Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Allegro fun

pytanie o allegro

Polecane posty

Witajcie mam pytanie otóż kupiłam trzy rzeczy na trzech aukcjach u tego samego sprzedawcy,wszystkie niedrogie w granicach 7 zeta każda,i chciałabym zrezygnować z ich kupna :O jak myślicie czy sprzedawca może się nie zgodzić? :O

Gość kukuruku panie kruku
Może. Jeśli kupiłaś musisz się wywiązać z umowy i zapłacić. Ale spróbuj- najwyżej dostaniesz negatywy.

zakup na allegro jest jak każdy inny, ale sprzedawca ma prawo żądać zwrotu prowizji, bo przecież serwis będzie od niego ściągał jakąś tam kwotę za "sprzedany" towar nie wystawia się na allegro za darmo, dlatego warto pomyśleć o drugim człowieku

Nie jestem nieczułą suką ale okazało się że to co zamówiłam akurat dostałam od kogoś,więc nie będę kupować tylko dla idei.Prowizję mogę zapłacić to nie są duże pieniądze

Gość najpierw myśl, potem kupuj
teraz płać i płacz

Może się nie zgodzić, i powinien się nie zgodzić. Aukcja to nie zabawa. Do tego od dłuższego czasu obowiązują poprawione przepisy w myśl których już kupiłaś i masz OBOWIĄZEK zapłacić. Nie sądzę żeby cię podał za dwie dychy do sądu, ale może i taką sprawę na 100000% przegrasz i dodatkowo płacisz też za sprawę. Przemyśl.

Ciesz się że tylko takie tanie!! Może się nie zgodzić to allegro w końcu trzeba się zastanowić nad kupnem 10 razy jak nie jesteś pewna!!

a nie lepiej zapytac sprzedawce??? jesli to kup teraz to masz prawo oddac w ciagu 10dni bez podania przyczyny od momentu odbioru przesylki. jesli licytacja, dostaniesz 3 negaty.

Asia czytaj ze zrozumieniem.Chciałam to kupić i byłam pewna, ale skoro dostałam od kogoś to samo,to nie będę kupować dla idei :O

powtarzam,czemu nie zpaytasz sie u zrodla???? to zalezy od jego widzi mi sie. nie wiem czy to bylo kup teraz czy licytacja.

Gość już kup ten towar
i wystaw na sprzedaż zachowasz twarz i nie dostaniesz negatywów

Teoretycznie masz prawo zwrócić, ale jak już kupiłaś to masz obowiązek zapłacić, a potem możesz zwrot zrobić. Poza tym dzwoń do gościa, a nie na forum pytasz...

Gość kamiszek
jestem sprzedawcą i takie zachowanie jest nie na miejscu. U mnie to jest od razu zwrot prowizji i negatywny komentarz. W Twoim wypadku 3 negatywy! Koszty przesyłki znałaś - więc żaden argument Też czasami coś kupię, potem pomyślę i stwierdzam że nie chcę, ale nigdy się nie wycofałam z transakcji! Płacę bo to mój OBOWIĄZEK

Gość kamiszek
trzeba koszty ustalać PRZED kupnem ze sprzedawcą. Wina leży cąłkowicie po Twojej stronie

na pewno na aukcji bylo napisane. pewnie przeoczylas. daj link do jednej z aukcji. sprawdzimy. a jesli faktycznie nie bylo info, to czemu nie zapytalas sie,ile cie bedzie przesylka wynosila? przykro mi,ale allegro nie dla dzieci. jest tam regulamin, z ktorym na stowe sie nie zapoznalas. licytujac,akcpetujesz go.

podaj chociaz nazwe sprzedawcy. pewnie koszty przesylki ma napisane na stronie O MNIE. trzeba wszystkie informacje czytac, ze zrozumieniem...

łło matko nie jestem dzieckiem :O od ponad trzech lat jestem na allegro,najczęściej kupuję ale i również sprzedaję.Jednak zawsze szłam na rękę...dlatego pytam