Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna sprawa ale może może...

dostałam okres w 22 dc. czy to paradoksalnie może być ciąża?

Polecane posty

gdzieś czytałam ze to moze być objaw ciąży że krwawienie występuje w takim dziwnym czasie jak u mnie-tydzień przed czasem...czy ktoś wie?

Gość karola29
eee raczej nie bardzo ja ostatnie 3 m-ce dostawałam 24 dc i wszystko ok, gin przepisał mi orgametril żeby przedłużyć drugą fazę cyklu

szkoda bo już się cieszyłam tak w duchu:(

Gość anuchaaaa
jezeli jest taka mozliwosc ze mozesz byc w ciazy i masz krwawienie to idz jak najszybciej do lekarza bo jak najbardziej jest to mozliwe,moja siostra tak miala i okazalo sie ze jest w ciazy ,ginekolog przepisal jakies leki na potrzymanie ciazy.najlepiej zrobisz nie czytajac co tu pisza bo niektore kobitki sie madruja ale tak naprawde g wiedza.idz do lekarza.

Gość anuchaaaa
*podtrzymanie

zależy, co rozumiesz pod pojęciem "okres". W ciąży mogą występować plamienia lub krwawienia, ale nie takie jak miesiączkowe. Jak rozróżnić? Ciężko powiedzieć, bo to indywidualna sprawa jeśli to rzeczywiście krwawienie miesiączkowe radziłabym udać się do ginekologa, ponieważ możesz mieć właśnie krótką fazę lutealną, co może powodować problemy z zajściem w ciążę. Mogłaś tez mieć owulację bardzo szybko i stąd szybsza @

Miniu Ty to zawsze wszystko wiesz, dobrze że wpadłaś:) no owulację miałam szybko: ok. 10-13 dnia cyklu. sama się zdziwiłam ze tak szybko, ale mam nieregularne miesiączki więc u mnie to wszystko jest trochę nielogiczne;) i wtedy w tych dniach współżyłam. czy moge być w ciąży?

oj niestety nie zawsze :) jeśli owulacja byłaby tego 10dc to raczej termin na przyjście @ jest dobry (u zdrowej kobiety to 10-16dni po owu). Tylko pytanie czy to krwawienie jest silne, z bólami brzucha itd. jeśli 13dc to na @ za wcześniej i może to być: - plamienie lub krwawienie implantacyjne, termin by się zgadzał - zbyt wczesna @ spowodowana zaburzeniami fazy lutealnej jeśli masz wątpliwości co do tego krwawienia zrób jutro hcg z krwi. Rozumiem, że się starasz, więc trzymam kciuki :)

no staram się:) a co do tego krwawienia to wystąpiło dzisiaj rano, bolały mnie od kilku dni jajniki, ale właściwie ciągle mnie bolały, przed owu, w trakcie i lekko później aż do dziś heh. robiłam 18,11 test sikany i wyszedl negatywnie ale rozumiem ze to za wcześnie i tak było żeby go robić prawda? no zdziwiłam się dzisiaj strasznie ze jest krwawienie. boli lekko podbrzusze i krzyż.myslisz Miniu że są szanse na ciązę w tej sytuacji? współżyłam kurde w owu...a tu takie coś:(

ja nie krwawiłam w ciąży, więc nie wiem, ale podobno to się zdarza. Jeśli @ się rozkręci to wątpię, że się udało :( a ile się starasz? Podobno współżycie w samą owulację daje maks do 30% szans na zajście w ciążę, więc nie ma co się stresować

serio? to kiedy mam współżyć skoro mam nieregularne cykle i tak naprawdę sama nie wiem kiedy będę miała owu:( myślałam ze jak mam owu to nie ma bata:(

oj nie jest tak dobrze :) za prawidłowość uznaje się u zdrowej pary do roku starań ja radzę co drugi dzień, bez wyliczeń- wtedy nie przegapisz owulacji, a podobno psychika też robi swoje. Wyluzować i zobaczysz, że szybko się uda ale jeśli teraz to normalna @ to skonsultuj z ginekologiem tą krótką fazę lutealną, bo jeśli jest krótsza niż 10dni to możesz być problemy

ciężka sprawa:(