Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kopertówka ;))

Na co je przeznaczacie?

Polecane posty

Gość kopertówka ;))

Chodzi mi o pieniądze, które dostaliście na ślubie. Kupujecie coś o czym zawsze marzyliście, czy może coś praktycznego, coś do domu, inwestujecie, a może przeznaczacie je na fajne wakacje? Nie pytam ile dostaliście tylko co fajnego robicie za te pieniądze ;)

Gość katarzynka78
Ja kase z kopert dalam rodzicom zeby zbyt nie ucierpieli na tym, ze dolozyli nam sie do wesele wiec po czesci im oddalismy :)

my też część "wepchnęliśmy" w ręce moich rodziców. za resztę kupiłam sobie samochód :)

Nie wiem ile tego bedzie i nie spodziewam sie duzo ale chcemy przeznaczyć na wykończenie domu . Rodzicom nic nie bedziemy "wpychać" w ręce bo nic nam nie dali. Chyba, że moim teściom ale wątpię by przyjeli

Gość panna mloda z sierpnia
Moim marzeniem jest zrobić remont i kupic samochód. Ale... za pieniądze z kopert takich marzeń nie mogłam spełnić. zaprsilismy 80 osob i dostalismy 6 tysiecy. Moze macie mnie treraz za materialistke, ale bylam w lekkim szoku jak kwoty w kopertach byly rzedu 50-150zł. 80 osob nie dalo oczywiscie kopert w tym bylo 30 par i kilkoro dzieci. Tak wiec ludzie co za marzenia za kase z kopert. Ja bylam lekko mowiac zazenowana. Rodzina 5 osobowa dala 200zl. Troche szok i zniesmaczenie. Zdziwiona bylam i tyle. Ja idac do brata rozpaczlam, ze glupio dac od siebie 300zl od siebie i pozyczylam jeszcze i dalam mu 500, a on 100 zl w kopercie.. rodzina pracuje cala. Jestem w szoku i po prostu uwazam ze goscie dali popis po calej lini. Nie jestem materilistka moze i liczylam na jakies pieniadze, ale nie byly one priorytetem. Mimo ze dostalam taka kase nie skreslam rodziny nie mam im niczego za zle ale jestem zdziwiona skoro wszedzie powtarza sie, ze od pary to minimum tyle a tyle, a ja dostalam tak malo sama zawsze staralam sie obdarowac tak by dobrze bylo. za 6 tys po prosty wyjechalismy w gory. I tyle. Ale mielismy chociaz wspaniale wesele i najwieksze marzenie sie spelnilo nie za kase z kopert, a zanasze:)

Gość lokatka
my daliśmy sobie większą sumkę na lokatke :) a za część pojechaliśmy w podróż poślubną do Egiptu na dwa tygodnie :)

Gość ewelkaaB.
My akurat bardzo droga podróz poślubną zaplanowalismy, także cała kwota poszła na ten cel, pokrywajac ok 60% tej wycieczki,ale i tak super ;)

Gość sdeghfchfh
mielismy 60 osób - dostalismy w sumie 11 tysiecy, ale kwoty geberalnie były małe, tylko mój chrzestny i Babcia dali mi duzo. Władowalismy całośc w mieszkanie, meble, remonty itp.

Gość 12378
Ja pamiętam a było to już naprawdę dobrych lat wstecz też nie dostaliśmy jakiś ogromnych pieniędzy i kwoty były przeróżne. ŚLUB i wesele sami zrobiliśmy i dosłownie na wszystko sami zarobiliśmy. Za kaskę z kopert i oczepin kupiliśmy trochę sprzętu do domu gdyż byliśmy młodym małżeństwem na dorobku, i na ogólne potrzeby.

Gość ?????
my 15 lat temu dostaliśmy 7 tys. i wszystko poszło na remont domku

Gość anli
ja mam pytanie moze glupie ale powiedzcie mi jak to jest mloda para dostaje koperty i pezenty zapakowane i co dalej ktos z rodziny odklada to w bezpieczne miejsce czy jak bo przeciez ja nie bede tego wszystkiego pod kiecke chowala a spotakalm sie z taka sytuacja ze wesele bylo robione na sali i chyba obsuga sali ukradla czesc prezentow, kopert bo para mloda odkladala to do takiego pomieszczenia i byla zajeta goscmi itd.. nie myśleli o prezentach i wyszlo na to ze polowe stracili ;/

Gość anli
moge prosic kogos o odpowiedz??

My przeznaczymy pieniądze na podróż poślubną. :) Anli, trzeba o tym pomyśleć wcześniej. Możecie poprosić kogoś żeby odwiózł koperty do domu, jeśli mieszkacie niedaleko, choć to też do końca bezpieczne nie jest, bo zdarzają się sytuacje kiedy złodzieje czekają na tylko na taką okazje. Na pewno nie polecam też dawać do auta. Najlepszym rozwiązaniem byłby jakiś sejf czy depozyt na wartościowe rzeczy ale wiadomo, jeśli sala nie jest w hotelu to rzadko ma takie rzeczy. Innym rozwiązaniem jest kopertówka, którą zamkniecie na kłódkę i wsadzicie w bezpieczne miejsce. Na pewno nie trzymajcie w marynarkach itd. bo tutaj to nawet mogą się przypadkowo przy zabawę zgubić.

Gość anli
dziekuje za odpowiedz :) w sumie poprosze kogos zaufanego by zawiozl do domu rzeczy , potrzebowalam takiej rady bo nie wiedzialam czy wypada tak poprosic kogos by tego pilnowal nie chciabym wyjsc na taka co tylko o kasie i prezentach mysli

Gość ja z tobą pogadam;) mam
od tego są świadkowie;) świadkowa odbiera od ciebie kwiaty, potem ktoś od niej je odbiera i niesie do auta, a świadek odbiera koperty od młodego i to samo co przy świadkowej, czyli przekazuje komuś a ten niesie do auta. oczywiscie muszą to być zaufane osoby;) my mieliśmy tak ustawione auto ze swiadkowie mogli sami to odnieśc do auta bo było blisko... kurcze tu któraś pisała ze w kopertach było 50-150 zł:o normalnie w szoku byłam!! szczerze mówiac to wstydziłabym się tyle włożyć do koperty!! ja bratu włożyłam 200zł, mimo ze byłam na stażu z pup i zarabiałam 400zł:o są trudne czasy, trzeba to przyznać, ale przecież o weselu nikt nie dowiaduje się 3 dni przed tylko kilka mies, i mozna coś odłożyc:o

Gość ja z tobą pogadam;) mam
no tak zapomniałam dodać zeby to później nie zostało w aucie;)

Gość my przeznaczyliśmy
na dokończenie remontu, meble i podróż poślubną (nie do egiptu). I to był jak na razie najlepszy wyjazd, bo nie żałowaliśmy sobie na nic, wychodząc z założenia, że podróż poślubna jest raz w życiu.

najlepiej jak świadkowa albo matka panny młodej/młodego odbiera kase i chowa do takiej ładnej dużej torby wiecie takiej na prezenty ozdobnej - musi byc nie za mała bo dużo kopert zajmuje troche miejsca, a taka ozdobna torba z raczkami ładnie wygląda