Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gh78y78yy78y778y

Niemcy VS Usa gdzie tak naprawde zyje sie lepiej przecietnemu obywatelowi???

Polecane posty

Gość spójrzmy prawdzie w oczy REAL
nie potrzewaj sie we mnie.

Gość Tomek34
NAjmniejsze roznice miedzy bogatymi i biednymi sa w krajach Skandynawskich . NAjwieksze w Meksyku , Turcji

Gość bleee bleee ble
Ale pierdolicie jak potłuczeni. Co wy z tym rozwarstwieniem? Jeśli rozwarstwienie społeczne jest złe, to najlepszym krajem do życia jest Korea Północna... Jedyna równość społeczna jaka może istnieć na tej planecie to równość w biedzie. USA mają procentowo najwyższy wskaźnik milionerów w społeczeństwo. Towary i nieruchomości są tam znacznie, znaczne tańsze niż w europie. Gadacie frazesy jakoby w Niemczech żyło się lepiej. Ciekawe na jakiej podstawie to twierdzicie bo ja śmiem twierdzić, że przeciętny Niemiec może i zarabia niewiele mniej niż w USA, ale za tą samą wypłatę może sobie pozwolić na standard życia odpowiadający murzynowi z Bronxu. 🖐️

Gość Tomek34
Tomek34- chesz soscjal wypad do korei albo won an Kube niekoniecznie . W Niemczech jest socjal >? NIe wiesz ze w wiekszosci panstw Europy jest socjal .

Tomek34- Tomek ale to USA wpompowały w RFN kase. przypominam ci ze RFN do 1990 roku wałsciwie militarnie i gospodarczo był podzielony na 3 strefy : Brtyjska, Francuska I Amerykanska. NRD wiadomo tak jak POland pod wspływme ZSRR :) :O

bleee bleee ble- masz racje, ja wcale nie móie ze w Nimczech zyje sie lepiej, ja tłumacze od kilkunastu minut ze lepiej zyje sie w USA. Nimcy mozan co najwyzej porównywac do Francji albo do UK - chociaz UK to inna bajka troche bo to kraj postimpreialistyczny :)

Gość bleee bleee ble
W USA też masz baranie socjal. Baaaa w USA masz nawet ustawową pensję minimalną, która w Niemczech dotyczy tylko niektórych zawodów.

Ludzie maja skrzywione pojecie o zyciu i zamoznosci USA. Naogladaja sie filmow i obrazkow strzelonych w miejscach relatywnie tam najzamozniejszych i najbogatszych (typu filmy krecone w nowym Yorku czy L.A czy S.F) a nie wiedza jak tak naprawde wyglada ten kraj. MIeszkalem 2 lata w 40 tys miasteczku w Teennesee i poowiem tyle-bida

janekrys- tenesse to zadupie nie dziwie sie, Kings of leon jak przyjechali pierwszy arz do Londynu to dopiero zoabaczyli cywilizacje :O :) :classic_cool:

Tomek34- ale ta bieda wynika przede wszytkim z tzw. braku socjalu. genarelnie ta bieda ejst sztuczna moim zdaniem, im chyab nie zalezy zeby ja zlikwidowac tak sadze

Gość bleee bleee ble
Najciekawsze tylko jest to, że bieda w USA powiększa się wraz z redystrybucją dochodów przez rząd.

bleee bleee ble- a amsz tam bezplatna opieke medyczna , hę ?

Tomek34- wez nie zartuj, przecietny niemiec nie ma takiej bryki. mzoe bawarczyk albo jakis gogus z dusseldorfu

Gość Tomek34
problem USa jest nie tylko głupota ich mieszkancow , ale zarazem fascynacja fast foodami Mc donaldsami i innym tanim jedzeniem ktore nawet szczur nie chce zjesc

Gość zgadzam sie w 100 %
USa to kicz

Tomek34- człowieku, to ejst ułuda. USA trzymaja europe w ryzach bo ejst NATO

Gość bleee bleee ble
To w europie mamy bezpłatną służbę zdrowia? Jeśli twór administracyjny który zapierdala ci twoje pieniądze na składki zdrowotne a następnie liczy, że umrzesz czekając w kolejkach do lekarza to dla ciebie bezpłatna służba zdrowia, to ja ci dziękuję za taki prezent... i niema co się łudzisz, że w innych krajach UE służba zdrowia wygląda lepiej. Limity do lekarzy specjalistów i długie czekanie jest w Szwecji i Francji nawet większe niż u nas.

bleee bleee ble- człowieku ty czytasz ten temat w ogle., powiedz to Tomkowi a nie mi. ja doskonale o tym wiem

janekrys- zcasem ci ludzuez amerykanskich zadupiów sa całkiem symaptyczni, mzoe troche mało wiedza o siwcie ale lubie ich :) ihaaa

Gość spójrzmy prawdzie w oczy
no i w USA jest świetna organizacja Ku Klux Klan, zapewniająca rozrywkę obywatelom

Gość ciekwski zbyszek
janekrys- czy są bezpruderyjne ;)?

zauwazylem ze sa chetne zawsze i wszedzie. Na dodatek maja fajne ciala, taka kobieca budowe no wiecie biodra sterczace posladki itp W tych duzych metropoliach juz takich nie ma, bardziej po europejsku -tzn albo "modelki" czyt tyczki albo grube spasione cielska

Gość ciekwski zbyszek
janekrys- miłe, z ciałkiem ( ale nie grube) i chetne...ojej dlazcego mnie tam nie ma :O ihaaa

Gość gośćscranton
Usa to raj mieszkalem 5 lat w frankfurcie pracowalem jako kierowca zarobki 2000e z czego wynajecie mieszkania 3 pokoje 1200e w stanach od 4 lat tez kierowca zarabiam 5500-6500$ na reke dom 300m2 kredyt 1000$ z oplatami jedzeniw dla 4 osobowej rodziny 1000$ paliwo 200$ zona nie musi pracowac a dodam ze mamy 2 samochody za gotowke kia sportage z salonu noweczka a zonie na 4 rocznice slubu kupilem dodge ram 6liter silnik dodam ze w domu kazdy weekend jestem i w tygodniu z 2-3 noce mieszkam w pansylvani i marlboro kosztuja 3$ jak kupujesz 2 paczki wiec nie mowcie ze w gorszych stanach jest zle jak sie chce pracowac ciezko jak ja to tylko usa jak sie nie xhce robic tylko zasilek i klepanie bidy od 1 do 1 to niemcy

Gość gość
W usa bylo jest i będzie najlepiej ttylko nie udacznikom i nierobom zle

Gość gość
zapraszam na blog ameryka okiem laika blogspot.com