Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona marna

Pytanie do mężczyzn!!!

Polecane posty

Gość żona marna

Chciałabym poznać Wasze zdanie. Jeśli kobieta siedzi w domu, wychowując Wasze dziecko + sprząta, gotuje, pierze, prasuje powiedzmy przez 2 lata... to jest Wam dłużna pieniądze za ten czas, gdy była na Waszym utrzymaniu? Pytam bo wczoraj mój mąż po kilku kieliszkach (wypił po pracy z kolegami bo jeden z nich świętował sfinalizowanie rozwodu :O ) powiedział, że w razie naszego rozwodu zażądałby ode mnie zwrotu kosztów utrzymania za 4 lata kiedy siedziałam z dwójką naszych dzieci w domu zanim posłaliśmy je do przedszkola i żłobka. Przyznam, że jestem w szoku bo On uważa, że ja żyłam przez te 4 lata jak księżniczka... a nie praczka, sprzątaczka, kucharka i opiekunka do dzieci w jednym.

o ja pierdolę o_O powiedz, że w razie rozwodu wystawisz mu rachunek za 4 lata prania, sprzątania, gotowania i opieki nad JEGO dziećmi :o swoją drogą, czy takie małżeństwo ma sens? moim zdaniem nie.

U mnie sytuacja jest podobna, ale uważam, że byłoby to nie do pomyślenia, żebym miał żądać od żony pieniędzy. Poza tym, oboje zgodziliśmy się na taki układ.

Jaki debil.. sorryy ale jaki debil ! Wierzyc mi sie nie chce, pewnie mu koledzy naopowiadali jak to dobrze sie rozwiesc, a ten co sie rozwiodl powiedzial jaki teraz wolny sie czuje i ile ma kasy ile zaoszczedzil masakra

Gość co za palant......
szok:o

Gość zzsakul
Palant i debil nieszanujacy nigogo i niczego

Gość powiedz mu, ze wystawisz
mu rachunek z 4 lat za nianke 24/24h, sprzataczke i kucharke:o plus za donoszenie,wszelkie niedogodnosci i porod jego dzieci:o ciekawe czy by sie wyplacil idiota bez szacunku i odpowiedzialnosci:o

jesli ta historia jest prawdziwa to kryje sie za tym prosta sprawa, koles byl nakrecony przez kumpli, pod gazem i jeszcze jeden sie rozwodzil wiec odegral macho jak z tego klipu z gitara

Gość dzifny
zadac to on sobie moze :D jakby to on wniosl sprawe, to sad dowali mu alimenty na dziecko, a moze i na ciebie nawet

Gość atari zwei
być może miał na myśli różnicę między kilkoma stówkami alimentów na dzieci a kilkoma tys na utrzymanie niepracującej żony. jeśli do tego dużo był w drodze, jadł na mieście i prał w pralni może ma to jakiś sens.

Gość taki sam sens
jak twoja wypowiedz, wez to kurwa ogarnij i zredaguj i napisz jeszcze raz

Gość atari zwei
wdobrze więc - wersja dla ciężałych umysłowo: gdyby mąż autorki nie był jej mężem płaciłby niech tam 1000 zł alimentów. jako jedyny żywiciel rodziny płacił 8000zł. (polska średnia wydatków 4os rodziny - podaję za GUS 2009) koszt bycia mężem 7000 netto x 48 miesięcy. jeśli jest handlowcem, przedsiębiorcą, kierowcą tira, krótko mówiąc niewiele korzysta z usług żony może pomyśleć że te usługi nie są warte 7tys. tyle wywodu

Gość atari bledy w mysleniu
8tys obejmuje tez faceta,nie odliczyles/as /do tego autorka nie napisala, ze facet zarabia 8tys/ zycie samemu jest drozsze niz z kims sama nianka juz by go kosztowaloa mase,tym bardziej przy dwojce dzieci do tego sprzataczka i kucharka albo drozsze jedzenie na miescie

Gość atari zwei
taa, no trochę przejaskrawiłem. odlicz połowę. nawet 5kafli na koszty samodzielnego utrzymania. różnica jest ciągle drastyczna 3tys vs 1tys. 2 koła netto za "usługi gospodarcze".

Gość alutka85
jejku masakra co za idiota... wystaw mu rachunek i daj kopa...hi hi hi :)