Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Jadłospis tygodniowy czy ktoś ma pomysły?

Polecane posty

Gość KamilaXXX
A sorki nie doczytalam. Widzisz, ja jestem wegetarianka ale to menu podalam poniewaz tak zywie mojego faceta a on je mieso. Ja miesa nie jem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Ale zapiekany baklazan jest super latwy do przyrzadzenia:D Moge Ci napisac jak go robie chcesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KamilaXXX Panna de - jestes wegetarianka? dobre pytanie :D nie wiem , ja poprostu nie lubie miesa od dziecka , jadlam chyba raz na rok , tylko wtedy kiedy moj organizm sie upomnial :) tak samo mam do kielbasy , zjem czasami jakas parowke czy kielbase serowa ale nie duzo i rzadko ,poprostu nie lubie , aczkolwiek teraz juz troche zaczynam miesa podjadac .:) bardziej zawsze od dziecka wolalam sery niz kielbase

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamila no pewnie daj przepis :) bo bez przepisu to ja ani rusz :D no moj tez tylko mieso i mieso a ja bez miesa to uzyje dlugoooooooooooooo :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Autorko mozesz tez gotowac kluski slaskie, kopytka badz pampuchy z gulaszem, mielone, pierogi(nawet kupic), chinszczyzne, zupy jakie tylko Ci sie nie przysnia, carbonare, shoarme

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Panno de prosze oto przepisik pyszny zdrowy i apetyczny mmm chyba dzis zrobie slinka mi juz cieknie hehe 1.Wlacz piekarnik na 180 stopni, niech sie grzeje 2.Baklazan kroisz na polowke wzdloz, wykroj srodek tak by powstala lodeczka z krawedziami 1.5 cm. Ten wyrrazony srodek pokroj w kosteczki. Te lodeczki i ten srodek baklazana zasyp dobrze sola i zostaw na pol godziny. Jesli tego nie zrobisz potrawa bedzie gorzka. 3.Po pol godzinie wyplucz dobrze wszystko i wysusz recznikiem kuchennym. 4. Podsmaz na patelce na niewielkiej ilosci oleju cebule, przecisniety czosnek, pieczarki, pomidory(obierz skorke), ugotowany wczesniej ryz(ale nie musie byc wcale ryzu) i kosteczki baklazana 5.Wysmaruj lodeczki baklazana oliwa i wsadz tam usmazone warzywka. Posyp zoltym serem i troszke bulka tarta , bedzie fajnie chrupiace 6.Wsadz do goracego juz piekarnika na 35 minut VOILA :) 6.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a jak ktos jest miesożerny to do tego farszu jeszcz mięsko mielone podsmażone wmieszac i tez bedzie git.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Taa jasne- oczywiscie mozna dodac miesko, a tak naprawde to cokolwiek. Baklazan mozna jesc ze skorka, bo po upieczeniu jest juz miekka Panna de - prosze. Jest to danie lekkie zdrowe pelne smaku i extra wyglada na talerzu. Tak naprawde to uwazam ze wiekszosc potraw jest bardzo prosta tylko tak opisane sposoby przyrzadzenia ze wydaja sie bardzo trudne:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamila to racja dla mnie wszystko wydaje sie takie trudne ,a pozniej okazuje sie ze myk i gotowe :) choc przyznam sie ze nie jadlam jeszcze baklazana :) ale wyprobuje twoj przespis na 100% :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Mozna zamiast baklazana ten farsz wsadzic w cukinie. A moze Ty znasz jakis fajny przepis? Daj go tu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Kobietki dawajcie dobre przepisy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kamila -chetnie bym sie podzielila :( ale ja znam tylko slaskie obiady to co wynioslam z domu jak gotowano :( i szczerz powiedziawszy az wstyd sie przyznac dopiero ucze sie gotowac :D znam : kluski , kluski tarte (ciemne) rolade ,kotlety modra kapusta itp no typowo slaskie a takie jak cukinie i baklazany no u mnie nie przyrzadzano wiec dopiero ja zaczynam kucharska kariere z tym co mi nie znane :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Dzieki zaraz przeczytam Teraz robie takie kotleciki - mam ugotowane zgnieciona ziemniaki z wczoraj, podsmazam cebule, mieszam ta cebule z jajkiem , ziemniakaki i pietruszka i bulka tarta, potem obtaczam w bulce tartej i mam kotlety hihihi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mniam mniam.......mniam
Też znalazłam coś podobnego.....sprawdzone, pyszne: http://tnijurl.com/e8fa9887ef0a/ dostawa natychmiast......sama wydrukujesz.............

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bebetka2006
pon:barszcz ukraiński z mrozonki hortex (dokładam 2 duże ziemniaki i zaprawiam łyżka mąki i dwiema łyzkami smietany)koszt ok 5-6zł zalezy od ceny mrozonki w roznych slkepach rózny koszt wtore;:kulasz z karczku,kasza jeczmienna i papryka kons własnej roboty -koszt dla 2 os z ok7-8zł środa:zupa serowo cebulowa z grzankami koszt całego gara dla ok6 osób to jakies 5zł czwartek;zupa gulaszowa koszt ok 12zł dla 4 os piatek:kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym surówka z kapusty i z tym co sie ma w lodówce koszt dla 2 os jakies 6zł sobota:zapiekana makaronowa z szynka,pieczarkami cebulka posypana zółtym serem koszt dla 4 os to ok10zł we wszystkie produkty zaopatruje sie w biedronce lub w lidlu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Dalas zamiast ziemniakow cukinke tak? Swietny pomysl, na pewno sprobuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja wlasnie robie gar chili con carne - bedzie na dwa, trzy dni, moj mąż uwielbia, bede miec z głowy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja gotuję barszcz ukraiński na jutro... Podam Wam mój przykładowy jadłospis na tydzień PON Zupa pomidorowa, piersi z kurczaka z ziemniakami i surówką WTO Gulasz na żeberkach z kaszą buraczkami lub marchewką z groszkiem SRODA Barszcz biały z jajem, dużą ilością kiełbasy,ziemniaków i grzybów CZWARTEK Barszcz z poprzedniego dnia plus należniki ze szpinakiem PIATEK Zwykle piekę pstrąga w foli z frytkami SOBOTA DAniA z ryżem, np.kurczak z dynią w sosie śmietanowym NIEDZIELA Rosół, schaby lub mięso pieczone Zwykle to tak wygląda, ale czasem jak jestem bardzo zjęta gotuję zupę na 2dni, grochówkę, barszcz, szczawiową lub zamawiam coś z knajpy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lesny dzban
ja polecam: bakłażany w panierce bakłażany marynacie i smażone na patelni grillowej placuszki z cukinii z sosem pomidorowym ryż curry do tego jakieś mięsko naleśniki ze szpinakiem wszelkie zapiekanki makaronowe placki ziemniaczana z gotowanych ziemniakow chilli con carne z ryzem warzywa z ryzem pieczone polędwiczki wieprzowe z boczkiem ryz z pieczarkami zapiekanka z ziemniakow, brokułow itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Miss M. pieczarki w panierce sa pyszne. Myjesz pieczarki suszysz papierowym recznikiem, wydrazasz mozki pieczarek od podstawy maczasz w jajku, potem w bulce tartej zmieszanej z maka, smazysz na goracym oleju VOILA:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KamilaXXX
Wydrazasz nozki pieczarki mialo byc:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z tanszych obiadow miesnych to
Gulasz z zoladkow/serc w sosie chrzanowym/koperkowym/musztardowym itp udka kurczaka na promocji za ok 4.5zl/kg na rozne sposoby/z sosami watrobka gulasz z karkowki na promocji z kg wychodzi duzy gar na 2-3 obiady golabki spagetti mielone pulpety(ja mieso robie jak na golabki z ryzem) To poprzeplatac nalenikami/pierogami /kopytkami z np.sosem pieczarkowym itd Gotuj duzy gar czesc mroz i mieszaj obiady do tego inne przystawki i za nieduze pieniadze masz urozmaicony jadlospis.Szukaj mesa na promocji i jak mozesz kupuj wiecej na zapas.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość njklj[kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
hmm...takie niedrogie żarcie..myślę że np.pieczonki,zupy(ugotuj więcej,to będzie na 2 dni) leczo,faSolka po bretońsku,naleśniki,jajko sadzone,kalafior/fasolka,bigos.warto robić dania na 2 dni bo i za 20 zł ugotujesz,i bedzies zmieć na 2 dzień.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×