Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojana mamunia

słabsze ruchy dziecka

Polecane posty

Gość zaniepokojana mamunia

Witajcie jestem pod koniec 20 tc. Dziecko czuję wyraźniej od paru dni, wcześniej tylko bąbelki. Powiedzcie mi kochane jak to właściwie jest ponieważ od rana prawie nie czuję żadnego ruchu. Ja długo możliwy jest przestój w ruchach.? dziękuje za odp/

Gość goldi...
jezeli pani sie martwi to wizyta u lekarza, to 20 tc. wiec nie raz beda dni kiedy dziecko bedzie sie mniej ruszalo w brzuszku. w 20 tc nie ktore kobiety w ogole jeszcze nie czuja ruchow takze spokojnie

Gość parroveczka
W 20 tygodniu to ja jeszcze nic nie czulam. To sa dopiero poczatki tego 'czucia', zreszta taki plod nie tlucze non stop, raczej jak matka sie kladzie i sie nie rusza. Nie ma sie czym przejmowac

dziecko nie jest jednakowo aktywne przez cały dzien. czasem ma lenia i w nosie wszelkie ruchy, czasem sie ułoży tak że tego po prostu nie czuc... w 20 tygodniu to jeszcze normalne ze ruchy sie czuje sporadycznie. bez nerwow. jak chcesz sporowokowac dziecko do wiekszej ruchliwosci to zjedz cos słodkiego i sie połóz. za jakis czas jak dziecko dostanie zastrzyk kalorii powinno byc ruchliwsze.

Gość aabby
To, że nie czujesz ruchów nie znaczy, że dziecko się nie rusza. W 20 tygodniu dziecko jest tak małe, że nie sposób poczuc każdy ruch, a poza tym to całkiem normalne , że czasami jest bardziej aktywne a czasami mniej.Na tym etapie ciąży mogą też się zdarzac dni, w których nie poczujesz ruchów w ogóle....i nie ma w tym nic dziwnego, ale wiadomo, jak nie jesteś w stanie z nerwów usiedziec to odwiedź lekarza i sprawdzi czy wszystko OK :)

Gość zaniepokojona mamunia
Dziękuje za odpowiedzi. Wiem, że nie powinnam się denerwować, byłam tydz u lekarza i było ok, dzidzia się pięknie ruszała. Ale tak już mam, że zaraz przychodzą czarne myśli, tym bardziej, że wiemy, iż dziecko będzie miało zabieg brzuszka tuż po urodzeniu.