Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flm;bhjvvsvscaksml

Czy Wy tez uważacie, że ten wielki Chrystus jest paskudny jak nieszczęście?

Polecane posty

Gość flm;bhjvvsvscaksml

Bo mi sie to to absolutnie nie podoba. I nie wiem czemu to w ogóle ma słuzyc?

Jest brzydki jak chooj Szkoda, że kościól wydaje na takie pierdoły a na biednych nie daje :O

Nie obrażajcie Chrystusa. Nie wolna tak źle o Nim mówić. Zastanówcie się nad swoim postępowanie. To ciężki grzech tak mówić.

Gość Thomass29
głupie złamasy . Chrystus jest ładny i nic wam do tego

Taki ogromny chrystus co to se proboszcz wymyslił, że postawi wiekszego niz ten w Rio :D Tyle, że tamten stpi 100 lat i ma nad czym królowac bo nasz to tylko nad trawnikiem przed hipermarketem :D

"To jest Jezus na miarę naszych możliwości. My tym Jezusem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz Jezus, przez nas zrobiony, i to nie jest nasze ostatnie słowo!"

Gość tu nie chodzi o Jezusa
tylko o jego pomnik i to ten konkretny pomnik: betonowy, szary, rodem z PRLu nie wiedzieć czemu ozdobiony do tego złotą koroną, która pasuje tam jak kwiatek do kożucha. Jest duży, ale nie jest ładny.

A ja cały czas pytam po co on? Lepiej by kościół dał na biedne dzieci a nie stawiaja taki paskudny betonowy kloc

Gość werft
wiecie do,ja jestem ateistka,ale ostatnio tam przejezdzalam i zajechalam pod pomnik - fajnie ze mamy cos ciekawego a nie same blokowiska itd. pytacie po co takie cos, a ja powiem ze po to,zeby nie byo nudno,ciekawiej, byliscie w innych panstwach kiedys? w niemczech, hiszpanii sa przerozne happeningi,swiatla,rozne wymyslne architektonicznie budynki,to jest cos wspanialego. Kurwa ludzie,naprawde wolicie taka szarosc? i co z tego ze zrobil? fajnie i niech wiecej osob ktore maja pomysl na cos innego robi to,swiat bedzie ciekawszy!!!!!

Gość komentarz z innego forum
dotyczącego pomnika: "Właśnie widziałem przelatującą Mechagodzillę. Pewnie leci stoczyć z nim walkę". Umarłam :D

Gość papa smerfetka
skomentuje to tak: pomnik się nie udał.

Gość ciemnogród to mało
im większa ciemnota,tym większe posążki stawia swym bożkom,hahahaa

przeraza mnie ludzka ciemnota, jak mozna wydac tyle kasy na cos tak bezuzytecznego? naprawde w polsce zyje sie tak dobrze, ze mozna sobie wydawac kase na taki badziew? do tego jezus wyglada megakiczowato, nic dziwnego ze za granica sie z nas smieja:O

Przede wszystkim to ja nie mam pojecia po co ten pomnik wogole jest. Tyle kasy na niego poszlo a mozna bylo je przeznaczyc na jakies cele charytatywne. Prawdziwym katolikom to raczej zadnych posagow nie trzeba, pojda do kosciola, pomodla sie z starczy.

Gość moja babcia ma sto lat
kristal czuję twój ból i w pełni się zgadzam to nie ma sensu, taki gigant musi być umieszczony w jakimś kontekście w Rio wygląda świetnie i z bliska i tym bardziej z daleka tutaj to tylko pomnik złego gustu i pychy podobnie jest z Licheniem, architektura marna, jedyne co wzbudza podziw, to zdolności organizacyjne proboszcza :D za to nagrodę powinni dostać :D

hayley-> jak to po co ten pomnik jest? organizator tego wszystkiego wyjasnia logicznie iz budowa jezusa jest ,,znakiem wiary". jezus w niebie jest z pewnoscia zachwycony i laskawiej spojrzy na narod polski