Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdeee

Ropiejące oczko. Ratunku

Polecane posty

Gość fdeee

Pomóżcie mi, prosze. Moja córcia ma prawie trzy miesiące i ciągle ropieje jej oczko, mimo stosowania kropelek nie ma poprawy. Może , któraś z Was zna sposób. Nie chcę dopuścić do zabiegu udrażniania kanalków łzowych, bo to bardzo bolesne.

Gość kompresyyyyyyy
z cieplego rumianiku

Mojemu młodszemu synowi też ropiało prawe oczko, okulistka przepisała mu krople "Chibroxin". Po kilku zakropleniach nic mu już nie ropiało i do teraz nic mu się z tym oczkiem nie robi.

Dodam, że baaaardzo mu ropiało. Miał pozlepiane, ze niemógł go otworzyć przez mojego przemycia mu go.

Gość misia1111111111111111111111
ja też polecam rumianek

Gość mocno_zainteresowana
Często przemywać lekkim (!) naparem z rumianku, zawsze od zewnętrznej strony powieki do kącika oka. Unikać antybiotyków!

Gość fdeee
Dziękuję, dziś kupie rumianek, a poniedziałek mam wizytę u lekarza to poproszę o te kropelki.

Gość joluchna1982
a nam rumianek nie pomóg, słyszałam o masowaniu, ale nie wiem jak. Może ktoś podpowie

Gość wyimaginowana33333
polecam kroplę mleka z piersi,nawet jeśli nie karmisz to coś tam wyciśniesz,sprawdzone!!!

Gość kwiat kiwi @
rumianek nie jest zalecany przez okulistów! leprzy jest swietlik i maść neomycyna - mój synek jest uczulony na pyłki i wiosna tak mu ropiały oczka,że nie mógł rano otworzyc

Gość joluchna1982
up

Gość co z tym masowaniem?
up

Gość amoksena
Mojemu synkowi nic nie pomoglo.Trzeba bylo przepychac kanalik.Dobry okulista robi to bardzo szybko.

nie rumiankiem tylko z herbaty czarnej robic okłady i masowac w kaciku oka u nasady nosa lekko naciskając kilka razy dziennie.mojemu synkowi pomogło.

do przemywania stosuj rumianek, albo sól fizjologiczną - za każdym razem świeżym wacikiem :) lekarka przepisze Ci na pewno kropelki i pokaże jak masować kanaliki,żeby ropka szybciej wyciekła dziecku do roku kanaliki powinny się unormować, to nie jest zaden powód do niepokoju narazie, choć na pewno nie jest miłe i łądne :(

Gość keiki,owsianki
a powiedz kto ci nagadal że to takie bolesne?? moje dziecko miało 2 razy udrażniany kanalik, bo za pierwszym razem nie pomogło i lekarz tłumaczył mi że to wcale nie jest bolesne , ale ty tez bys sie darła gdyby ci do oka cos pchali. zreszta slyszalam płacz dziecka podczas zabiegu i to ewidentnie był płacz jak ze złosci (Znam swoje dziecko i wiem jak placze gdy je cos boli) a jesli tak bardzo sie upierasz zeby nie było zabiegu to masowanie kilka razy dziennie ale to ma byc dosc mocno, takie uciskanie raczej niz smyranie, zaraz po wkropieniu kropelek- samo kropienie raczej nie pomoze

Gość moje dziecko....
Mojej córce bardzo ropiało prawe oko, strasznie się sklejało. Położna poradziła naprzemian przemywać zaparzoną herbatą i solą fizjologiczną. Problem zniknął po tygodniu.

Gość keiki,owsianki
aha i nie zgadzam się że to nie jest powód do niepokoju ponieważ jeśli dziecko ma ciągle ropę w oczach może to zaburzać jego widzenie no i jest to cały czas stan zapalny

Gość taka tam..........
mojemu dwutygodniowemu synkowi tez ropiało oczko. Polecam ZIOŁA ŚWIETLIKA. Przetarłam dosłownie 3 razy i przeszło.

Gość fdeee
O bolesności udrażniania kanalików czytałam tu na forum w innym temacie, a samo wyobrażenie zabiegu raczej do przyjemnych nie należy. Przemywam solą fizjologiczną, zasze nowym gazikiem, zakrapiam kropelkami Sulfacetamidum ale ropienie ciągle nawraca.