Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sensai23

Co mam robić? Odejść? Walczyć?

Polecane posty

Gość znajdz sobie faceta na
to byla odpowiedz do zaraz tam Autorko moim zdaniem nie wzbudasz zaufania akcjami typu zdobywanie pracy przez bylego kochanka, tym bardziej jak twoja przeszlosc jest jaka jest.

Autorko, to że tobie by nie przeszkadzało, żeby twój facet pracował z byłą - niestety nie ma dla niego znaczenia. Niektórzy faceci są właśnie tacy dziwni, ze nic im się nie uda wyjaśnić - są zaslepieni w swoim zdeformowanym widzeniu rzeczywistości. Miałam podobny problem z moim facetem, ale krok po kroku udało nam się to pokonać - zajęło to duuuuuuużo czasu i wiele tłumaczeń, ale teraz jest o niebo lepiej. Zawsze powtarzałam mu jedno: "kochanie, gdybym chciała cię zdradzić, to uwierz mi, że zrobiłabym to tak, że nigdy w życiu byś się nie dowiedział. Przestań więc podejrzewać mnie o niewiadomo co, bo każdy, ale to KAŻDY człowiek zrobi to, co chce, a ja nie chcę cię zdradzić, więc masz 2 wyjścia - albo mi ufać albo nie".

mozemy oceniac druga osobe, a w szczegolnosci partnera.zreszta kazdy to czyni. czy Ty nie oceniasz swojego partnera i nie stawiasz wymagan?

Gość sensai23
Nie uważam, żeby osoba, która miała kilku partnerów seksualnych mogła się równać z zabójcą itp...? Przede wszystkim ze względu na to, że sypiając z kimś raczej nikogo nie krzywdzisz (pomijając gwałty czy zdrady itp...), no a mordując? Dziwne rozumowanie. Boli mnie to, że on nawet nie próbuje postawić się w mojej sytuacji, chyba nawet chce żebym mniej od niego zarabiała, lub boi się, że ktoś może mi pomóc a to nie będzie on. On bardzo nie lubi czuć się gorszy od innych. To smutne, ja mam zupełnie inne podejście. Mnie opinia innych, obcych ludzi aż tak nie dotyka.

jesli sam prowadzil takie zycie jak Ty, to bylboy hipokryzja jakby teraz mial wobec Ciebie pretensje o przeszlosc.

nie ma przyszlosci budowanie zwiazku na nieszczerosci, bo wedlug twoich plytkich teorii nie nalezy mowic drugiej osobie o przeszlosci, bo to przeszlosc Hehe, nie mówiłam, że jesteś naiwna? Życzę ci w każdym razie, żeby twój partner wyspowiadał się z każdego swojego uczynku z przeszłości - na pewno będzie to podstawą waszej swietlanej przyszłości (pod warunkiem, że powie ci WSZYSTKO, WSZYŚCIUTEŃKO!!! Ale tego nigdy w życiu nie będziesz pewna, czy o czymś przypadkiem nie zapomniał wspomnieć...).

a mozesz sie na chwile zatrzymac i wczuc w jego sytuacje? chcesz zdobyc prace przez bylego kochanka - uwazasz taka akcje za uczciwa???

zaraz tam probujesz mi cos wmowic czego nie napisalam, ale cienko ci to idzi:-D gdzie pisalam, ze nalezy opisywac w kazdym szczegole? ja mam bardzo satysfakconujacy i szczery zwiazek oparty na zaufaniu, nic dodac nic ujac:-)

Gość sensai23
Niech to forum będzie przestroga dla tych szczerych jak ja. Człowiek chce dobrze, uczciwie, szczerze. No ale jesli tak ma to później wyglądać to lepiej zachować wszystko dla siebie :( On miał mniej partnerek niż ja partnerów, ale duuuużo gorzej je potraktował i nie uważam ,że dobrze robił. Ale tu ta różnica, nie oceniam go i nie wyrzucam tego, bo to było NIE ZE MNĄ

moze osoby twojego pokroju musza ukrywac swoje zle uczynki, ale ja nie musze i moj partner rowniez nie;-)

Gość sensai23
Czy byłym kochankiem można nazwać kolegę z pracy, z którym po 2 latach od pracowania razem przypadkowo (mea culpa- mogło to się nie wydarzyc) spędziło sie noc, po czym znów po kilku latach widzisz, że znajoma i zyczliwa Ci osoba (była taką zanim się przespaliście) pracuje w firmie gdzie myślisz aplikować i może w tym pomóc? Nie wiem czy w Polce każdego stać na takie odrzucanie szans na lepszą pracę, czy prace wogóle. Mamy tu po prostu Eldorado, ale nie no powinnam zakasać rękawy, może do 40-stki będę miała zdolność kredytową. Przecież ja nie chcę z nim iść do łóżka, tylko zwracam się o pomoc, mało zobowiązującą.

"moze osoby twojego pokroju musza ukrywac swoje zle uczynki, ale ja nie musze i moj partner rowniez nie" - po pierwsze: to było do mnie? - po drugie: jesli to było do mnie - to co to znaczy "osoba mojego pokroju", skoro nic o mnie nie wiesz? - po trzecie: co to jest według ciebie zły uczynek? - po czwarte: skąd możesz wiedziec co wyrabiał kiedyś twoj partner?

tak do ciebie, bo uwazasz ukrywanie przeszlosci za w porzadku wobec partnera, bo to "tylko przeszlosc".musisz miec zwichrowane pojecie uczciwosci z takim podejsciem - prawdziwa cnota krytyki sie nie boi;-)

stad,ze oboje jestesmy wobec siebie uczciwi i mamy taki sam system wartosci;-)

No widzisz - to ty się mieszasz w zeznaniach. Bo z jednej strony piszesz o jakiejś nieuczciwości związanej z tym, że ktoś nie opowiada o swojej przeszłości, a wcześniej wzbraniałaś się przed zarzutem dotyczącym mówienia o wszystkim. No to jak to jest w końcu? twoj związek musi być dziwny. na początku pewnie opowiedzieliście sobie z partnerem o kazdym wydarzeniu z przeszłości (bo przecież inaczej to byłaby ta nieszczerość, którą stosują osoby mojego pokroju). chyba że nie mialas o czym opowiadac, bo zaczeliście sie spotykac jak mieliscie po 12 lat.

"stad,ze oboje jestesmy wobec siebie uczciwi i mamy taki sam system wartosci" za siebie to możesz się wypowiadać, ale nigdy nie wiesz do końca jak to jest czy było z drugą osobą - takie jest życie i tego nie zmienisz !!!! Dlatego dojrzałość to zaufanie w związku OBECNYM, a nie rozstrząsanie kto jakiś był kiedyś.

Gość sensai23
dyskusja umarła przez dyskurs:)

nie mieszam, nalezy powiedziec o wszystkich istotnych sprawach tak aby moc budowac zwiazek na zaufaniu, a nie domek z kart:o. natomiast nie uwazam, ze nalezy omowic kazda z tych spraw z najmniejszymi szczegolami, bo sa nieistotne. tak, chce wiedziec jakie zycie mial wczesniej moj partner, bo ono nie "znika", a jest czescia jego i bedac razem, czescia naszego zycia.

Autorko czy nie mozesz poszukac pracy bez znajomosci i to bylego kochanka?

nie powiedzielismy sobie nagle o wszystkim, poznawanie trwa przeciez jakis czas i wtedy ludzie poznaja sie blizej, przeciez o to w tym chodzi, zeby sie poznac dobrze i zgrac;-)

Gość sensai23
Gdybym nie szukała to by tak nie wyszło, to nie tak ,że ja szukanie pracy zaczęłam od niego

Gość provokot
Jeśli wiesz jak twój obecny chłopak reaguje na wzmianki o byłych, trzeba było sobie odpuścić ten wątek i zachować informacje jakie uzyskałaś dla siebie. Czy to oszustwo?

Gość lepiej jakby dowiedzial sie od
obcych, oszustwo!!!