Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ta co Niemca nie chciała

Co na ciągłe stany zapalne pochwy?

Polecane posty

Mam non stop stany zapalne pochwy albo jakies bakterie :( Jak biore antybiotyk na jakies bakterie to zaraz pojawiaja sie grzyby i znowu leki na grzybice.I tak w kólko 😭 Poradzcie mi czym sie podmywac,co stosować profilaktycznie zeby zminimalizować te zakarzenia?Dodam że problem zaczął sie u mnie kiedy zaczelismy z mężem używac prezerwatyw :(

zakażenia*

slyszalam tez o tabletkach candivag, to jakis suplement ktory pomaga profilaktycznie, wygoogluj i poczytaj

plastusiowa chodzilo o candivac,tak?A te wszystkie probiotyki stosowałam i nic nie pomaga...cholerstwo powraca :(

Na florze bakteryjnej pochwy sie nie znam, ale wiem jedno skończ z antybiotykami. Mnie szprycowali kilka lat i było coraz gorzej (2 razy w miesiącu czasem dostawałam maksymalne dawki). Zdenerwowałam się i w ogóle przestałam do lekarza chodzić, bo jej jedyną radą były antybiotki, od roku ich nie biorę i owszem choruję, ale już nei tak poważnie i rzadziej niż kiedyś A miałaś wymazy robione?

a ja mialam bakterie, na szczescie skapy wzrost, ale potem musialam brac te probiotyki na odbudowanie flory. po jakims miesiacu codziennego stosowania provagu i lactovaginalu (czesto oba jednego dnia) zrobilam sobie posiew . i dobrych bakterii nadal zero:/ drogie to jak cholera a widze ze nie tylko mi gowno daje:/

Gość mnb vjb
jak by was mezowie , partnerzy nie zarazili od innej baby jakims swinstwem to mialybyscie spokój . a tak macie co macie i jeszcze sie dziwicie skad z powietrza? jasne

Gość plastusiowa chciałam zauważyć
iżflorę odbudowuje się miesiącami, a nie tygodniami...

Kultura mam na drugie -wymaz mialam robiony miesiac temu i wyszło żee miałam jakies bakterie.Dostałam antybiotyk,robiony w aptece (wg antybiogramu) i 5 dni później przyplatała sie grzybica.I znowu czopki na grzybice,ktore nic nie pomogly :( mnb vjb - po pierwsze mój mąż jest mi wierny a po drugie stosujemy od lat prezerwatywy wiec nie może mnie niczym zarazić :O Przejrzałam teraz pare watków o infekcjach pochwy i wyczytalam tam ze jest bardzo skutecznt żel AbiOfem (7 aplikacji) i chce go kupić.Stosowala go któras z Was?

nie mialam tego nigdy, eh widze ze cena tez niekiepska opakowanie na 7 dni. szkoda ze to nie jest refundowane, jak ostatnio poszlam do apteki to kopara mi opadla, same leki to grosze ale na te probiotyki majatek idzie

Gość nie chce mi się nitz
Moim zdaniem najlepszy byłby GINEKOLOG Widać jakiś powód jest, ze coś się dzieje, prawda?

Gość tylko bez twarzy proszę
słuchajcie, jest taka, że tak powiem, ludowa metoda... mianowicie na zapalenia trzeba na tamponie sobie rozgotowaną cebulę zaaplikować :O nigdy nie próbowałam, ale cebula wiadomo, jakie ma właściwości. i nie brać antybiotyków! czosnek ma bardzo silne właściwości antybiotyczne, miód też.

Gość panna z odzysku
Ten żel z tego co widze w necie kosztuje 40 pare zlotych.Duzo ale jestem juz tak zmeczona tymi infekcjami ze go kupie.Moze pomoze.dziewczyny na forum pisaly ze juz po drugim stosowaniu czuc poprawe.