Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karola163

Usypianie

Polecane posty

Gość karola163

Cześć. Mam problem z moją córeczką kończy dziś 8 miesięcy i dalej sama nie zasypia, ciągle żąda płaczem żeby ktoś ją nosił na rękach a to już stało się uciążliwe. Zostaje sama z małą na całe dnie i nie mam czasu nawet obiadu ugotować czy czego kol wiek zrobić . Sama bawić się nie chce. Słyszę od znajomych żeby położyć dziecko do łóżeczka i czekać jak zaśnie , ale ona cały czas się drze. Przed jej usypianiem wietrze pokój. Włączam jej karuzelę ale i to nie pomaga . Co robić ?

Gość misia1111111111111111111111
MOJA SKOŃCZYŁA 9 M I MAM TEN SAM PROBLEM. ale to prawda żeby ją nauczyć samą spać to najlepiej położyć ją do łóżeczka i za każdym razem co wstaje odkładać ją spowrotem i niech płaczę krzywda się jej nie dzieje u mnie w ciągu kilku dni poskutkowało. no ale teraz moja śpi w łóżku i problem się znowu pojawił,spowrotem usypiam na ręcach.trzeba mieć silną wolę i wytrzymać ten płacz.

Gość karola163
Tak tylko że moja to zaraz się krztusi i później się uspokoić nie może . Więc nie wiem . Potrafi krzyczeć tak 2,5 godziny. Fakt że ona nie wstaje tylko wali głową o barierki...

no to już trochę poważniejszy problem.ja kupiłam książkie z allegro "KAŻDE DZIECKO MOŻE NAUCZYĆ SIĘ SPAĆ"tania i bardzo mi pomogła,dużo osób ją sobie chwali powiem ci szczerze że miałam już nawet czopki od pediatry na spanie i nic nie pomogły.proponuję tą książkie

Gość niektóre z was to
mój syn zaczął sam zasypiać jak skończył 9 mies. wcześniej też go usypiałam na rękach. tylko u nas obyło się bez krzyków i płaczu. po prostu któregoś dnia położyłam go do łóżeczka i wyszłam z pokoju. nie włączałam karuzeli, miał kompletną ciszę i do tej pory nie lubi jak coś gra lub ktoś śpiewa. najlepiej zasypia mu się w ciszy.

Gość karola163
A jakie są sposoby w tej książce ?

o jej bardzo dużo jest sposobów żeby to opisać ale tak w skucie są takie porady jak JAK ZROBIĆ Z NOCNEGO MARKA DOBREGO ŚPIOCHA -ZE SMOCZKIEM -NOSZENIE NA RĘKACH -SKOMPLIKOWANE PRZYZWYCZAJENIA PRZU ZASYPIANIU ZMIANA PRZYZWYCZAJEŃ ZASYPIANIA -POKRZYCZY I PRZESTANIE -PLAN TERAPII-JAK WASZE DZIECKO MOŻE NAUCZYĆ SIĘ SAMO ZASYPIAĆ I PRZESYPIAĆ SPOKOJNIE NOCE ODZWYCZAJANIE OD NOCNYCH POSIŁKÓW PROBLEMY SZCZEGÓLNE -uderzanie głową i kołysanie się -bezdech podczas snu -bóle -lęki

Gość mama1640
Ze smokiem zasypia jak ma dobry humor.... Noszenie na rekach tez nie zawsze przynosi efekty... Je nocne posiłki ... Jeśli w nocy nie dostanie kaszy przez sen to stawia na nogi cały blok... Wstaje na raczki i uderza głową o barierki.... Sytuacja beznadziejna...

dla tego polecam te książkę dobre rady aby tego wszystkiego oduczyć naszych maluchów

Gość karola163
Nie jest taka droga wić spróbuję ale czytałam jedną recenzje i bardzo mi się nie spodobała ... Metoda beznadziejna (2008-07-01) Anna Łaskawiec Więcej o recenzencie Jestem zła na siebie, że przetestowałam tę metodę na mojej 9-miesięcznej córeczce. Zafundowałam dziecku taką traumę, że teraz już w ogóle nie możemy jej zostawić samej w pokoju, bo się boi, że przyjdziemy dopiero za 5 min, histerycznie płacze i nam już po prostu nie ufa. Nikomu nie polecam. Metoda jest okrutna, bezmyślna i beznadziejna. Byłam głupia, że zaufałam autorom. Lepiej nie ryzykujcie z jej stosowaniem, bo jest w swym okrucieństwie nieskuteczna i może jeszcze bardziej "zepsuć" nawyki spanie waszego dziecka... Rzeczywiście, tylko Tracy Hogg "Język niemowląt" i "noc bez płaczu".

no ja też bym nie zostawiła samego dziecka w pokoju i wyszła to nie dla mnie . tam są naprawdę fajne porady i nie żadne drastyczne żeby same płaczące dziecko zostawić w pokoju.spróbuj z tą książką i cena też nie jest wysoka.

Gość karola163
Boję się że mała będzie miała taką traumę ... ;/

Gość moj dlugo usypial
na rekach, dostawalam setki porad i tylko slyszalam ze zle robie probowalam wszystkiego i nic, tylko na raczkach jak mial ok 10 m-cy zaczelam go odkladac jak''odlatywal'', jak sie rozbudzil to znowu na rece, jak nie to usnal do konca sam pewnego dnia byl bardzo spiacy i po prostu go polozylam w lozeczku, chwile poglaskalam i wyszlam, chyba z pol godz sie krecil ale nie plakal i w koncu zasnal, od tamtego dnia coraz czesciej usypial sam, czasem na rekach, ale coraz czesciej sam uwarzam ze metody zeby dziecko zostawiac same jak placze i tym podobne sa bez sensu, kazde dziecko jest inne, rodzic musi wyczuc co jest dla niego dobre, jak bedzie gotowe usypiac samo to poprostu to zrobi, trezba obserwowac i delikatnie pronowac