Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstyd wstyd wstyd

Wstydze sie córki!!

Polecane posty

Gość wstyd wstyd wstyd

Dziewczyna chodzi do zawodówki kucharskiej, a ja mówie wszędzie do okoła swojej rodzinie że moja córka chodzi do liceum. Wstyd mi że moja córka nie chciała się uczyć i tak marnie wylądowała, liczę na to że zmądrzeje, pójdzie do szkoły średniej, zda mature i wybierze się na studia. Codziennie się oto modlę.

Gość gjkl,,m/.
nie powinnaś sie wstydzić za córke, ja chodze do liceum ale teraz nie zdałam rok i jakoś matka sie mnie nie wstydzi.

też współczuję córce. Matka powinna kochać bez względu na wszystko. Nie lepiej że będzie miała zawód który lubi, zamiast robić magistra na kiepskiej uczelni tj. cała masa innych ludzi i potem być bezrobotną? Wszyscy gonią za tym magistrem a brakuje takich prostych zawodów, potem tylko sfrustrowani bezrobotni ekonomiści łażą po tej Polsce i marudzą.

Gość to nie jest powód do wstydu
ja mam dwóch synów - jeden jest kanarem, drugi windykatorem. To jest dopiero wstyd.

Gość wstyd wstyd wstyd
A czy to źle że chcę by moja córka była kimś a nie zwykłą robotnicą która tyra fizycznie, jest traktowana przez społeczeństwo jako popychadło, gorszy gatunek. Moja córka mało czasu poświęcała na nauke, wiel lubiała i lubi gotować ale zamiast tej zawodówy mogła przynajmniej iść do technikum. Miałaby i zawód i mature.

" 16:22 [zgłoś do usunięcia] wstyd wstyd wstyd A czy to źle że chcę by moja córka była kimś a nie zwykłą robotnicą która tyra fizycznie, jest traktowana przez społeczeństwo jako popychadło, gorszy gatunek. Moja córka mało czasu poświęcała na nauke, wiel lubiała i lubi gotować ale zamiast tej zawodówy mogła przynajmniej iść do technikum. Miałaby i zawód i mature." Nie każdy ma maturę co ma ukończone technikum:P.

Gość goldwell
przesadzasz. ja też nie chciałam się uczyć w liceum i wylądowałam w zawodówce. zmądrzałam, po zawodówce poszłam do technikum dla dorosłych i zdałam maturę :) rodzice nie wstydzili się mnie :)

Gość gjkl,,m/.
najważniejsze żeby chociaż jakąś szkołe miała. na kelnerke nawet niech idzie, albo na kucharza będzie pracować w jakiejś restauracji co k*rwa to zły zawód? bo dla mnie nie... mam koleżanke która pracuje w pizzeri i nikt jej za popychadło nie uważa.

Moze lepiej miec zadowoloną i usmiechnieta córke kucharke niż zamulonego zdesperowanego bankowca

Gość no kucharz ale nie kucharna
na miłość boską!

Gość gjkl,,m/.
moja mama chciała mnie nie dawno wypisać z liceum i przepisać do zawodówki bo sobie ciężko radze i nie chce żebym nie zdała jeszcze drugi raz. dużo takich osób znam co sie same do zawodówki przepisały.

a po co ma isc na studia? zeby zostac bezrobotnym? jak lubi dziewczyna gotowac to chyba dobrze ze poszła do takiej szkoly wyuczy zawód i bedzie miala stałą prace? wspołczuje jej takiej matki, a ty pewnie jestes po studiach i w ogóle? czy sama nie skonczylas zadnej szkoly i liczyłaś że chociaż córka... a tu klops! :o

Gość gjkl,,m/.
lepiej chodzić do zawodówki i mieć szkołe niż chodzić do liceum i nie zdać szkoły.

Gość wstyd wstyd wstyd
Nie, nie mam studiow. Mam tylko mature, ale to jednak coś. A moja córka idąc do zawodówki pozbawiła się szansy na studia. Dlatego przed rodziną mówi że ona chodzi do liceum i jej każe to samo mówic, nie chce żeby jej było głupio że jej kuzyni zdają matura czy wybierają się na studia. Praca w pizzerii, co to za praca:(

Gość j.b.
problem w tym,ze jak ma sie dziecko, to sie chce dla niego jak najlepiej, tym bardziej,jesli samemu mialo sie trudne zycie. kocha corke, co nie oznacza, ze nie moze byc jej przykro. mi by bylo, staralabym sie wsierc, zachecac do dodatkowej nauki, zapisac na dodatkowe kursy. jesli sie tym interesuje, zaproponuj jej studiowanie np. dietetyki lub czegos zblizonego. to zdecydowanie otworzy jej droge i nie zamknie w kategorii tlumok

To ze poszla do zawodownki, nie znaczy ze jest gorszym czlowiekiem. nie kazdemu nauka przychodzi latwo. pomysl w ten sposob, ze byc moze bedzie w przyszlosci fantastyczna kucharka, z wieloma ciekawymi pomyslami na zycie - np. otwarciem wlasnej restauracji - bedzie miala wlasny biznes itd. dzieci sie nie wybiera, a to ze poszla do zawodowki rowniez bylo spowodowane twoim zaniedbaniem - moze wystarczylo wiecej uwagi poswiecic corce, nie sadzisz?

Gość rijbewijs
" nie chce żeby jej było głupio że jej kuzyni zdają matura czy wybierają się na studia."- a teraz myslisz,ze nie jest jej glupio gdy wie,ze jej wlasna matka sie jej wstydzi?:O Rozumiem ,ze chcesz dla niej jak najlepiej ale cholera rodzic powinien akceptowac swoje dziecko wiec skoro ma takie a nie inne zainteresowania to powinnas pokazac jej ,ze i tak jestes z niej dumna,na pewno jest jej to potrzebne bo pewnie czuje sie przez Ciebie jak ostatnie zero. I nie jest powiedziane,ze nie pojdzie po zawodowce do liceum i zie zda matury-do tego mozesz ja powoli przekonywac,tlumaczyc jakie bedzie miala z tego korzysci w przyszlosci w koncu pewnie sama do tego dojrzeje i bedzie sie uczyc dalej .No a nawet jesli nie -trudno ale wstydzic sie wlasnego dziecka i sciemniac rodzinie,ze chodzi do liceum??:OZalosne,wspolczuje Twojej corce takiej matki,szczerze mowiac..

Gość coś mi się zdaje
a ja bym się wstydziła takiej matki jak ty.