Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wychylybymym

Pytanie filozoficzne

Polecane posty

Gość Wychylybymym

Jak myślicie, czy szatan mógłby się nawrócić i Bóg by mu wybaczył. W Biblii jest napisane, że każdy ma drugą szansę. Jakby wtedy wyglądał świat ? Czy spowiedź w Kościele katolickim miała by jakikolwiek sens ? Czy wszyscy bylibyśmy dobrzy ? Może już szatan się nawrócił (Lucyfer), a jego słudzy dalej są po stronie zła ?

Gość suczkanateraz
szukam faceta,który za drobne wsparcie finansowe chciałby spędzić miło czas ze mną zapewniam lokum i full serwis fotki dla zainteresowanych >> http://xfoczki.pl/vx/14997

Lucyfer to ten, który niesie światło:) Więc może jednak fajny z niego gość:D Mnie krzywdy nigdy nie uczynił:p

śmiem sądzić że Szatan i Bóg tak naprawdę ze sobą nie walczą tylko utrzymują równowagę we świecie która w dniu apokalipsy zostanie zniszczona ;)

Gość Wychylybymym
No, jednak sądzę i się nie zgodzę, że ze sobą nie rywalizują. Szatan tego chce dokonać, Bóg jest obojętny (daje wolną drogę)

Apokalipsa:D A wiesz, że kiedy przyjdzie Mesjasz, Żydzi będą jedli mięso z ciebie i z byka Szor Ha-bor?

Oblubienica -> moim zdaniem apokalipsa to nie koniec świata tylko nowy porządek w postrzeganiu tego świata i rozwój myśli do stopnia którego obecnie sobie nie wyobrażamy ;)

Gość a czemu synowie adama i ew
y sypiali ze swoją matką a ja jak bym tak zrobil to juz grzech i zboczenie? o dupe rozbic posmo swiete

Gość Wychylybymym
Prosił bym o powagę ze względu na kulturę-którą jest wiara.

no i czemu czcimy boga, jak on wie ze jest wielki i dobry, to po co mu to mowic? myslicie ze faktycznie lubi jak sie do niego spiewa i klepie zdrowaski do jego matki? a jak mysle o nim, ale nie chce mi sie powtarzac ze jest zajebisty, to on to docenia czy nie?

na przyklad jak w niebie mam byc z bogiem tylko po to by go wielbic i mu spiewac, to nie za bardzo mi sie tam chce:O moge isc do nieba tylko i wylacznie wtedy jak mi obieca ze bede sie czuc spoko, bez koniecznosci robienia czegokolwiek no i czemu mam boga przepraszac za samogwalt jak nikomu nie robie nic zlego, a czynnosc ta nie jest dla mnie koniecznoscia, jedynie polepszeniem chwili bez kobiety.

Gość Wychylybymym
Bóg nie ma matki.........

a Jezus to nie bog? a trojca siwieta? jest jeden bog, bog ojciec, syn bozy i duch sw

Gość Wychylybymym
Ale rozmawiasz nie o tym Bogu, co trzeba.

a moze prawda jest taka, ze on tam na nas czeka, bo generalnie wie, ze mamy tu przesrane na ziemi i troche go to smieszy ze my sobie urzadzamy tu jakies zbiorowiska i pokazujemy przy wszystkich jak go kochamy. To tak jakby kochac sie z zoną na srodku ulicy, by wszyscy widzieli jak ją kocham

Gość Wychylybymym
No nie. Bo syn Boży sam wpadł na pomysł założenia Kościoła.

a ewangelia Jezusa, ktora kosciol uznal za herezje? Jezus pisze tam, ze wiara to nie budynek, ale uczucie noszone w sercu. Chyba koscio sie wystraszyl, bo to by oznaczalo biede kleru. I powołan by nie było

Gość Wychylybymym
Albo nie on, lecz sam Bóg poprzez tchnienie ideii dla człowieka

moze jednak ta ewangelia bya prawdziwa i Jezus oczekuje wielbienia go, ale bez zadnych manifestacji?

Gość Wychylybymym
Sa 2 rodzaje kosciola : budnek i wpsolnota- rzymsco-katolicy wpadli na świetny pomysł połączenia tego i mamy Kościół

nie przemawia to do mnie, nie z lenistwa, nawet lubie msze i kazania czasami jak sie im chce to powiedza dobre. Ale wkurza mnie ze ludzie postrzegaja drugiego czlowieka poprzez religie Wytykaja kogos palcami bo nie byl w ndz na mszy, a na serio to moze myslec o bogu czesciej niz ten co nigdy mszy ndz nie opuszcza dlatego jestem za tym by nie bylo takich wspolnot - zreszta dzieciaki tego nie pojmuja, jak je widze, takie nieswiadome tego po co tam chodza, nudza sie, to mi cos sie dzieje

Gość Wychylybymym
Tak jak mówisz, to chyba na wsiach jest. Mieszkając w mieście, nigdy nie byłem wytykany ani nie znam ani jednej osoby która by była wytykana poprzez inną wiarę lub nieobecność na mszy świetej.

acha no i generalnie takie chodzenie do kosciola jest dosc kosztowne, u nas proboszcz zamyka drzwi przed nosem jak ktos ma a nie da biedakom odpuszcza

Gość Wychylybymym
Współczuje wam. Tego nie będę komentować. Wracajmy do tematu wątka, co o tym wszystkim sądzicie ?