Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bella 19

Strach przed porodem!!

Polecane posty

Gość bella 19

Jestem już w 33 tyg. ciąży ! bardzo się cieszę że już niedługo będę mogła przytulić swojego maluszka! Ale zarazem też się strasznie boje :( Za tydzień idę do szkoły rodzenia na którą namówiła mnie koleżanka (mówiła że to mi pomoże podczas porodu że będę na to przygotowana psychicznie i fizycznie). Byłam ostatnio u lekarza który powiedział że mogę poronić :( Ja mam życie takie z moim partnerem że jestem cały czas w stresie, zdenerwowana, płaczę codziennie przez niego :( po prostu mnie rani :( Mówi że kocha mnie nad życie a po kryjomu ma inną ! Mówiłam że nie chcę być w takim związku że chcę czuć się szczęśliwa ! On mnie okłamuje coraz bardziej i nie mam żadnego w nim wsparcia a potrzebuje tego bardzo :(

Gość bella 19
chyba sobie skleje ciipke magnezami z margaryny delmy i zatrzymam bejbika w brzusiu na dłużej, moze urodze 2 tyg po terminie

Ale boisz się porodu czy żalisz na złego faceta? Poród przeżyjesz, nic się nie martw. I idź do tej szkoły rodzenia- przyda się.

Gość bella 19
Jedno i drugie :( Boję się ponieważ nie mam w nim żadnego wsparcia a to wszystko mnie jeszcze bardziej dołuje :(

Gość bella 19
A jego jeszcze nie zostawiłam ponieważ wierze w to co mi mówi :( że wszystko naprawi że zrobi wszystko by było między nami jak dawniej :(

W życiu nie uwierzyłabym facetowi takiemu. Zresztą..co z niego za mężczyzna- wie,że jesteś w ciaży i dostarcza Ci takich stresów :O

Gość bella 19
chlopak straszył mnie też, że jak nie zaliczę egzaminu w szkole rodzenia to nie urodzę czy to prawda?

No faceta to pogoń wpizdu. Pożytku to z niego nie będzie. Myślisz że jak teraz stuka jakąś laskę na boku, to nagle po porodzie przestanie? Zapomnij.

Gość bella 19
Mogę stracić dziecko!!! U mojego w rodzinie jest to norma że każdy ma problemy z serduszkiem :( On też ma taką wadę miał operacje jakiś czas temu wstawiali mu rozrusznik :( mojemu maleństwu też to wykryli na usg :( Bardzo się boję :( Lekarz zabronił mi się denerwować mam dużo odpoczywać i mieć jak najlepiej ale nie potrafie :( nie potrafie gdy tyle złego sie kolo mnie dzieje :(

Gość bella 19
Rodzice są w Anglii! Oni mnie już dawno uprzedzali bym go zostawiła i razem z nimi jechała żebym sobie tak poukładała życie z kimś na kim będzie naprawdę zależało :( Nie wiem z skąd ale mieli racje co do niego :( Sami mi mówili że to typ chłopaka co zdradzi i będzie to robił :( Ale ja zaślepiona widziałam same dobre strony :( A do tego jeszcze jak się dowiedział że grozi stracenie dziecka nam to zrobił mi awanture że to moja wina :(

Rodzice są bardziej doświadczeni, a miłość oślepia... Dotrzymaj do porodu i jak tylko będziesz mogła to leć do rodziców.

Gość bella 19
byli na początku wściekli że będziemy mieć dziecko! Że ich ukochany synuś ma zmarnowane życie bo dziecko to obowiązek! a teraz teraz się wpierdzielają w to co nie trzeba a jak powiedziałam o całej sytuacji to zero wsparcia! i dlatego trzymam się od nich z daleka! Ja już powiedziałam im że jak będą zobaczyć wnuka to przyjdą ale moja noga w ich domu nie powstanie

W 33tc już nie poronisz dziecka, nie ma takiej możliwości. Ja też się boję, jestem w 34tc, więc niedaleko... Mój facet, zresztą chyba każdy chłop mając przy sobie kobietę w ciąży różnie reaguje. Ja mimo tego, że z moim partnerem kochamy się niesamowicie, szanujemy i żyć bez siebie nie możemy, to zdarzą się kłótnie i ciche dni, ale to normalne. A u Ciebie nie ma nic normalnego. Zostaw go w cholerę, dasz sobie radę sama ewentualnie z pomocą rodziny, rodziców.

bella 19 Już mówiłem- jak tylko będziesz mogła to leć do rodziców i układaj życie od nowa. To obecne to beznadzieja.

Gość bella 19
Tyle dobrze że mam tu blisko siebie mojego byłego z którym rozstałam się ponieważ musiał wyjechać na rok i nie było sensu dalej toczyć związku na odległość! Pomaga mi w trudnych chwilach jest zawsze przy mnie gdy tego potrzebuje a tylko dlatego że dalej mu bardzo na mnie zależy (nie przeszkadza mu to że spodziewam się dzidziusia) Raz mi powiedział że nie będzie potrafił nigdy zastąpić prawdziwego ojca dziecku ale będzie się jak najlepiej byśmy byli szczęśliwi !! Nie powiem że mi to nie odpowiada ponieważ ja zawsze byłam szczęsliwa z nim a to jak wyszło to tylko przez to że musiał coś ważnego załatwić :(

No własnie tak sobie czytam te wasze odpowiedzi. Jesli chcesz być jego cieniem - to sobie z nim bądź, albo zachowaj godnośc i nie chciej go nawet mieszac w wasze wspólne życie. Poza tym w tym czsie co jestes w ciązy to poronienie już nie jest możliwe - dziołcha w jakim Ty świecie żyjesz - czytasz internet a takich rzeczy nie wiesz.................olabogaaaaaaa

Gość bella 19
słuchaj może nie wiesz co to za choroba !!! W każdym momencie serduszko może przestać bić!!! a co do tego że się rozstałam przez wyjazd to tylko dlatego że nikt nie wiedział jak się czas potoczy mogło być tak że mógł tam zostać bo kogoś by sobie znalazł! ale ja nie o tym tu pisałam tak więc!!!

Gość festttttttttttttttttttttt
wspulczucia takie chopa:/ tragedia