Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość zayebiocha
Mądre - to chyba raczej od genów zależy. Ale już umiejętnosć koncentracji, opanowanie można chyba jakoś wypracowac. Mówić spokojnie, nie robić jakichś wyskokow, że spokój i nagle wrzask, można słuchać muzyki powaznej, przede wszystkim Mozarta i Bacha, bo są logiczne i mają tą swoją specyficzna rytmikę. I przede wszystkim trzeba samemu zachowywac sie spokojnie i z rozwagą.

nie wiem czy w ciąży można na to wpłynąć, ale wiem że po urodzeniu jak najbardziej i to od najmłodszego wieku :)

Gość lopae
w twoim przypadku cokolwiek nie zrobisz to i tak będzie głupie - po mamusi :D🖐️

Gość jesc duzo ryb bo kwasy
omega 3 wplywaja na rozwoj mozgu :)

Gość Fafinette
po pierwsze nie należy siedzieć tyle na kafe, bo może mieć wrodzoną głupotę - przez mamusię :classic_cool:

Gość Miaumiał
Nic nie można zrobić, nie można zaprogramować dziecka, żeby było mądre, genialne, spokojne i usłużne. Trzeba przyjąć takie dziecko, jakie los da. Wiadomo, trzeba unikac nerwow w ciąży, żeby nie było nerwowe, dbać o dietę, by było zdrowe, nie palić, nie pić,ale na moje planowanie w ciąży, żeby było spokojne to bzdura, to się okaże po porodzie, jakie będzie. Może dać tak popalić, jak żadne, a może być spokojne.

Gość Miaumiał
no i jak można miec sprawdzone metody na coś takiego, to trochę niemądre moim zdaniem.

Gość pani 23 letnia
dlatego to dziecko już jest biedne. matka kretynka - to źle wróży :O

W ciąży dużo spokoju i mało stresów - choć nie zawsze można wszystkiego uniknąć. Co do mądrości, to raczej po urodzeniu,ale głównie ze strony rodziców. Mądrzy rodzice = [url=http://e-szkrab.pl]mądre dziecko - ciekawa lektura. Sporo przydatnych wskazówek i informacji znalazłam - trzeba tylko konsekwentnie wprowadzać w życie :)

W ciąży dużo spokoju i mało stresów - choć nie zawsze można wszystkiego uniknąć. Co do mądrości, to raczej po urodzeniu,ale głównie ze strony rodziców. Mądrzy rodzice = mądre dziecko - ciekawa lektura. Sporo przydatnych wskazówek i informacji znalazłam - trzeba tylko konsekwentnie wprowadzać w życie :)

Samemu trzeba byś mądrym, spokojnym, sprawiedliwym, uczciwym, inteligentnym i w ogóle takim jakie ma być dziecko, wtedy jest duża szansa że tak sie stanie. Trzeba dawać przykład swoim zachowaniem, a nie tylko mówić że dziecko powinno np czytać, sprzątać po sobie, dobrze traktować innych itd.