Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Clotrimazolum

Clotrimazolum GSK - pomóżcie dziewczyny

Polecane posty

Gość Clotrimazolum

Witam. Mam do Was dziewczyny takie pytanie. Obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży, miałam upławy i lekarz przepisał mi na tą dolegliwość tabletki dopochwowe Clotrimazolum GSK. Stosowałam je codziennie na noc wedle zalecenia lekarza i od dwóch dni nie zauważyłam już upławów, które wcześniej miały biały kolor i średnio gęstą konsystencję, natomiast zwykłą wodę (wygląda dosłownie jak woda, bez koloru, zapachu i konsystencja wody), która wypływa mi w kilka godzin po wstaniu z łóżka - tak, że muszę często zmieniać wkładki, no i podczas całego dnia jest jej już nieco mniej, ale jednak jest. Czy Wy też miałyście takie doświadczenia po zastosowaniu tych tabletek? Wczoraj była to moja ostatnia tabletka i zastanawiam się, czy ta "woda" będzie pojawiała się u mnie jeszcze, czy była jedynie reakcją na stosowane leki.

pamietam, ze jak bralam tego typu leki to rozne rzeczy sie ze mnie wylewaly, lacznie z krwia mysle, ze mozesz byc spokojna, a to pewnie niedlugo minie

Gość Clotrimazolum
Czytałam właśnie że bywają też plamienia po tym, ale o czymś co przypomina wodę nie bardzo, choć dziewczyny pisały że im się tam "wylewało", ale nie precyzowały czy to miało konsystencję upławów, czy właśnie wody. U mnie to dosłownie jak zwykła WODA! Może jeszcze któraś z Was dziewczyny tak miała, napiszcie, bo się martwię.

ja tez przyjmowalam ten lek ale nic mi po nim nie bylo no i tez mi nie pomagał za bardzo bo upławy wracaly. Potem przepisal cos innego i bylo ok ale to pod koniec ciazy... a jak urodzilam to jak reka odjał

Gość Clotrimazolum
Niezapominajka, no właśnie - potem minęły, to dobrze, ale ja się martwię teraz :( Dziwi mnie ta woda, ciągle nie wiem co to jest. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym, czy tak bywa, czy coś jest nie tak. Jakieś dziwne myśli mnie nachodzą, że może to nie wynik przyjmowania leku, tylko płyn owodniowy wycieka. Wiem że już przesadzam, no ale martwię się. Tak się dzieje dopiero od dwóch dni, po tych tabletkach, więc w sumie powinnam być spokojna, ze to reakcja po nich, ale jak to ja, ciagle się martwię.

Gość Clotrimazolum
podbijam temat

Gość Droppiss
Hej, jak się martwisz, to idź do ginekologa na kontrolę - w ciąży lepiej chuchać na zimne. Mi woda nie wyciekała po Clotrimazolum tylko resztki globulki, musiałam podpaskę zakładać a tak to nic... Ale w ciąży nie byłam wtedy a w ciąży takie rzadkie upławy raczej nie są dobrym znakiem. Na tym etapie ciąży na pewno nie jest to sączenie wód płodowych przecież :o Serio, idź do lekarza a w celu uniknięcia infekcji dalszych kup np. LaciBios femina, bardzo polecany w ciąży.

Gość wody plodowe
ja bym nie bagatelizowala tylko poprosila gina o test na wody plodowe (chyba mozna w aptece to dostac) bo ja nigdy po clotrimazolu nie miaalm zadnych wylewajacych sie wod ani nic :O

Gość ssfsefsefes
A czy to przypadkiem nie jest rozpuszczone Clotrimazolum, które wypływa? U mnie miało właśni konsystencję wody.

Gość Clotrimazolum
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Przeczekałam na to co będzie kolejnego dnia kiedy już nie będę (bo skończyłam) aplikować tabletki i już nic takiego się nie działo :) Wizytę mam u lekarza jutro, więc i tak będę wiedziała czy wszystko z dzieckiem dobrze.

Gość clotrima
Widzę, żę wątek stary, ale tak dla innych zainteresowanych u mnie po klotrimazolum tez leje sie coś co przypomina w konsystencji wodę

Hej, ja mam ten sam problem. Wczoraj wzięłam tabletkę na noc a jak się obudziłam o 3.00 to dosłownie było mokro. Strasznie się przestraszyłam bo to wyglądało jak woda, a dodam że też jestem w ciąży w 21 tygodniu. Mam nadzieję, że to tylko rozpuszczona tabletka, ale nigdy wcześniej tak nie miałam :/ może ktoś coś wie na ten temat?

Gość gość
witam, mam to samo. - nad ranem po wieczornej aplikacji wyplynela jakby woda a na tej wodzie biala maz.... myslicie ze to tabletka? ja juz koncowka ciazy, 4 dni do terminu, ale bylo to 2 dni temu i od tej ppry juz nic sie nie saczylo, wiec chyba to nie wody?

Gość KisiaR8058
Korzystaliscie z preparatu o nazwie Clotrimazolum Homeofarm? Bo szukalam informacji na temat tego leku i nie wiem co myslec. Mozecie cokolwiek napisac mi o tym prepearacie? Jest sens go kupowac, testowaliscie jakies zamienniki? Tu jest troche opinii o Clotrimazolum Homeofarm: http://www.listalekow.pl/clotrimazolum-homeofarm/ - myslicie, ze mozna sie tym sugerowac? Nie w smak mi sie naciac i roztrwonic bezsensownie siano, dlatego licze na Wasze sugestie. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.