Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika28.

Mój 10 miesięczny synek nie chce nic jeść:(

Polecane posty

Gość monika28.

Jak w temacie. Mam synka,skończył niedawno 10 mcy i od ok. 4 dni prawie nic nie je,tylko duzo pije. Jak widzi,ze mu podsuwam cos do jedzenia to aż sie trzesie. Byłam u lekarza,ale powiedział,ze mam sie nie przejmowac. Ale jak tu sie nie martwic, jak np dzis "zjadł" : o 7 rano 50 ml mleka,o 10 chciałam mu dac kaszke ale jk zwykle skończyło sie na pluciu i dławieniu, wiec odpusciła, o 11 liznął odrobine banana,potem poszlismy na spacer,wrócilismy ok 13:30 i chciałam mu dac zupke pomidorową z ryzem(domowa) zjdł dosłownie 4 łyzeczki i wiecej nawet nie chciał widziec. Zasnął o 15,spi do tej pory a ja siedze i sie martwie jego brakiem apetytu,bo żarłok z niego był okropny. Skąd ta nagła zmiana?

Gość monika28.
hallo,mamuski,poradzcie coś:( nadmienie,ze nie ma gorączki,rozrabia jak zawsze,tylko wogóle nie przejawia głodu

Gość ależ możecie być
a może zęby mu idą i nie ma ochoty na "żucie" jak pije to pół biedy...

Gość ależ możecie być
daj mu kromkę chleba może trochę sam zje

Gość monika28.
juz zdjagnozowałam,co go mu dolega,obejrzałam mu dokładnie bużke od środka i na prawym policzku ma białe plamki,zapewne afty:(

Gość pufa z aksamitu
Współczuję. U nas odwrotna sytuacja. Je w miarę, choć mniej niż zazwyczaj, ale za to nie chce pić. Jak widzi butelkę, kubek to zaraz histeria. Trwa to już od wczoraj. Pocieszam się, że dzisiaj wypił 2 razy mleko. Do tego temperatura, marudzenie, wcale nie śpi w dzień a w nocy pobudka co godzinę. Lekarz stwierdził, że idą zęby i przy okazji załapał trzydniówkę. Ręce opadają. Ciągle płacze, ciągle na rękach. Najgorsze, że nie chce pić!!!

Gość pufa z aksamitu
Może znacie jakiś sposób, jak mu przemycić choć odrobinę picia?

Gość jak idziesz
weź kubek i podawaj mu/jej z łyżeczki. zazwyczaj to działa :)

Gość pufa z aksamitu
Próbowałam. Niestety nie działa:(

Gość jak idziesz
to może podawaj dużo owoców...

Gość pufa z aksamitu
Podaję owoce i jeszcze dzisiaj ugotowałam mu kisiel z soku. Zawsze to coś. Mam nadzieję, że mu przejdzie ta niechęć do picia...

Gość nie przejmuj sie, dziec tak ma
maja PO proistu proponuje posilki o stalych porach, jak nie chce jesc to niehc nie je. kolejny posilek podaj o normalnej porze posilku. Po ok 2-3 tygodniach maksymalnie wsyztko powinno woricc do normy. Zwykle apety sie reguluje po ok tygodniu. MOze to zeby, moze to skok rozwojowy. Jemsi jest zdrowy i wesoly to nie ma sie cyzm przejmowac. Moja corka , zqykle bardzo ladnie je, a od czasu do czasu robi strajk glodowy. Ma juz poltora roku i takie strajki so tej pory zrobila mi trzy. Zaz pierwszym razme panikowala, teraz wiem, ze nie ma sie cyzm przejmowac. Trzeba przeczekac az wroci apetyt.