Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Technik kosmetyk

Jestem kosmetyczką i mogę udzielić fachowej porady

Polecane posty

Gość Mam pytanie :)
Mam blizny po tradziku i od czasu do czasu wyskakuja mi krostki . Czytalam ze kwas migdalowy jest na to dobry i ze mozna samej stosowac w domu . Zalezy mi na efekcie i nie ukrywam ze i na cenie produktu poniewaz jestem studentka i nie stac mnie na drogie zabiegi u kosmetyczki . Jak Pani mysli czy kwas jest dobry i bezpieczny? a moze doradzilaby Pani cos innego?

Gość krostkowa
Pani chyba już śpi, może jutro.

Gość Wredna sucza
A JA POLECAM WSZYSTKIM! ŻEL DO MYCIA TWARZY GARNIER! NAJPIERW BYŁAM NA OCZYSZCZANIU TWARZY U KOSMETYCZKI EFEKT PIĘKNY ALE ZNOWU SIĘ ZANIEDBAŁAM MIAŁAM STRASZNIE DUŻO WĄGRÓW I WIECIE CO? KUPILAM COŚ TAKIEGO : http://www.urodaikosmetyki.pl/photos/9150/9133_zel_do_twarzy.jpg JEST TO ŻEL DO MYCIA TWARZY ZAMIAST MYDLEM MYJE BUZIE TYM MA PRZYJEMNY MIETOWY ZAPACH I CZUJE SIE PO TYM TAKA ODŚWIEŻONA. JEDYNIE CO TRZEBA UWAŻAĆ NA OCZY BO TROSZKE SZCZYPIE. ALE NA TWARZY TO GITARKA. POLECAM KAŻDEMU A SKORA PO TYM JEST GLADKA I WIDAC ROZNICE PO PIERWSZYM UZYCIU! WYOBRAŹCIE SOBIE ZE TO MOZE ZASTEPOWAC WIZYTE U KOSMETYCZKI! REWELACJA

Gość Technik kosmetyk
Do krostkowata To możebyć trądzik różowaty jeżli masz zmiany skórne ,grudki ,rumienie .Piszesz o jakby podbitym oku a z tego co wiem to zapalenie spojówek jest jednym z najczęstszych powikłań przy takim trądziku .Proponuje ci jednek odwiedzić dermatologa a do tego czasu dbaj o skórę

Gość Technik kosmetyk
Kwas migdałowy rzeczywiście rozjaśnia i wygładza skóę,ale zabiegi przeprowadzone w domu ni mają już takiej mocy jak te od kosmetyczki.Ja jestem zwolennikiem dermarollera w walce z bliznami ,moje koleżanki które go kupiły ,bardzo chwalą ten wałeczek .Co do walki z trądzikiem i krostakami juz dośc dużo w poprzednich postach o tym pisałam i nie będę tego powtarzać. I do dziewczyny która pytała o maseczkę z drożdży ,wystarczy ją stosować około 3 razy w tygodniu ale systematycznie ,na efekty wystarczy trochę poczekać ,drożdży nie trzeba pić ,wręcz nawet nie polecam .Jeżeli ktoś chce oczyścić organizm z toksyn bo czasem to bakterię są odpowiedzialne za trądzik to proponuje pić kwas octowy .Na internecie jest o nim wiele informacji

Gość zdradzilam :(
zle sie wyrazilam , krostki nie sa spowodowane tym ze mam tradzik ale tym ze mam wrazliwa cere na zmiane wody .

Gość Lessie@
Kogo zdradziłaś??

Gość Technik kosmetyk
Hej mam chwilkę czasu ,może ktoś potrzebuje jakiejś porady ,mogę pomóc:P

Mam dwa problemy: 1) przetłuszczająca się cera na czole, brodzie-co z tym robić, żeby się nie przetłuszczała? 2) włosy, też wytrzymują w świeżości jeden dzień, muszę je myć codziennie. 3) mojej 3,5 letnie córeczce pękają naczynka na policzkach, czy można coś z tym zrobić na tym etapie wiekowym? Możesz polecić jakieś produkty, ew. zabiegi, żeby to powstrzymać, albo chociaż okiełznać? Stosuję puder w kamieniu, pomaga na 2-3 godziny, a potem lśnię, jak wypolerowane meble :o Bardzo, ale to bardzo dziękuję Ci za wszelkie porady 🌼

Gość iwwa61
Czy jest jakaś rada na tłuszczaki pod oczami? Mam ich coraz więcej.

Gość Technik kosmetyk
włosy proponuje myc co dwa ,trzy dni ponieważ im częściej się je myje,tym więcej się przetłuszczają.Powinnaś stosować jakiś szampon do włosów przetłuszczających się plus odrzywka.Na umyte włosy nanieś odrzywkę,głowę owiń folią,albo jakimś czepkiem i podgrzewaj suszarka przez 10-15 min a następnie spłucz włosy.Co do czoła,staraj się utrzymywać odpowiednie nawilżenie ,nadmiar sebum ścieraj bibułkami,bąź niemowlęcymi chusteczkami i używaj kremu matującego na świecące partie.Co do córeczki proponuje wybrać się do specjalisty.

Gość rhubarbbb
hej :) Moja cera wygląda tak jest b.sucha , wrażliwa, skłonna do alergii i podrażnień mogłabyś mi polecieć jakiś krem pod makijaż do 50 zl ?

Gość rhubarbbb
nie wiem czy jeszcze jesteś ale jest jakiś dobry sposób na wągry na nosie ? ( wągry to te czarne kropeczki prawda ? )

Gość rhubarbbb
łee juz cię nie ma :(

Gość Technik kosmetyk
Hej odnalazłam mój stary temat i wracam do gry.Ktoś ma jakieś pytania

Gość Technik kosmetyk
Chętnie pomogę,mam chwilkę czasu

Gość ech mech
mam 30 lat a twarz jak u nastolatki, ciagle cos mi wyskakuje na twarzy

mam kilka pytań 1. na policzkach w okolicy nosa mam rozszerzone pory jak je zmiejszyć? 2. na nosie mam takie czarne kropki co to jest? i jak sie tego pozbyć? 3. Jakie zabiegi powinnam wykonywać aby dobrze oczyśćić twarz, co powinnam stosować

Gość pielegniareczka2012
hej.ja mam pytanko: jak poradzić sobie z wrastającymi wloskami w okolicach bikini?