Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama1234567

5,5miesieczne dziecko

Polecane posty

Gość mama1234567

mam 5,5miesiecznego synka ,nie chce go faszerowac zupkami z słoika,jakie zupki i jakie dania mozna takiemu maluszkowi gotowac? owoce?synek obecnie wypija 150 mleka z kaszkaryzowa smakowa.prosze mamy dzieci w tym wieku o rade.:)pozdrawiam

ja karmię piersią wie trochę to inaczej jest, ale gotowałam jej marchewkę, pietruszkę ziemniaczka jakieś mięsko i miksowałam dodawałam jeszcze łyżkę oleju rzepakowego, chętnie jadła.

Gość mama1234567
dziękuję;) ja tez piersia karmialm ale tylko 4 miesiace. a synek taki głodomor i trzeba cos wymyslec.

kaszek jej wogóle nie dawałam bo to tylko sam cukier już lepsze są zupki ze słoiczka moja je jadła na przemian raz gotowane raz kupne, teraz za to je wszystko a słodkiego nie chce,

Gość idamadzia
Jest tyle różnych porad i przepisów w internecie. Wystarczy trochę czasu żeby poszukać.

Gość mbvmbm
przeciez w domu gotujesz obiady?? zawsze mozesz przed przyprawieniem odlac na miseczke jakas zupke, ziemniaczki, marchewka, miesko mozesz rozdrobnic widelcem i normalnie podawac w tym wieku mozna juz wlaczyc na deser jabko z marchewka gotowane lub surowe, biszkopty z herbata, soczki owocowe

Gość bambabamba
Słuchaj, ja też chciałam gotować dziecku i jak mu ugotowałam marchew z ziemniakiem, kurczakiem i pietruszką i mu to dałam kilka dni, to go wypryszczyło na twarzy, jak po żadnym jedzeniu. Więcej już mu papek nie gotuję na razie.Po słoikach mu nic nie jest.Nie masz pewności, czy marchew,którą kupisz, nie jest cała nafaszerowana chemią. U mnie lepiej sprawdzają się słoiki.

Gość bcbcv
a Ty mysisz, ze w tych sloikach nie ma chemii??? smakowalas to kiedys w ogole?

Gość mój synuś kończy za tydz 5 mie
5 miesiąc i daję mu: kaszkę- na razie sinlac, jak skończę opakowanie to podam już zwykłą mleczno ryżową itp. zajada się zupką z ziemniaczka, marchewki selera i pietruszki do tego odrobinka masełka daję ze słoiczka tylko owoce- jabłuszko, gruszka, jabłko z czarnymi jagodami Za tydzień do zupki dodam króliczka a 2 razy w tyg. rybkę morską

Gość bambabamba
smakowalam, bardzo dobre, zależy oczywiście, co kupisz. Na słoikach zastrzegają, że nie ma właśnie chemii, że jest to sprawdzane kontrolami i udokumentowane atestami.

Pietruszka może uczulać. Ja gotowałam sama zupki choć moja nie pogardziła słoiczkiem:) ale jak zaczęłam jej odlewać lub odkładać dania które robiłam dla nas i mniej doprawiać słoiczków już nie chciała:)

Gość rybkę morską ???
:D:D::D:D::D:D:D:D: a są inne??:D

Gość Do rybę morską
Tak, są ryby morskie - słonowodne i słodkowodne, które znajdziesz w stawach, jeziorach. Co za debile na tym forum piszą.

"rybkę morską ??? - : : : a są inne??" są. rzeczne, jeziorne, ogolnie słodkowodne :D żeś się popisała, hoho :D

Gość mama1234567
moj zupek ze słoika jadł na bedzie kubilam mu ostatnio zupke z jagniecina to plul strasznie,jabłko i gruszke ze słoika je. biszkopty mu tez faje i chrupki kukurydziane.ale kilka nawych pomysłow sie przyda za co dziekuje;)

Gość mój synuś kończy za tydz 5 mie
dopiero doczytałam. hahahah są są inne ryby niż morskie:)odpowiedzi wyżej:) co do pietruszki- ja podaję od 4-tego miesiąca i na szczęście nie uczuliła synka.