Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweetest thinhgs

amla-wasze doswiadczenia

Polecane posty

Takie pytanie-wcierasz w skórę głowy? Bo jeśli chcesz wzmocnić to właśnie skóra głowy ważniejsza niż same włosy :) Mi mąż ostatnio przywiózł taki mix-jakiś wyciąg z żółtka czy coś takiego, amla i jeszcze jakiś składnik dobrze działający na włosy, ale nie pamiętam. Jeszcze nie próbowałam :)

Gość sweetest thinhgs
tak tak wmasowalam w skore glowy,i rozczesalam,takie bl zalecenia na opakowaniu:P hehe super widze tez bedziesz probowala,ja mialam kiedys taaakie piekne wlosy a teraz siano buuu:(...juz probowalam wielu drogich specfikow moze pora isc w strone natury hehe,a ponadto nie uzxwam juz ani prostownic ani suszarki,pozwalam im wyschnac wieczorem zanim pojde spac...moze to tez je wzmocni

Ja suszarki czasem używam. Bierzesz jakieś suplementy? Typu skrzyp polny albo coś takiego? Ja kupiłam skrzypovitę, ale nie widzę poprawy :)

Gość sweetest thinhgs
nie biore ale wczoraj ogladalam jedna stronke i sie zastanawialam czy by nie kupic preparatu z silica,ja wiem ze przeciez tyyle cznnikow ma wplyw na wlosy,rowniez dieta,nie pije duzo wody a powinno sie dla nawilzenia organizmu:(

Mi wypadają przez tabletki :) ale nic na razie nie poradzę, bo tabletki muszę brać. Dobrze, że mam dużo i grube to jest z czego wypadać ;)

Gość sweetest thinhgs
no wlasnie ja kiedys dzien w dzien tylko suszarka i prostownica,teraz ani tego ani tego nie ruszam no moze jak bede miala jakies duze wyjscie to sie poswiece hehe,a tak mje popoludnbiu i wiaze w warkoczk i tak sobie schna do rana i nie mam szopy..

Gość sweetest thinhgs
a propos tego olejku kokosowego ktory posiadam-on w ogole nie pachnie kokosem dlaczego?:(

Bo one nie pachną kokosem :) Tak jak i migdałowy nie pachnie migdałem :) A amla na pewno nie pachnie tak jak pachnie owoc amli :)

Gość sweetest thinhgs
tak tez myslalam wiec skoro nie pachnie znaczy ze nie dodali zadnych sztucznych pachnidel wiec 100%natury:P??hehe

Gość sweetest thinhgs
heh tak to super ale masz ciemne wlosy?bo amla zawiera henne i moze przyciemnic

tak, mam ciemne; dla mnie super że ma henne :) uzywam szamponu timotei z henna i podobno (opinia fryzjerki) troche je przyciemnia z czego się cieszę. powiedz mi czy strasznie ten olejek śmierdzi? nastraszyłyście mnie trochę że będzie smród jak zgniłe jajo ;)

Gość sweetest thinhgs
zalez jaki bo widzisz ja mam amle innej firmy niz wiekszosc bo wiekszosc ma dabur a ja mam emami,wiec pewnie jest roznica, zapach emami nie jest oszalamiajacy pachnie ziolami i orientem,kwestia gustu ale z jajem mi sie nie skojarzyl ten zapach hehe

Jajem to na pewno nie :D Powiedziałabym, że tak jak z innymi zapachami roślinno-ziołowymi, konkretny zapach jednej osobie przypada do gustu, innej nie :) A ja sobie jeszcze wczoraj coś przypomniałam a propos tego zapachu-on mi się kojarzy z okresem zakochania, bo mój mąż go używał jak się poznaliśmy, więc może to też dlatego lubię ten zapach ;)

też kupilam dabur. co do zapachu - zioła i orient plus zapach "zakochania" brzmi ok :) wcześniej stosowałam olejek rycynowy z żółtkiem i byłam bardzo zadowolona - włosy wyglądały bardzo zdrowo - lśniły i zdecydowanie mniej ich wypadało. spróbuję teraz tej amly ze względu na zawartość henny. nakładacie ją na brudne i suche włosy? samą czy z czymś ją mieszacie?

Ja na brudne i suche włosy, chociaż oczywiście nie bardzo przetłuszczone, tylko takie po prostu przed myciem. Podobno lepiej na umyte, bo nic włosa "nie zakrywa", ale nie mam czasu na tyle zabawy. Z niczym amli nie mieszam :)

Gość
ja mam sianko niestety, jak uzywam mleczka wygladzajacego + jedwabiu, to robia mi sie fajne loczki... tylko do pierwszego spania, potem jest siano czy amla jest w stanie tak nawilzyc mi wlosy by byly blyszczace sprezynki? niekoniecznie od razu...

Gość matrona nie kokota
perwersja to taksamo jak ja,tez uzywam na wlosy przed myciem i owijam dodatkowo folia spozywcza hehe bazienka->jest na to duza szansa ze amla poprawi nawilzenie twoich wlosow

Gość sweetest thinhgs
no wlasnie bazienka chodzi o to zeb trwale poprawic nawilzenie wlosow co nie...ja dodatkowo nie uzwam juz suszarki i prostownicy,susze wlos naturalnie,tzn mje jak mam wolne od pracy kolo 18tej,czekam az wschna same ale robie warkocz dzieki czemu sie tak nie pusza

Gość sweetest thinhgs
aha jeszcze zapomnialam-pani sprzedajacva mi amle(hinduska)powiedziala ze ona wspomaga porost wlosow nie wiem cz mzoe ktoras to zaobserwowala...w sumie ja sie wciera w skore glow wiec moze cos w tm jest ze stymuluje cebulki..

Gość sweetest thinhgs
a kupowalam w malym sklepiku z produktami do wlosow

Gość sweetest thinhgs
ojej jak wspomaga to super bo ja hoduje wlosy hehe

Gość sweetest thinhgs
nie no takich cudow nie oczekuje hehe.kupowalam w londynie gdzie mieszkam

Dzięki za info :) Znam wiele sklepów w Polsce, ale w żadnym nie pracuje Hinduska, dlatego tak wypytywałam ;)

Gość ale rzeknijcie dziewczęta mi
powiedzcie prosze: 1. czy to mozna kupić w tradycyjnych sklepach / drogeriach (typu rosman) / sklepach zielarskich, / aptekach czy tylko przez neta? 2. czy na farbowane, np. rude kłaki nie działa jakoś przyciemniająco, zmywająco farbę itp ? 3. i czy to ma coś podobnego w działaniu z odżywką vax (też z henną jest)

1. Raczej się nie da. Tylko sklepy indyjskie/orientalne/allegro itd. 2. Przyciemni przy regularnym i długotrwałym stosowaniu. 3. Nie używałam tej odżywki, ale wątpię.