Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Agula85*

Jadłospis tygodniowy czy ktoś ma pomysły?

Polecane posty

Gość KamilaXXX
A sorki nie doczytalam. Widzisz, ja jestem wegetarianka ale to menu podalam poniewaz tak zywie mojego faceta a on je mieso. Ja miesa nie jem.

Gość KamilaXXX
Ale zapiekany baklazan jest super latwy do przyrzadzenia:D Moge Ci napisac jak go robie chcesz?

KamilaXXX Panna de - jestes wegetarianka? dobre pytanie :D nie wiem , ja poprostu nie lubie miesa od dziecka , jadlam chyba raz na rok , tylko wtedy kiedy moj organizm sie upomnial :) tak samo mam do kielbasy , zjem czasami jakas parowke czy kielbase serowa ale nie duzo i rzadko ,poprostu nie lubie , aczkolwiek teraz juz troche zaczynam miesa podjadac .:) bardziej zawsze od dziecka wolalam sery niz kielbase

kamila no pewnie daj przepis :) bo bez przepisu to ja ani rusz :D no moj tez tylko mieso i mieso a ja bez miesa to uzyje dlugoooooooooooooo :D

Gość KamilaXXX
Autorko mozesz tez gotowac kluski slaskie, kopytka badz pampuchy z gulaszem, mielone, pierogi(nawet kupic), chinszczyzne, zupy jakie tylko Ci sie nie przysnia, carbonare, shoarme

Gość KamilaXXX
Panno de prosze oto przepisik pyszny zdrowy i apetyczny mmm chyba dzis zrobie slinka mi juz cieknie hehe 1.Wlacz piekarnik na 180 stopni, niech sie grzeje 2.Baklazan kroisz na polowke wzdloz, wykroj srodek tak by powstala lodeczka z krawedziami 1.5 cm. Ten wyrrazony srodek pokroj w kosteczki. Te lodeczki i ten srodek baklazana zasyp dobrze sola i zostaw na pol godziny. Jesli tego nie zrobisz potrawa bedzie gorzka. 3.Po pol godzinie wyplucz dobrze wszystko i wysusz recznikiem kuchennym. 4. Podsmaz na patelce na niewielkiej ilosci oleju cebule, przecisniety czosnek, pieczarki, pomidory(obierz skorke), ugotowany wczesniej ryz(ale nie musie byc wcale ryzu) i kosteczki baklazana 5.Wysmaruj lodeczki baklazana oliwa i wsadz tam usmazone warzywka. Posyp zoltym serem i troszke bulka tarta , bedzie fajnie chrupiace 6.Wsadz do goracego juz piekarnika na 35 minut VOILA :) 6.

a jak ktos jest miesożerny to do tego farszu jeszcz mięsko mielone podsmażone wmieszac i tez bedzie git.

Gość KamilaXXX
Taa jasne- oczywiscie mozna dodac miesko, a tak naprawde to cokolwiek. Baklazan mozna jesc ze skorka, bo po upieczeniu jest juz miekka Panna de - prosze. Jest to danie lekkie zdrowe pelne smaku i extra wyglada na talerzu. Tak naprawde to uwazam ze wiekszosc potraw jest bardzo prosta tylko tak opisane sposoby przyrzadzenia ze wydaja sie bardzo trudne:)

kamila to racja dla mnie wszystko wydaje sie takie trudne ,a pozniej okazuje sie ze myk i gotowe :) choc przyznam sie ze nie jadlam jeszcze baklazana :) ale wyprobuje twoj przespis na 100% :D

Gość KamilaXXX
Mozna zamiast baklazana ten farsz wsadzic w cukinie. A moze Ty znasz jakis fajny przepis? Daj go tu:)

Gość KamilaXXX
Kobietki dawajcie dobre przepisy.

kamila -chetnie bym sie podzielila :( ale ja znam tylko slaskie obiady to co wynioslam z domu jak gotowano :( i szczerz powiedziawszy az wstyd sie przyznac dopiero ucze sie gotowac :D znam : kluski , kluski tarte (ciemne) rolade ,kotlety modra kapusta itp no typowo slaskie a takie jak cukinie i baklazany no u mnie nie przyrzadzano wiec dopiero ja zaczynam kucharska kariere z tym co mi nie znane :D

Gość KamilaXXX
Dzieki zaraz przeczytam Teraz robie takie kotleciki - mam ugotowane zgnieciona ziemniaki z wczoraj, podsmazam cebule, mieszam ta cebule z jajkiem , ziemniakaki i pietruszka i bulka tarta, potem obtaczam w bulce tartej i mam kotlety hihihi

Gość mniam mniam.......mniam
Też znalazłam coś podobnego.....sprawdzone, pyszne: http://tnijurl.com/e8fa9887ef0a/ dostawa natychmiast......sama wydrukujesz.............

Gość bebetka2006
pon:barszcz ukraiński z mrozonki hortex (dokładam 2 duże ziemniaki i zaprawiam łyżka mąki i dwiema łyzkami smietany)koszt ok 5-6zł zalezy od ceny mrozonki w roznych slkepach rózny koszt wtore;:kulasz z karczku,kasza jeczmienna i papryka kons własnej roboty -koszt dla 2 os z ok7-8zł środa:zupa serowo cebulowa z grzankami koszt całego gara dla ok6 osób to jakies 5zł czwartek;zupa gulaszowa koszt ok 12zł dla 4 os piatek:kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym surówka z kapusty i z tym co sie ma w lodówce koszt dla 2 os jakies 6zł sobota:zapiekana makaronowa z szynka,pieczarkami cebulka posypana zółtym serem koszt dla 4 os to ok10zł we wszystkie produkty zaopatruje sie w biedronce lub w lidlu

Gość KamilaXXX
Dalas zamiast ziemniakow cukinke tak? Swietny pomysl, na pewno sprobuje

ja wlasnie robie gar chili con carne - bedzie na dwa, trzy dni, moj mąż uwielbia, bede miec z głowy :)

Ja gotuję barszcz ukraiński na jutro... Podam Wam mój przykładowy jadłospis na tydzień PON Zupa pomidorowa, piersi z kurczaka z ziemniakami i surówką WTO Gulasz na żeberkach z kaszą buraczkami lub marchewką z groszkiem SRODA Barszcz biały z jajem, dużą ilością kiełbasy,ziemniaków i grzybów CZWARTEK Barszcz z poprzedniego dnia plus należniki ze szpinakiem PIATEK Zwykle piekę pstrąga w foli z frytkami SOBOTA DAniA z ryżem, np.kurczak z dynią w sosie śmietanowym NIEDZIELA Rosół, schaby lub mięso pieczone Zwykle to tak wygląda, ale czasem jak jestem bardzo zjęta gotuję zupę na 2dni, grochówkę, barszcz, szczawiową lub zamawiam coś z knajpy

Gość lesny dzban
ja polecam: bakłażany w panierce bakłażany marynacie i smażone na patelni grillowej placuszki z cukinii z sosem pomidorowym ryż curry do tego jakieś mięsko naleśniki ze szpinakiem wszelkie zapiekanki makaronowe placki ziemniaczana z gotowanych ziemniakow chilli con carne z ryzem warzywa z ryzem pieczone polędwiczki wieprzowe z boczkiem ryz z pieczarkami zapiekanka z ziemniakow, brokułow itp

Gość KamilaXXX
Miss M. pieczarki w panierce sa pyszne. Myjesz pieczarki suszysz papierowym recznikiem, wydrazasz mozki pieczarek od podstawy maczasz w jajku, potem w bulce tartej zmieszanej z maka, smazysz na goracym oleju VOILA:D

Gość KamilaXXX
Wydrazasz nozki pieczarki mialo byc:)

Gość z tanszych obiadow miesnych to
Gulasz z zoladkow/serc w sosie chrzanowym/koperkowym/musztardowym itp udka kurczaka na promocji za ok 4.5zl/kg na rozne sposoby/z sosami watrobka gulasz z karkowki na promocji z kg wychodzi duzy gar na 2-3 obiady golabki spagetti mielone pulpety(ja mieso robie jak na golabki z ryzem) To poprzeplatac nalenikami/pierogami /kopytkami z np.sosem pieczarkowym itd Gotuj duzy gar czesc mroz i mieszaj obiady do tego inne przystawki i za nieduze pieniadze masz urozmaicony jadlospis.Szukaj mesa na promocji i jak mozesz kupuj wiecej na zapas.

Gość njklj[kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
hmm...takie niedrogie żarcie..myślę że np.pieczonki,zupy(ugotuj więcej,to będzie na 2 dni) leczo,faSolka po bretońsku,naleśniki,jajko sadzone,kalafior/fasolka,bigos.warto robić dania na 2 dni bo i za 20 zł ugotujesz,i bedzies zmieć na 2 dzień.