Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy naprawde jestem zalosna

Jestem zazdrosna o znajomych mojego faceta!!!!!

Polecane posty

Od zawsze nie potrafilam nawiazac glebszych relacji z ludzmi, nie mialam i nie mam zadnych znajomych, jedynie takich na "czesc" i do pogadania w przerwach miedzy zajeciami. Moj chlopak ma paczke zgranych przyjaciol, przyjaznia sie wszyscy od prawie 10 lat, spotykaja sie regularnie, z niektorymi osobami wyjezdza na wakacje. Zazdroszcze mu tego i nie potrafie sobie z tym poradzic, jestem zla jak sie z nimi spotyka (nie okazuje tego bron boze), zazdroszcze mu ze ktos o nim mysli, zaprasza gdzies, a ja jestem sama jak palec:( Jak sobie z tym poradzic?:(

Gość ddddtfgv
to on do swoich znajomych z toba nie chodzi?? na wakacje jeżdzi bezciebie??jego znajomi powinni byc i twoimi:(

Czasem w weekend chodzimy z nimi, ale najczesciej spedzamy go razem bo tylko weekendy mamy dla siebie. I wole tak, bo towarzystwo zna sie wiele lat i maja swoje tematy. Czasem jest fajnie a czasem czuje sie z nimi nieswojo, jakbym nie pasowala. W dodatku jestem wsrod nich najmlodsza. Mieszkamy w innych miastach. Jestem zazdrosna bo chcialabym tez gdzies wychodzic gdy nie spotykam sie z nim, chcialabym miec jakies zycie towarzyskie ale dupa blada:( Jedynie wychodze gdzies z siostra, a ona jest niesmiala i tez nie ma znajomych. Dwie sieroty boze. Z tym ze ja jestem smiala i chce wyjsc do ludzi ale nie potrafie z nimi nawiazywac glebszych relacji. Nie udalo mi sie to ani w szkole, ani w pracy, ani na roznych zajeciach i kursach.

Gość alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja miałam to samo uwierz mi. Mój facet miał pełno koleżanek wygłupial się z nimi , wyglupial się z kolegami. Nie widzieliśmy się to siedziałam w domu a on siedzial w domu również - ale po brzegi wypełnionym znajomymi wtym pięknymi koleżankami. I szczerze? Nie znam na to rady. Rozstaliśmy siębo czułam się jak piate kołou wozu. Nigdy nie miał dla mnie czasu bo ciągle byli koledzy , koleżanki , jakieś wypady z nimi ,wspolne sporty a ja siedzialam jak ostatnia sierota z boku. A najgorsze jest to ze jak sie poklucicie alborozstaniecie to on zapomni szybko ew. znajdzie inna na pocieszenie a my placzemy w domu same jak palec.

ale masz wydumane problemy. Moj narzeczony swoja paczke zna ponad 20 lat, tez jestem najmłodsza i jakos nigdy dla nikogo nie był to problememi, nigdy nie czułam się źle, bo oni maja swoje tematy. twoj facet powinien zadbac o to abyś czuła się tam dobrze i mogła z nimi dyskutować a nie siedziec jak mysz pod miotłą, bo nie wiesz o czym oni gadaja.

Gość smutna gąska balbinka
monikucha weź lepiej nic sie nie odzywaj, przeczytaj swoje pierwsze zdanie a potem puknij sie w łeb. Jak można kogos tak oceniac?

Moj nigdy nie okazal mi ze oni sa wazniejsi, zawsze to ja jestem na pierwszym miejscu. O kolezanki tez jestem zazdrosna:( Wmawiam sobie ze znaja sie wiele lat i gdyby mialo cos miedzy nimi byc to juz dawno by bylo, ale sama mysl ze sie z nimi dobrze bawi przytlacza.

Gość alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja też byłam najmłodsza. Oni mieli pracę , żony , zdarzyło się dziecko i o czym mialam gadac z nimi? Nie mieli juz takich bzdur i figli w glowie jak ja. Do tego byli tacy jak by to powiedziec.... wyniośli że wiedza wszystko , na kazdy temat . Chłopak się starał ale co z tego?

Gość cośtamcośtam...
uważam że to Twój facet nie jest w porządku. Mój mążteż ma swoją paczkę od x lat, fakt że to moi rówieśnicy i zawsze bawilismy się i wychodzilismy razem. Kumple miewali rózne dziewczyny i często były młodsze do nas ( o nawet 5-6 lat) i zawsze się staraliśmy żeby źle się przy nas nie czuła, a z czasem by również należała do towarzystwa. Porozmawiaj z chłopakiem, bo może on nawet nie widzi Twojego problemu...i wszystko się ułoży. pozdrawiam

Oni sa dla mnie mili i gdy sie spotykamy nie daja mi odczuc ze nie pasuje, ale maja specyficzne poczucie humoru, znaja sie jak lyse konie, ktos powie jakies slowo i wszyscy sie smieja, a ja nie wiem z czego. Czuje sie w takich momentach niezrecznie. Chcialabym miec swoich znajomych, zebym miala z kim wyjsc, zeby moj chlopak tez poczul nutke zazdrosci ze gdzies jestem i dobrze sie bawie. Za kazdym razem jak dzwoni i pyta co u mnie to siedze w domu:(

Eh, rozumiem Cie. Mam podobnie. Mamy z chłopakiem wspólnych znajomych, ale ze względu na rodzaj pracy nie mogę brać udziału w wielu wyjazdach i imprezach. wkurzam się jak mi potem opowiada jak dobrze się bawił bo wydaje mi sie ze woli ich towarzystwo ponad moje. Kiedy mu o tym opowiadam śmieje się że to nie prawda ale ja ciągłe jestem zazdrosna później obwiniam się o to i mam dużo kompleksów. Strasznie mnie to wypala. Nie wiem jak pracować nad sobą. Może ktoś ma jakiś pomysł ?

Gość Spokojnie, to tylko kobieta
To jak udało ci się zdobyć chłopaka skoro jesteś taka wyalienowana?

Lubie być z ludźmi, nie jestem odludkiem, przynajmniej nie całkiem :) problemem jest to, że kiedy on wychodzi jest mi przykro, jestem zazdrosna ,że z kimś innym oprócz mnie dobrze się bawi. Nie potrafię tego wyjaśnić to jest coś co czuje i nawet nie potrafie racjonalnie myśleć o tym. Może opinia kogoś z zewnatrz mi pomorze?

Gość Spokojnie, to tylko kobieta
Aha, ale ja teraz nawet pytałem autorkę tematu, jak to możliwe? :)

Gość gość
Ech, mam podobnie. Jestem z moim chłopakiem już pół roku, a zna swoich przyjaciół od dziecka. Najgorsze jest to, że jego przyjaciel mnie nie lubi i doprowadził do takiej sytuacji, że nie lubię przyjeżdżać do nich. Mój chłopak mnie rozumie i nie chce, żebym czuła się nieswojo w ich towarzystwie i dlatego nie jeździmy tam razem. Ale gdy on ma okazję, to jedzie do niego i spędzają sobie razem czas, a ja jestem o to zazdrosna. Mój chłopak tłumaczy mi, że potrzebuje takiego męskiego towarzystwa od czasu do czasu, ale ja jakoś nie mogę tego pojąć. Wcześniej miałam chłopaka 5 lat i siedzieliśmy tylko razem. On nie miał znajomych i ja. I to mi odpowiadało, a teraz jest inaczej i czasami wariuję :( wiem, że to nie dobrze, bo kocham mojego obecnego, jak nikogo nigdy i jest to facet, z którym chcę spędzić resztę życia. Ale, jak tu wytrzymać z jego przyjaciółmi? :(