Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawy jak diabli

cechy dziedziczone tylko po ojcu

Polecane posty

Gość kobieta rumcajsa
no dobrze niby nie jest tak,ze dziedziczy sie po rowno genow.Ale mnie chyba bardziej chodzilo o to,ze gameta ma jakis kod genetyczny i plemnik tak samo:PNo,a pozniej wlasnie to sie wszystko ksztaltuje.Ja sie nie znam na tym.Cos tam sie uczylam o genach na biologii ale to bylo tak dawno,ze nie pamietam,bo ta wiedza mi nie potrzebna:) ale topik jest bardzo ciekawy:)

Gość kobieta rumcajsa
"człowieku, sossssssss Ci tak napisał bo znał Twój wcześniejszy temat! ojciec mojej koleżanki nie ma dziury w brodzie a ona ma, no i co? tzn że to nei jest jej ojciec prawdziwy? " nie mysle,ze sosssss mu tak napisal,bo on po ojcu odziedziczyl dziure w brodzie:)

Gość kobieta rumcajsa
"Kazdy rodzic przekazuje swojemu potomkowi w procesie reprodukcji połowę genotypu. Na genomie wykonywane są operacje mutacji i rekombinacji. Kazdemu genotypowi odpowiada zbiór obserwowalnych cech lub własności osobnika, który określa się mianem fenotypu. Proces selekcji naturalnej jest wyborem preferowanych fenotypów, który prowadzi do adaptacji srodowiska." no dokladnie o to mi chodzilo:) Tylko ja nie posluguje sie takimi slowami niestety:)

Gość kobieta rumcajsa
"tam, z ta proporcja to jakies wymysly, czlowiek nie jest proporcjonalny od zawsze " nie sadze.To ja zle napisalam.Chodzilo o twarz tylko nie o cale cialo:)

Gość fbdfjkhdhgfd
dziecko nie musi byc podobne do rodzica. moze np od matki odziedziczyc z tej polowy genów same te recesywne, ktore beda zdominowane przez geny od ojca.