Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokomokolotywa

Czy u ginekologa płaci się za...

Polecane posty

Gość kokomokolotywa

Cześć dziewczyny, Umówiłam się na wizytę do ginekologa (prywatnie). Idę pierwszy raz i się nie orientuję... Czy jeśli trzebabędzie robić jakieś badania (do laboratorium), to one są płatne? Proszę o odpowiedź.

Gość ppkojnlkn
oczywiscie, ze tak czasami trzeba nawet zaplacic dodatkowo za wypisanie recepty

Jeżeli idziesz do gina prywatnie to wszystkie badania w laboratorium, np. cytologia, sa płatne.

u mnie np wizyta kosztuje 50 zl - w tym jest badanie plus wypisanie recepty jesli przychodzisz na cytologie bulisz 70 zl za samo wypisanie recepty bez badania -30 zl innych badan niz cytologia nie ma w cenniku, wiec nie wiem ile np kosztuje usg

Gość kokomokolotywa
Och jejku : ( Idę pierwszy raz i nie wiem jakie badania robią stabdardowo za pierwszym razem... i ile mnie to będzie kosztowało.

raczej nie bedziesz musiala robic zadnych ,,dziwnych badan", ewentualnie zrobia ci cytologie i od razu cie zbada

Prywatnie to zbada Cie najpierw na samolocie i USG dopochwowe zrobi, u mnie tak jest a chodze tylko prywatnie. Jeżeli będziesz chciała cytologie to musisz powiedzieć żeby pobrała i ona (albo on) powie Ci wtedy ile to kosztuje. A jeżeli będą potrzebne jakieś dodatkowe badania to też Ci powie.

a co ci bylo Konsternacjo? ja w sumie tez mialam wiele badan, ale poza cytologia wszystkie inne musialam robic osobno w laboratorium

usg dopochwowe? o kurka, chyba chodzisz do dobrego gina, mi nawet zaden lekarz nigdy rakiego badania nie zaproponowal:O chyba ze to normalka a u mnie w miescie takie patalachy

Gość kokomokolotywa
Dziękuję Wam za odpowiedzi! Jesteście super. Idę pierwszy raz, więc zastanawiam się, jakich badań mogę się spodziewać. Czyli na pewno cytologia?

No to zmień gina, nie spotkałam jeszcze lekarza który na prywatnej wizycie nie robi USG dopochwowo.

Gość kokomokolotywa
Mam 22l, wspolzyję od ok. 2 lat i to moja pierwsza wizyta w życiu.

jesli wspolzyjesz to raczej na pewno zrobi ci cytologie...w kazdym badz razie na powinna. z usg to nie wiem, widze ze tez powinno sie wykonywac, ja dotad nie mialam. a poza tym to chyba jesli bedzie u ciebie wszystko ok, to raczej zadnych innych badan nie bedzie przeprowadzac

Gość kokomokolotywa
Fajnie. Dziękuję za odpowiedzi : *

E to Ci zrobią cytologię, z racji wieku chociażby. No jak masz jakieś dolegliwości to by coś robili, a jak nie to chyba tylko to A mi kazała przypominać w szpitalu, żeby czasem nie robili mi usg przez pochwę (dla dziewicy to niezbyt "atrakcyjne" badanie), ale jest ono dokładniejsze.

Gość Ja też ja też
Ja też niedawno byłam z pierwszą wizytą u gin. też prywatnie, wizyta 50 zł cytologia dodatkowe 50 zł. USG dopochwowe też miałam, a babeczka okazała się super lekarką:)

Gość kokomokolotywa
Kultura - co do dziewic. To już nie wiem czy na miejscu dziewicy wolałabym usg dopochwowe czy palec w dupke O_O :D

Gość Ja też ja też
Aha, to że za wizytę miało być 50 zł. to wiedziałam ale nie wiedziałam, że zrobi mi cytologię jeszcze i też trzeba będzie zapłacić ale jak doszło do płacenia to lekarka powiedziała że za cytologię mogę uregulować przy następnej wizycie (ale tak się złożyło że akurat miałam przy sobie więcej gotówki więc od razu zapłaciłam:)

Dziewicy nie zrobi USG dopochwowo. No dziewczyny... Jak będziesz tam, to nie daj sobie wmówić, że wszystko ok, że nie trzeba. USG dopochwowe jest bardzo dobrym, dokładnym badaniem. Ty płacisz za to grube pieniądze a oni są JAK DUPA OD SRANIA, ŻEBY CIĘ DOKŁADNIE PRZEBADAĆ.

Gość kokomokolotywa
Jutro tam zadzownię ile kosztuje badanie i co jest w tej cenie i ile za cytologię.

USG też w dupkę się da :D Ostrzegła mnie,bo jakbym była nieświadoma to kto wie co by mi wpakowali i gdzie :P Jakby była konieczność to by zrobili i dziewicy USG, tylko wtedy się znieczula ale trzeba sporo czekać. Wiem bo mnie na badaniu już znieczulała (widać że prywatnie) i opowiadała mi co i jak

Gość nie wiem wiec pytam
idę jutro na wizytę. poproszę o cytologię. ale mam pytanie co dalej ? czy po wyniki musze się umowić na kolejną płątną wizytę i wtedy mi powie co i jak. czy tylko odebrac za darmo wyniki - ale co z nimi zrobić ? prosze o info.. sorry za głupie pytanie. :/

Gość vxdtfdghgfhghgh
u mnie wizyta u gina kosztuje 150 i robi wtedy fuul opcje, usg dopochwowe, cytologie, usg piersi. Kolejne wizyty 100 zl