Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stateczek

Czerwony mocz podczas miesiączki

Polecane posty

Gość Stateczek

Witam serdecznie! Mam taki problem, otóż dwa dni przed miesiączką rano miałam mocz koloru czerwonego, potem z biegiem dnia był normalny. Teraz mam miesiączkę i jest tak samo. Czy to normalne, że podczas miesiączki zmienia się kolor moczu na czerwony. Boje się trochę :(

Gość Stateczek
Nikt się z tym widzę nie spotkał :(

Gość bibee
Włóż tampon, to przestanie być czerwony :D

Gość Stateczek
Bardzo śmieszne!

bibee dobre haha usmialam sie:D a tak serio przeciez mocz i krew leca z tej samej dziurki wiec to normalne

Gość bibee
poważnie, pewnie nawet nie wiesz, że to po prostu wydzielina miesza się z moczem

Gość Stateczek
oj, uciekam bo własnie znów gotuję mój ulubiony barszczyk

Gość jnkj
przeciez mocz i krew leca z tej samej dziurki wiec to normalne ze co?:O:O

Chciałam zapytać ,bo odparu dni mam gesty , przezroczysty śluz- nigdy tak duzo go nie bylo jest to 18 dzien cuklu , za tyd zpowinnam dostac okres, ale czy mam miec obawy, ze moge byc w ciazy?

Gość bibee
opnia999, jestes albo ignorantką z zakresu anatomii albo podszywem :D

Gość Opnia99
Masz porabane i pewnie jeszcze kupa leci z tej samej dziurki

Gość jnkj
a co może z innej? blagam, powiedz, ze zartujesz:D:D

oczywiście że z innej O_o poczytaj sobie książkę o anatomii. Ujście pochwy nie ma połączenia z cewką moczową. Są natomiast na tyle blisko, że jeśli używasz podpasek to mocz się zabarwi na czerwono :) Martw się dopiero jeśli będzie krew w moczu NIE podczas okresu.

Gość Stateczek
Czytałam ostatnio, że właśnie przed miesiączką mocz może się zabarwić na inny kolor.

Gość ta sama dziurka
oj, może ona po prostu tak ma, że jej leci wszystko z jednej dziury. Biedna jest taka niepełnosprawna. A co do zabarwionego moczu, to może być po niektórych potrawach np. barszczyk czerwony

nie wiem, ja nigdy o tym nie słyszałam. A z jakiego powodu miałoby tak być? Nie mówię że nie, tylko ciekawa jestem bo mało prawdopodobne mi się to wydaje. Gdzie czytałaś?

Gość Stateczek
Jutro idę do lekarza ale i tak nie będę mogła zrobić badania moczu, bo przecież mam miesiączkę. Zaznaczam, że ten kolor jest tylko z samego rana i jak tylko wychodzi z cewki to jest tego koloru a potem leci normalny.

Gość Stateczek
Na necie. Nawet wtedy się nie poleca wykonywać badania ogólnego moczu. Nic mnie nie boli, nie jestem osłabiona i nie mam gorączki.

Gość podczas dializy otrzewnowej
płyn filtrowany też może się zabarwić na czerwono podczas okresu, bo otrzewna jest błoną półprzepuszczalną. Pewnie dlatego mocz też może.

Gość gregfwefw
Opnia999 >> ty chyba żartujesz sobie? :D:D:D To tak jakbys napisała że kupa i siki wypadają z tej samej dziurki :D:D

Gość Stateczek
Nie mam go czerwonego cały czas tylko z rana po nocy i tylko na samym początku jak wychodzi z cewki a potem jest okej.

U osób z zespołem downa często występują wady budowy cewki moczowej i jej ujście często występuje w pochwie, więc pewnie opnia999 ma Downa :D Ten post nie ma na celu wyśmiewanie osób z tą chorobą 🖐️

Gość gregfwefw
moim zdaniem coś jest nie w porządku Pierwszy raz słysze żeby PARĘ DNI PRZED OKRESEM mocz był czerwony będzie naprawdę najlepiej jeśli po prostu pójdziesz do lekarza

Gość Stateczek
To przeczytałam na jednej ze stron o zdrowiu na necie: Krwinki czerwone obecne w badaniu osadu moczu kobiet nie muszą pochodzić z dróg moczowych, ale z dróg rodnych, dlatego należy unikać wykonywania badania ogólnego moczu 2-3 dni przed spodziewaną miesiączką, jak też tuż po zakończeniu krwawienia miesięcznego.

ewenytualnie stan zapalny albo wpierdalasz jakieś leki, które barwią mocz na czerwono albo buraki, rabarbar albo marchewa 🖐️