyczny bardziej elegancki opis aukcji - jedna czcionka , szarosc / czern - patrz: http://allegro.pl/1252035346-i1252035346.html

uppssss to html odpada, NIe mam o tym żadnego pojęcia...

co do tych kolczykow to zauwazylam ze ten bigiel bardziej sie podoba, poza tym kolczyki sa zlote, jest ich wiekszy wybor

wooooooow zdjęcia masz prześliczne.... Nie wiem jak to robisz ale są piękne. A ta aukcja z krótkim zwięzłym opisem też jest świetna i wisior sie sprzedał.... może czas przerzucić sie na takie proste aukcje bez kombinowania z czcionką.... Ale coś czuje że bariery zdjęc nie pokonam...

Gość niololo lolo
Nie rozumiem w czym problem? Ktoś od kogo kupisz, wysyła Ci gotowy szablon jako kod HTML, który wklejasz w odpowiednią rubryke w allegro, a reszta to drobne poprawki kosmetyczne, typu pogrubiona czcionka, itd. To jest na byle jakiej stronie o html. Np tu: http://www.kurshtml.boo.pl/html/zielony.html

nie są złote, To srebro powlekane złotem....

Zdjecie tylko 1sze bylo moje. Wystarczyl bristol na tlo, zachowanie ostrosci i troche kontrastu. Wykadruj odpowiednio

Gość niololo lolo
kadrować może już w prostym programie graficznym typu Photofiltre, tak samo jak ustawiać kontrast czy jasność photoshop za trudny jest dla kogoś początkującego

Ja mam szablon ale nie umiem go w żaden magiczny sposób wstawić. Przysłano mi gotowy i mam go na kompie. Ale sądziłam ze te wszystkie dane muszę wstawić przed wklejeniem szablonu na aukcję... Czyli reasumując, Mam wstawic ten szablon na aukcje (jakoś) A potem w trakcie tworzenia aukcji mam go edytować??

Photofiltre też mam. Nic w nim nie potrafie. Pierwszy raz słyszę o kontrastowaniu.... :( Boże ciemność totalna :(

Twoje zdjęcie serduszek medium jest po prostu śliczne. Aż Ci zazdroszcze że tak pięknie udało CI się zrobić...

Gość niololo lolo
Masz szablon w postaci gotowej strony html czy jako tekst (html) ? Jeśli jako stronę (w co wątpię, bo nikt tak nie wysyła), to klikasz na to prawym i "pokaż tekst źródłowy" i zapisujesz jako tekst (w notatniku ma być). Przeważnie w szablonach są miejsca typu "Tu wpisz regulamin aukcji", "tu wpisz formy zapłaty", więc tam wpisujesz w tym tekście, a potem całość wklejasz w odpowiednią rubrykę w Allegro. Poszukaj jej http://allegro.pl/help_item.php?item=342 oczywiście, możesz za każdym razem wpisywać od nowa wszystkie dane w szablonie,a le po co skoro można to zrobić raz

Jak Ci sie udało usunąć tło??? Ja walczyłam z tym długo. W ogóle to jest tak że ja robie zdjęcia aparatem który ma tylko 8,1Mega piksela. potem w Microsoft office picture zmniejszam rozmiar i to wszystko, zadnej innej dodatkowej obróbki.

Gość niololo lolo
Jezu, no nie żartuj sobie. Rozumiem brak talentów, ale to co piszesz to zakrawa już na czyste lenistwo. Włączasz Photofiltre i zakłądka u góry "Dopasowanie". Jak byk stoi "Jasność/Kontrast" Mam wrażenie że uparłaś się, że nie nauczysz się czegoś i już, więc nawet się do czegoś nie zabierasz. A tu właśnie chodzi o to, by się uczyć.

no tak ale ja jak przerabiałam w notatniku to mi to rozrzuciło wszędzie i nie złożyłam już szablonu do takiej formy w jakiej go miałam...

nie żartuje niestety. Moim jedynym programem do obróbki zdjęc był kiedys paint..... teraz nie mam pojecia co i jak zrobić. A photofiltre mam po niemiecku i jak sobie poklikałam to mi zrobiło białe puste zdjęcie.... :(:(:(

a dokładnie mam photo filtre studio

konrast + rozjasnianie tla do przezroczystego moj aparat ma 5 mpx ;-)

woooow. jak Ty zrobiłes to że one się jakby odbijają?? ja kombinowałam z podstawieniem tła... i nic nie wyszło. JEstem pod wrażeniem. naprawdę. PODZIWIAM CIĘ

Zrobilam odbicie lustrzane i czesiowa przezroczystosc

a skąd mogę sobie ściagnąc tego photo filtre po polsku??