Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nbgfcvgbhnjmnbv

Czuję, że wybrałam nieprzyszłościowy kierunek studiów...

Polecane posty

Gość nbgfcvgbhnjmnbv

Bo humanistyczny. Niby prawo i na dobrym wydziale, ale gdybym poszła na jakiś zamawiany techniczny, czułabym, że lepiej wykorzystuję czas i możliwości...Ech.

Gość polecam :)
To zmień :)

Gość hey jude
scisle oprocz informatyki tez nie naleza do przyszlosciowych...

Gość Prawo jest przyszłościowe
dostaniesz wszędzie pracę, ale nie w zawodzie.\ A jak w zawodzie to trzeba mieć znajomości w tym środowisku.

Gość nbgfcvgbhnjmnbv
Musiałabym pisać maturę z matematyki i np. fizyki, a tak poza tym zmarnowałabym 3 lata...

Informatyka obecnie również nie jest przyszłościowym kierunkiem. Mnóstwo osób to kończy. Myślę, że powinno się wybierać kierunek zgodnie z własnymi zainteresowaniami. Osoba dobra w tym co robi zawsze znajdzie pracę.

Gość na razie sie nie martw
i studiuj, potem zawsze możesz otworzyć budke z piwem, a prawo Ci się przyda względem przepisów

dokładnie, nie o to chodzi jakie studia skońćzysz, ale co umiesz i lubisz. I gówno prawda że trzeba mieć znajomosci żeby być prawnikiem. Trzeba być po prostu dobrym. Ja jestem na Public Relations, dostałam się też na Jag na Psychologię i na dziennikarstwo i też mi gadali rodzice ciągle że nie bedę miała pracy, że na polibudę mam iść itd. Wyśmiałam ich po prostu, bo nawet jakbym się jakimś cudem dostała to bym nie dostała dobrej pracy, bo po prostu nie byłabym w tym dobra. Jestem dobra w pisaniu i ogólnie w pracy takiej medialnej do której dążę, więc po co miałabym sobie zawracać głowę i męczyć się np żeby zostać inżynierem czy ekonomistą, jeśli wcale bym tego nie lubiła i nie byłabym w tym dobra? To samo prawo, wszyscy myśleli ze będę to studiować tj brat i siostra :D a niby czemu? Rzadko kiedy pracodawcy patrzą na papiery. Pytają co robiłeś POZA studiami i co umiesz, i jakie masz na to dowody. A mam w rodzinie kogoś kto przyjmuje takich polibudowców na stanowiska, przychodzą tacy inżynierowie i nie potrafią najbanalniejszych rzeczy, takich których uczą na fizyce w gimnazjum...

Gość technik teoretyk
a dlaczego po polibudzie nie umieją wielu rzeczy? Bo do bani jest sprawa praktyk, trzeba startując na taka uczelnię zadbać zawczasu o jakieś stypendium czy praktyki, które w połączeniu z wiedzą dopiero coś dają