Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hfjgjgvy

CZY JA ŹLE DBAM O CERĘ?

Polecane posty

Gość hfjgjgvy

Mam cerę naczynkową, używam kremu na noc do cery naczynkowej. Do tej pory zawsze myłam twarz rano wodą i wieczorem tez. Rano na umytą skórę kładę sam puder w kamieniu i tyle. Żadnego podkładu, nic. Twarz na dworze mi czerwienieje, kompletnie nie wiem, czego uzywac,zeby dobrze wygladac.

jak ci czerwienieje od zimna to nic nie pomoże no chyba że nałożysz kupę makijażu ;p

Gość hfjgjgvy
chciałabym zaczac uzywac podkładu, moze to pomoze ukryc zaczerwienienia?

Gość oprych
a nie używasz kremu na dzień? też trzeba, poza tym, jeśli masz wrażliwą/naczynkową cerę to może puder w kamieniu Ci nie służy, może lekki fluid który nawilży buzię bo puder może ją podrażniać?

Gość ag100
czy chodzi ci o cere na szparce ?

Gość hfjgjgvy
własnie wydaje mi sie,że puder wysusza mi skórę:( Zastanawiam się nad kupieniem nawilżajacego podkładu, moze soraya?

Gość oprych
nie wiem, nie używałam nigdy Sorai nawilżającego. Z tych nie za drogich spróbuj Maybelline dream matte musse. Jeśli trochę zaoszczędzisz najlepiej kup jakiś w aptece typowo dla skóry naczynkowej z zielonym pigmentem, który zatuszuje zaczerwienienia a do tego zadba o skórę.

Gość a ja wciaz sie nie moge
przemoc... I nie uzywalam jeszcze nic do tej pory. Jakos nie mam ani weny, ani czasu, ani kasy :P

Gość oprych
spróbuj nie używać pudru jakiś czas i zobaczysz, czy to od tego czerwieni Ci się skóra, a jeśli nie masz pieniędzy na drogie kosmetyki poszukaj w internecie jakichś tanich domowych maseczek na wrażliwą cerę, kup nie za drogi podkład w płynie, i może Ci się polepszy. A i jeszcze jedno duży wpływ na cerę naczynkową ma dieta, czyli dużo winogron, sałaty, witaminy C, która wmacnia naczynia krwionośne i zapobiega pękaniu, jeśli palisz rzuć w cholerę i unikaj alkoholu bo rozszerza naczynia krwionośne. Pozdrawiam!