Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsgngddjgddghfhfhjhgjggkgk

Który jezyk waszym zdaniem jest nawazniejszym w Europie oprócz angielskiego????

Polecane posty

i nie mówie tylko o unii europejskiej. Niemiecki, Francuski czy Rosyjski? wiadmo iz jestyk angielski ( w rózncych formach i odmianach0 jest globalnie nazwazniejszym jezykiem. wazny jest hiszpanski, chinski, arabski, francuski. no wałsnie a w Europie?/?

Gość tez z londynu
ja stawiam na francuski

Gość wredna_kocica_
Ja kocham język hiszpański, uczę się go i dla mnie on jest najpiękniejszy. A czy najważniejszy? Posługuje sie nim bardzo dużo krajów, nie tylko z Europy.

Gość alohahejjjjjjj
z europejskich krajow najwiecej ludzi mowi po hiszpansku-tj.chodzi mi rowniez o ameryke pld.+hiszpanie,itp.

Gość sergdrgdrgrsd
niemiecki i rosyjski, trudno wybrac jeden z nich

Gość koook
francuski

Gość koook
na pewno jest najwazniejszy nie tylko w Europie , ale i w POlsce , bo mało osób go zna dlatego ze jest duzo trudniejszy niz hiszpanski . I wiekszosc ludzi boi sie go uczyc

Gość koook
tym jezykiem poslugiwała sie tez szlachta polska w dawnych czasach

wredna_kocica_- taaa, ale Hiszpanski ejstw Europie tak wazny jak i Polski, czyli mało wazny. Oprócz Hiszpanii nigdzie nie ejst jezykiem urzedowym. OK w Ameryce POłudniowej to nawaznijeszy jezyk, globalnie na swiecie ejst wazny, ale w Europie Hiszpanski nie odgrywa zadnej kluczowej roli

Gość roombie
francuski naturalnie .. POslugują sie nim i Angielskim w parlamencie Europejskim w Brukseli i nasz szczycie UE

" 13:20 [zgłoś do usunięcia] alohahejjjjjjj z europejskich krajow najwiecej ludzi mowi po hiszpansku-tj.chodzi mi rowniez o ameryke pld.+hiszpanie,itp." gorszej głupoty w zyciu nie słyszałem, kto z europejskich krajów posługuje sie hiszpanskim , co am ameryka południowa i latynosci wymieszani z indainami i ludnoscia z połwyspu imeryjskiego wspolnego z EUROPĄ

Gość koook
tym językiem sie też posługuje jak robie staremu loda

Gość roombie
w parlamencie Europejskim jest tylko Francuski i Anglielski , a reszta to jezyki poboczne

Gość hjhjhjh
ja sie ucze czeskiego bo dla mnie to on jest wazniejszy zaraz po angolu

no wałsnie, w UNii najwazniejszym jezykiem po Angielskim jest raczej francuski, zle to ze wgledu na belgie i dłwujezyczna bruksele. Francuskojezyczna i Niderlandzkojezyczna jakby patrzec na liczbe ludnosci posługujacych sie danym jesykiem to ejdnak wiecej ludzi w Europie posługuje sie Niemieckim niż Frnacuskiem. Francuski globalni an pewno jest wazniejszym ejzykiem ( patrz Afryka) ale w Europie jednak chyba wazniejszy jest Niemiecki. a co z rosyjkism. kraje bałtyckie oficjalnie sie nie przynaja ale w łotwie, estonii, litwie a takze europei wschodniej ukraninie czy nawet dalej rosyjski nadal jest łaczacym jesykiem, Rosja to nadal wazne panstwo które trzyma wiele zródeł mineralnych

Gość dfsfsrfjgddghfhfhjhgjggkgk
za francuskiego : przed dominacja USA i NATO faktycznie Francuski był nawazniejszym jesykiem, Francuskie był ejsykiem dyplomacji, w Unii jesk francuski jest po angielskim nawazniejszym jezykiem, Niemiecki nie cieszy sie prestizem i uznaniem takim. za niemieckim: Niemieckim posługuje sie wieksza liczba ludnosci w Europie niz Francuskim, Niemcy + Austra + Szwajcaria (ok 60%) to wiecje niz Francja + Belgia(40%) + Szwajcarai (ok 2O%) jest anszym sasiadem. niemnsiej jednak poza Europa niemiecki nie ma zadnego wiekszego znaczenia Rosyjski _ no wałsnie w Polsce traktowany po macoszemu ale to nadal dosc wazny globalnie jezyk , nie tylko we Wschodniej Europie ale rózniez w Azji!!

dyskusja umarła

🖐️

Na pewno język francuski jest bardzo popularny w Europie, także warto się go uczyć. Przynajmniej takie jest moje zdanie. I właśnie dlatego też chciałabym zapisać się na kurs języka francuskiego. Teraz jestem na etapie poszukiwań odpowiedniej szkoły językowej. Słyszałam, że L'atelier de francais jest jedną z lepszych. Czy może ktoś tam uczęszczał i może mi powiedzieć, czy faktycznie można tam się porządnie nauczyć tego języka.