Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalalaaallala

Czy jest tu ktos kto ma cos wspolnego ze spiewaniem/muzyka?

Polecane posty

Gość lalalalalalaaallala

Czy ktos kto potrafi zaspiewac wysoko, ale cicho da rade nauczyc sie spiewac wysoko i glosno? Czy da sie wycwiczyc tak przepone itp.?

Gość w sumie żeby zaśpiewać
wysoko trzeba mieć otwarte gardło! Więc to trzeba wyćwiczyć. można mieć wyćwiczoną przeponę, a zaciśnięte gardłi i nie wyjdzie nic z tego

na 99% sie da. Przynajmniej w moim wypadku, tak mi powiedziała nauczycielka, ale powiedziała że będę musiała ćwiczyć długo najpierw, ale jest do wyćwiczenia. Bo ja mam taki problem że skalę mam ponad 3 oktawy ale połowa z tego nie ma w ogóle powera... radzę Ci się wybrać przynajmniej na kilka lekcji śpiewu. Na początku muszą Ci pokazać jak poprawnie wykonywać ćwiczenia, bo jak będziesz sama się cisnąć szczególnie na wysokie tony to możesz sobie krzywdę zrobić. Czasem się zdarza że przez jeden źle wydany dźwięk może Ci się zrobić krwiak na strunach głosowych, który może zniknąć, ale czasem zostaje i rośnie ;/ więc BARDZO WAŻNE żeby ktoś doświadczony pokazał Ci jak wykonywać ćwiczenia. I zgadzam się co do otwartego gardła. I zawsze się rozgrzej pół godziny przed śpiewaniem jeśli chcesz lecieć przez wysokie dźwięki. Powodzenia :)

ale przeponę oczywiście też musisz wyćwiczyć, bez dobrego podparcia nawet super otwarte gardło nie pomoże

Gość w sumie żeby zaśpiewać
Ja mam sumie 4 - 4,5 oktawy, ale nigdy nie miałam zajęć z nauczycielem. Ja po prostu mam dwie oktawy głosu w rejestrze piersiowym, a później lecę w rejestr głowowy :D Tyle, że mam problem z przejściami pomiędzy rejestrami i powinnam to poćwiczyć. Ale samej trochę trudno