Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiia

Objawy swiadczace o...?

Polecane posty

Gość kasiiia

dokładnie 11.11 źle się poczułam. Ledwo sikałam, bolala mnie cewka moczowa. Myslalam ze przejdzie ale nic.. Robiłam nasiadowke na parze, pomoglo minimalnie. Wczoraj zaczęła mnie swedziec pochwa- dzisiaj juz nie,ale wczoraj myslalam ze szalu dostane. Nie jest to kwestia higieny , bo myje sie kilka razy dziennie,nosze czysta bielizne itd. Dzisiaj ( narazie) nic mi nie jest ale wiem ze to wróci. Nie chce isc do lekarza!! o czym to swiadczy? Minie samo?

Gość kasiiia
ups,2 razy dodał sie temat

to prawdopodobnie grzybica...moja kolezanka miala tak samo. koniecznie musisz isc do ginekologa!!

Gość xxxxxxxxxxyyyyyyyyyy
dokladnie pewnie grzybica, poczytaj o niej w necie, ale tez udaj sie do lekarza

Mycie parę razy dziennie wbrew pozorom też nie jest dobre, ponieważ wypłukujesz wtedy naturalną florę bakteryjną pochwy. Prawdopodobnie jest to grzybica pochwy, musisz iść z tym do ginekologi, ponieważ samej tej nie wyleczysz. Na tę chwilę, jeśli nie masz możliwości pójścia do lekarza, kup sobie maść lub globulki Clotrimazolum, są bez recepty.

Gość ewa inaczej
globulki Clotrimazolum są bez recepty?

Gość ewa inaczej
przy grzybicy problemy z sikaniem? i nasiadówka pomogła? to raczej zapalenie cewki a globulki Clotrimazolum sa NA receptę

Gość kasiiia
nie wiem wlasnie czy to grzybica czy co , zauwazylam tez wlasnie że przy sikaniu mi wylatuja jakies dziwne brudy... cos jak te pod koniec miesiączki... nasiadowke robilam 2 razy i po tym mi lekko pomoglo,ale na jakis jeden dzien i pozniej znow.. boje sie isc do gina, moze wstydze. nie wiem :(

Wylatują Ci dziwne brudy? Ale nie masz krwiomoczu? Krwiomocz może być objawem ostrego zapalenia pęcherza,czy też piasku na nerkach. Robiłaś badanie moczu? Zrób koniecznie skoro masz takie problemy. Tak jak wspominałam, możesz mieć piasek, który jak schodzi podrażnia cewkę moczową,stąd ból. Grzybica swoją drogą.

Gość ewa inaczej
biegiem do lekarza nie zwlekaj, bo potem dopiero będziesz żałowac to nie żarty

Gość kasiiia
Już nie mam. Miałam przez 2-3 dni ale tez nie wiem czy to krwiomocz czy moze z odbytu,ciezko stwierdzic. Wyglada na to ze bede musiala jednak isc..

Gość nooooooo
Ta taaaaaaa piasek u gówniary, skąd wiem że gowniara ? bo u ginekologa w życiu nie była :P zwykle zapalenie cewki moczowej/pecherza, bez antybiotykow możesz sobie ewentualnie kupic szczotke drucianą.

Gość kasiiia
a jakie moga byc konsekwencje? mam uraz do gina... raz byłam,tylko po poradę, czemu miesiaczki zaczęły byc nieregularne.. ta mi kazała sie rozebrac i myslalam ze normalnie chce zbadac wziernikiem czy coś. A ze jestem dziewica to prawie całą reke mi przez odbyt wsadzila,myslalam ze haftne na tym fotelu...

Gość nooooooo
Tak, rak piersi też u 1:10000000 ;)

Gość kasiiia
byłam ;) i mam 18 lat skonczone..

Wiesz co, z piaskiem u nastolatek coraz częściej się spotykam, teraz nawet 11latka ma piasek niestety. Także to nie taka rzadkość.

Gość nooooooo
Gowno jedzą gownem szczają :P

Gość kasiiia
nooooooo po Twoim pismie widac ze sam/a jestes nastolatkiem ;) kikijka,jestes lekarka?

Gość chinota
Kasia, nie bądź głupia, idź do lekarza, chociaż jeśli to pęcherz to możesz równie dobrze isć do internisty lub do urologa, wtedy nikt ci między nogi nie będzie zaglądał a swoją drogą dobrze się przyzwyczić do wizyt u gina, dla własnego dobra...

Gość nooooooo
Mam tsy latka tsy i pół

Gość chinota
idź do lekarza, nie badź głupia, może być internista

Lekarką nie jestem , skończyłam farmację. Ewa inaczej - Nie zauważyłam wpisu wcześniejszego, tabletki dopochwowe,owszem są na receptę, natomiast maść nie. Źle się wyraziłam,miałam myśl, że jedno jest bez recepty, a drugie nie. Rozkojarzeniem. Przepraszam. Autorko, daj znać tutaj lub na maila (kikijka@op.pl) co Ci dolegało jak już wybierzesz się do lekarza:) Zdrowia życzę:)