Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p. traszkka

co sie dzieje gdy kurier z przesylka nie zastanie nas w domu?

Polecane posty

Gość p. traszkka

musze pilnie wyjsc, a czekam na przesylke..

Gość p. traszkka
podzielcie sie tajemnica,plis

Gość xxxxxxxxxxxxxxxx
zostawia Ci avizo i idziesz na pocztę . takie to trudne ? :O

Gość kolorowy denaturat
kurier spali przesyłkę bo przecież nie może jej otworzyć (tajemnica korespondencji) a w celu minimalizacji kosztów magazynowych ni emoże sobie firma kurierska pozwolić na przechowywanie twoich przesyłek

Gość p. traszkka
kurier np.z siodemki zostawia pocztowe avizo?:)

Gość parroveczka
Nie wiem, po co naskakiwac na ludzi albo ich wysmiewac, ze nie wiedza, co sie w takim przypadku dzieje. Jak nie mieli nigdy takiej sytuacji, to skad maja wiedziec? A wy tak sie od razu lepiej czujecie, jak komus udowodnicie, ze jest idiota?

Gość Ja zaszlam 3 miesiace po
najpierw raczej dzwoni 1. zostawia na poczcie 2. zostawia obcemu sasiadowi :o 3. zostawia w najblizszym punkcie odbioru (np pol miasta dalej) z autopsji :D

Gość o ja cie krece.....
kazdy kurrier zostawia avizo ,ewentulanie moze soawtic paczke u sasiada

Gość p. traszkka
dzieki ;)

Gość ferwerwewwe
ale pieprzycie. kurier nie ma prawa nigdzie zostawic paczkia tym bardziej na poczcie! kurier pryzchodzi raz, jak cie nie ma to drugi i wtedy dopiero jak cie za drugim razem nie ma paczka wraca do nadawcy i tyle.

Sa kurierzy pocztowi, GLS i inni. Mi kurier GLS zostawil w punkcie, dzwonil tez, zeby spytac kiedy bede w domu. Ktorys z kurierow (Allegro - nie wiem czy klient wysylal) - na poczie. Bardzo czesto paczka czekala u sasiada. Moze to wbrew przepisom, ale to fakt :P Wiec sie wypchaj :D

*czym klient wyslal *na poczcie zadna z moich paczek nie zostala odeslana. choc zapewne moze sie to zdarzyc

Gość parroveczka
Jest roznica miedzy firmami kurierskimi a poczta. Kurierskich firm tez jest troche i mozliwe, ze maja rozne zasady. Jak raz zamawialam cos z przesylka kurierska, to on wczesniej dzwonil, kiedy przyjedzie - nie wiem, co by bylo, gdybym nie mogla byc, bo bylam, wiec tej wiedzy nie mam. Listonosz przynosi paczke do domu, a jak nie ma nikogo, to zostawia awizo. Czasem, jak mu sie nie chce nosic, jak wie, ze w tym domu nikogo w ciagu dnia nie ma, to nawet nie zabiera paczki, tylko odrazu awizo.

Nie wiem co się dzieję i nie chcę się nawet dowiedzieć. Nie chcę już więcej na pewno zamawiać kurierem gdzie miałam na pewno takie sytuacje, że nie dostałam przesyłki bo nie byłam w domu i musiałam jeszcze raz zapłacić za lokówkę. Teraz zamawiam zawsze paczkomatem i z tym nie mam problemów.

A jeśli chodzi o tych kurierów to jeszcze jedno czasami się zdarzają mili a czasami się tacy zdarzają co nie są niestety mili i traktują człowieka z góry. Nie lubię takiego traktowania i już się pożegnałam z tego typu zachowaniami rozpoczęłam przygodę z paczkomatami.

Gość gość
A ja zawsze zamawiam do pracy. Kiedyś podawałam adres domowy i kurier dzwonił zdziwiony, że nikogo nie ma w domu, no jak to, przecież on przywiózł paczkę. :o