Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Herbatka z karmelem

Zazdroszczę ludziom pewnym siebie

Polecane posty

Gość Herbatka z karmelem

Jak na nich patrzę, chciałabym być na ich miejscu. Są lubiani, spełniają się w tym, co lubią. Piątkowe wieczory spędzają w miłym towarzystwie, a ludzie liczą się z ich zdaniem, podziwiając wdzięk i poczucie humoru. Ech, że też jestem ich przeciwieństwem...

Gość jemioła25852
popracuj nad pewnością siebie, to łatwe

Gość kafe to też jest miłe
towarzystwo

Gość Herbatka z karmelem
a ja siedzę w koncie i masturbuje sie pietruszką :(

Gość Herbatka z karmelem
Tak ? U mnie jest z tym fatalnie. Mam przeraźliwie niską samoocenę, porównuję się z innymi, na których tle wypadam blado. Niby nie zabiegam na siłę o czyjąś sympatię, ale boli mnie, że przez to, że jestem nieśmiała, często pomijają mnie w towarzystwie. Zbyt często przyćmiewają mnie takie przebojowe osoby. Chciałabym może nie tyle być na świeczniku, co po prostu czuć się lepiej w swojej skórze i być szanowana, doceniana za to, kim jestem.

Gość Herbatka z karmelem
Jest, ale zdecydowanie wolę aktywniejszy sposób spędzania wolnego czasu :)

Gość kafe to też jest miłe
wiesz, moja samoocena jest tak mała, że pod mikroskopem elektronowym jej trzeba szukać. to co widać na zewnątrz a to co w środku nie zawsze jest tym samym. a mówią o mnie, że silna osobowość i pewność siebie bije ode mnie. da się? da.

Gość Herbatka z karmelem
Czy jest jakiś sposób, żeby się zmienić, polepszyć pewność siebie ?

pewność siebie - 4 pomysły jak ją w sobie wyrobić :) Jedną z najbardziej atrakcyjnych cech w mężczyźnie dla kobiety, jest pewność siebie. Pisząc pewność siebie nie chodzi mi o arogancję czy cwaniactwo, ale o poczucie własnej wartości. Wielu mężczyzn tak do końca nie rozumie, czym jest pewność siebie i mylą ją z arogancją lub wręcz agresją. Pewność siebie nie wypływa z tego, że masz postawę Pudziana, ale wypływa z wewnątrz. Z tego, co masz w głowie i z Twojego nastawienia umysłu. Jeśli starasz się imponować swoją siłą innym (a w szczególności kobietom) jeśli starasz się imponować pieniędzmi, to oznacza to, że nie masz pewności siebie i musisz w sztuczny sposób szukać „dowartościowania się. Dlaczego pewność siebie jest tak ważna dla kobiety? Wydaje mi się, że głównie dlatego, że większość kobiet szuka oparcia w mężczyźnie i chce czuć się bezpiecznie przy nim. Jeśli facet potrafi być twardy i nie daje sobą pomiatać, to dla kobiety jest to oznaka, że kiedy przyjdą trudne chwilę ona będzie mogła się na nim wesprzeć. Ważne! Zmartwię Cię, ale pewności siebie nie da się wypracować od tak sobie w ciągu dwóch dni. Wielu ludzi przez lata traciło swoje poczucie wartości np. przez to że sami sobie wmawiali że są brzydcy, głupi czy nie zasługują na coś dobrego albo rodzicie ich ciągle gnoili. Tego niestety nie da się zmienić od tak sobie, nad tym trzeba popracować. Jednocześnie muszę Ci powiedzieć, że taka przemiana i stopniowe nabieranie pewności siebie (nie stawanie się aroganckim) to coś wspaniałego i potrafiącego zmienić Twoje życie. Nie chodzi tutaj tylko o relacje z kobietami ale też o inne dziedziny życia. Ok. tyle tytułem wstępu. Wydaje mi się, że mogę dać Ci teraz kilka porad na temat tego, jak rozwijać w sobie wewnętrzną pewność siebie. 1. Rób coś, czego się boisz Wiem może i brzmi to trochę głupio, ale jest to jeden z najlepszych sposobów na wyrobienie w sobie potężnej pewności siebie. Gwarantuję Ci, że jeśli codziennie będziesz robił, chociaż jedną rzecz, której się boisz i której nie chcesz robić, to staniesz się bardziej pewnym siebie. Jak się to dzieje? Wydaje mi się, że kluczem tutaj jest fakt, że pokonujesz kolejne ograniczające Cię bariery i robisz to zmuszając się. Jeśli boisz się rozmawiać z obcą kobietą, to zagadnie do niej będzie właśnie takim przełamaniem bariery. Robisz coś, co jest dla Ciebie nietypowe i wchodzisz w rejon gdzie niepewnie się czujesz. Właśnie to pozwala Ci zwiększyć pewność siebie bycie w miejscu, robienie czegoś, co Cię odrobinę przeraża. Nie musi to być od razu skok na Bungie. Możesz zacząć od czegoś małego np. od obejrzenia jakiegoś przerażającego horroru czy patrzenia ludziom w oczy. Na początku patrzenie ludziom w oczy będzie Cie przerażało i trudno będzie Ci to zrobić, ale z czasem nabierzesz więcej pewności siebie. To, co do tej pory było dla Ciebie trudne, stanie się łatwe. Jak gdyby oswoisz strach, który powstaje w tej sytuacji i będziesz bardziej pewnie czuć się w niej. _____________________________ Jeśli chcesz być bardziej pewnym siebie i wyrobić w sobie wysokie poczucie własnej wartości (nie arogancję), to zajrzyj do mojej książki na strony 26-50, dogłębnie poruszam tam te temat: Potężna Pewność Siebie Alfa _____________________________ Z czasem będziesz mógł przenosić pokonywanie strachu na wyższe poziomy. Możesz patrzeć się w oczy osobom, którym dotąd byś nie spojrzał. Możesz iść w miejsce, do którego nie chcesz. Możesz zagadać do dziewczyny czy koleżanki z klasy, do której nigdy nie zgadałeś. Wszystko opiera się tutaj na treningu i stopniowy wzrastaniu pewności siebie. 2. Mowa ciała To zadziwiające, ale faktem jest że, to jak zachowujemy się na zewnątrz czyli np. to jakie ruchy wykonujemy i jaka mamy postawę. Potrafi wpłynąć na to, jak czujemy się wewnątrz. Prosty przykład: Jeśli czujesz radość to nie sposób, żebyś się nie uśmiechał albo nie poruszał energiczniej. Nie będziesz też chodził przygarbiony ze spuszczoną głową i oczami wpatrzonymi w ziemię. Kiedy się cieszysz Twoja postawa jest zupełnie inna i Twój mózg otrzymuje inne sygnały, niż kiedy się smucisz. Tak więc, jeśli trzymasz wyprostowaną postawę ciała, jeśli głowę masz prosto, patrzysz ludziom oczy i idziesz pewnym krokiem, to również dajesz sygnał swojemu umysłowi: „Jestem pewny siebie Jeśli będziesz szedł przygarbiony ze spuszczoną głową, to dajesz sygnał: „Jestem niepewny siebie. Co z tego? A no to z tego, że jeśli chcesz poprawić swoją wewnętrzną pewność siebie, to najlepszym do tego sposobem jest natychmiast zacząć pracować nad swoją mową ciała. Owszem sama mowa ciała nie sprawi, że będziesz super pewny siebie, ale będzie to kolejny dodatek do całej układanki i pomoże Ci on w wyrobieniu w sobie właściwego nastawienia. 3. Głupie przekonania Jest to jeden z największych zabijaczy pewności siebie. Każdy z nas ma w głowie jakieś przekonania i schematy myślenia, które zostały nam wpojone. Każdy z nas w inny sposób został wychowany i inaczej „myśli o wielu sprawach. Ludzie mają różne poglądy na temat Kościoła, wiary, innych nacji, innych kultur. W kwestii kobiet i relacji do nich, jest dokładnie tak samo. W naszym społeczeństwie jest tak, że większość mężczyzn uważa, iż piękne kobiety nie są dla nich. Społeczeństwo (inni mężczyźnie, kobiety) wmawiają nam, że jeśli dziewczyna jest piękna i wartościowa, to nie jest dla Ciebie, bo ty jesteś „tylko sobą. Nie masz BMW nie masz super domu ani nie masz 1000000 na koncie. Cały przekaz, który dociera do nas z mediów mówi nam: „Ty sam dla pięknej kobiety to za mało Ja uważam, że to bzdura, która automatycznie sprawia, że większość mężczyzn traci pewność siebie wobec pięknej kobiety. Faceci boją się pięknych kobiet, bo myślą, że na nie nie zasłużyli albo ze muszą się super starać, żeby utrzymać przy sobie taką dziewczynę. Tak nie jest. Koniec i kropka. Zapomnij o tych głupich przekonaniach i wyrzuć je ze swojej głowy. Od dziś nigdy nie traktuj pięknej kobiety w wyjątkowy sposób ani ni e staraj się jakoś zabiegać o jej względy (przez przysługi, prezenty). Traktuj ja jak normalnego człowieka. (Ważne! Tylko nie przegnij w drugą stronę i nie zacznij myśleć, że jesteś taki zajebisty, że wszyscy to leszcze i powinni być Twoimi pachołami. Arogancja to nie pewność siebie.) 4. Wykonuj ćwiczenia fizyczne Nie zrozum mnie źle. Twoja pewność siebie nie ma wypływać z tego, że masz 50 cm w bicepsie ani z tego, że masz ciało jak grecki posąg. Ćwiczenia fizyczne dają Ci specjalne nastawienie i pozwalają wyrobić większe poczucie własnej wartości nawet, jeśli nie urośniesz do rozmiarów koksa. Trudno to wytłumaczyć, ale tak właśnie jest. Praktycznie każdy facet, który zaczyna ćwiczyć z ciężarami albo w ogóle uprawiać jakiś sport zaczyna być bardziej pewnym siebie. Ja ćwiczę od jakiś 6 lat. Nie sprawiło to, ze jestem jakoś zajebiście zbudowany. Nie mam kraty an brzuchu ani rzeźby Arnolda. Pozwala mi to natomiast trzymać formę i daje poczucie, że mam trochę siły w ręce i nie jestem jakimś zdechlakiem. Ostatnie słowo Pamiętaj, że pewności siebie nie da się „zagrać i na dłuższą metę udawanie cwaniaka, podczas gdy w środku jesteś przestraszonym chłopcem, wyjdzie Ci bokiem. Kobiety doskonale rozpoznają czy ktoś udaje czy jest prawdziwy. Jeśli zobaczą u Ciebie takie coś, to jesteś spalony. Dlatego ja Ci proponuję trenować, ćwiczyć, wyrabiać w sobie pewność siebie. Jeśli w tej chwili nie masz niskie poczucie własnej wartości, to pomoże Ci je zbudować tylko trening i rzeczywiste przełamywanie pewnych barier i ograniczeń w twojej głowie. Jak działać? Od dzisiaj proponuję Ci zrobić kilka bardzo prostych czynności, które mimo, że nie zabierają dziennie dużo czasu, to potrafią zdziałać cuda, jeśli chodzi o to jak czujesz sie wewnętrznie. 1. Codziennie rób jedną rzecz, której się boisz. Po prostu rób to, na co nie masz ochoty i co sprawia, że nie będziesz czuł się w danej sytuacji za pewnie. Zacznij od patrzenia ludziom oczy. Jeśli będziesz miał z tego jakieś problemy, to powiedz: „O przepraszam myślałem, że się znamy. Pomyliłem Pana z moim znajomym. 2. Dbaj o prawidłową mowę ciała i nieustannie się poprawiaj. Wychodząc z domu pamiętaj, aby zawsze trzymać prawidłową postawę i pilnować jej. 3. Porzuć błędne przekonania. Zacznij myśleć, że to, co działa na kobiety cechy męskiego charakteru a nie pieniądze czy władza. 4. Zacznij ćwiczyć. Na pewno w piwnicy masz jakieś hantle czy cokolwiek co można podnosić. Nie musisz od razu zaczynać jakiś hardkorowych treningów połączonych z dietą. Na początku wystarczy po prostu ćwiczyć.

Gość Herbatka z karmelem
U mnie niestety widać też na zewnątrz. Jestem taka krucha, wrażliwa, nie wierzę w swoje możliwości. Czuję się często niedoceniana i niepotrzebna. Dotyka mnie samotność. Chciałabym się zmienić, być bardziej oczytana, intrygująca, uaktywnić drzemiący wewnątrz urok osobisty.

Gość Herbatka z karmelem
Oczywiście poszerzam wiedzę, dużo czytam, oglądam ambitne kino, nie omijam teatrów i muzeów, ale taka jest prawda, że dopiero od liceum zaczęłam inwestować w rozwój umysłu.

Gość Herbatka z karmelem
Chętnie poznam jeszcze jakieś propozycje. Mam na oku pewnego mężczyznę i dlatego też mam chęć zmiany...

Wsadź sobie w dupę te swoje rady, Julka. Czytałam od groma tych bzdur i nic mi nie pomogły, a może nawet zaszkodziły...

tez jestem niepewna siebie, wiem jaki to ma wplyw na zycie. moze i moge powiedziec ze jest o niebo lepiej niz kilka lat temu, ale nadal zdecydowanie moja pewnosc siebie jest ponizej normy. chyba kazdy z podobnym problemem wie jak mocno wplywa to na chyba wszystkie sfery zycia: praca, (a szukanie pracy to dopiero wyzwanie!), nauka (wygloszenie referatu przed grupa to koszmar, stres na egzaminie ustnym przez ktory masz totalna pustke w glowie), poznawanie nowych ludzi, zwiazek (obawa przed zranieniem, zazdrosc) i wiele wiele innych