Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annuullka021

Seks a religia - biblia

Polecane posty

Gość Nawiedzony
Perwersja @ Podkarpacie moja droga, pobożny region, ale nie jestem ani Katolikiem ani Świadkiem Jehowy, więc nie mogę być księdzem. To szczęście od tyłu nie może mnie spotkać, nie jestem z nimi kompatybilny. Jestem wierzący bezwyznaniowy, z obydwoma ugrupowaniami miałem kontakt, w rodzinie katolickiej się urodziłem. Z wszystkimi bez wyjątku rozmawiam, gdyż gruntuje i umacniam poprze te rozmowy swoje poglądy, rozmawiałem też z Ewangelikami i Epifanistami. Ponadto nie popieram Pisu jak by na to region wskazywał. Wstyd przynosił Kaczyński z tymi pochodniami pod pałacem prezydenckim Warszawie. Kojarzyło mi się to z Kuklusklan.

Gość nawiedzony
wszyscy jestescie poje*ani i tyle na ten temat

No i proszę, muszę sobie zastrzec to pseudo. Już są tacy co poniewierają biblię. Wcześniejszy wpis nie mój.

Od tej pory pomarańczowe wpisy nie pochodzą ode mnie. Jakiś puszczalski rozpustnik się zdenerwował i się poszywa pode mnie. A takie miałem przeczucie, zastrzeż to pseudo i co, przeczucie mnie nie myliło.

Gościu pomyliłeś się, nawiedzony napisałeś z małej litery, ja zawsze pisałem z dużej, uznanie dla poczucia humoru , Tylko z czego tu się śmiać.

Gość 432424
autorko seks z ciekawosci?? Czy ty aseksualna nie jestes, jak myslisz ze ludzie to robia z ciekawosci?? Nie ma przykazania "nie pozadaj," , "tylko "nie pozadaj zony blixniego swego", a to duza roznica. TYlko kk zreszta tak wynaturzyl seks. Inne wyznania nie robia z tego problemu, ani z antykoncepcji, wg nich zeby sznowac Maryje nie trzeba wyznawac wiary ze byla - zawsze - dziewica - bo nie byla tak na marginesie...

Gość ja facet
Nawiedzony , podobasz mi się. Tylko co Ty człowieku robisz na tym forum ?.Jak myślisz - ile osób przeczyta Twoje mądre uwagi ?.

Gość 432424
Maria Magdalena też się puszczała , ale nie puszczała się sama ze sobą - więc ja teraz pytam - czemu nikt nie chciał ukamienować tych którzy z nią się puszczali ???s zal czytac te glupoty co wypisujecie! Domysly o Marii Magdallenie jako nierzadnicy pochodza z faktu, ze pochodzila z miasta Maddalena, znanego z nierzadnic. Pooza tym, byla z krolewskiego rodu, jaka nierzadnica jest z krolewskiego rodu? Tekst 10 pprzykazan byl w calosci napisany przez ludzi, podobnie jak Bibila. Poczytajcie troche o historii kosciola bo zal czytac co wypisujecie. Nawet ten tekst 10 przykazania sie zmienial, kiedys bylo inne przykazanie o zakazie kultu obrazow, katolicy z tego zrezygnowali, pozostalo w kosciele prawoslawnym. Dlatego jedno zdanie " nie poadaj zony blixniego swego.... ani zadnej rzeczy ktora jego jest - zostalo rozbite na 2 przykazania, zeby bylo ich 10. Kiedys to bbylo 1 pprzykazanie.

''Czy ty aseksualna nie jestes, jak myslisz ze ludzie to robia z ciekawosci??'' A ja bym się nie zdziwiła jakby robili to z ciekawości - bo jak słucham niektórych dziewczyn na oko 16 letnich - to z ich wypowiedzi można wywnioskować , że koleżanki już to znają , więc może i pora żeby one były bogatsze ot taką wiedzę.

Gość damaczarnychserc
w Biblii jest zacheta do milosci. nie znam sexu, bo nie uprawiam. Kocham sie z moim mezem codziennie i nie uwzam, ze grzesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jako ze pochodze od Boga wiec mam jego czesc w sobie i nie musze chodzic do kosciola by z nim pogadac. jak mam potrzebe wiem gdzie jest. zyj i daj zyc innym - szacunek i wyrozumialosc!!!!!!!!!!!!!!!

ja face@. Trafiłem tu w ten temat przypadkowo, rozmawiałem z kimś na temat kompleksów. Postanowiłem tej osobie pomóc i poszukać czegoś w Internecie. Wyszukiwała przywiodła mnie na to forum, potem przeszedłem na spis tematów, zauważyłem że ktoś pisze o Biblii, więc postanowiłem się przyłączyć. Czysty przypadek. a może nie. Moja siostra w Niemczech oglądała program religijny na temat przeznaczenia. Kaznodzieja twierdził że wiele rzeczy wcale nie jest przypadkowych, tylko kierowani jesteśmy prze siły wyższe w celu zrealizowania jakiegoś celu, Np. ktoś prosi o pomoc, więc na drodze staje osoba która jest w stanie pomóc nawet z tego nie zdając sobie sprawy że pomaga. To może działać i w przeciwnym kierunku. Sam oglądałem już dawno wypowiedź człowieka zajmującego się magią. Stwierdził że niektóre wypadki nie są przypadkowe, tylko wyproszone ale wiadomo u kogo, kto stoi za czarną magią i wogóle za magią, wróżbiarstwem. To że komuś spadnie na głowę cegła może być wywołane przez jakiegoś demona. A że on potrafi, to wystarczy przeczytać księgę Hioba w starym testamencie, gdzie szatan za pomocą pioruna zabił jego synów, po to żeby bluźnił Bogu, potem sprowadził na niego złodziei i chorobę. Pytasz się ile osób przeczyta moje uwagi. Nie ważne ile, ważne że przeczyta i wyjdzie im to na pożytek. Nawet dla jednej osoby kutra zastanowi się nad swym życiem, warto było pisać, mimo niewielkiego czasu danego mi. Sam prowadzę gospodarstwo, pracuję zawodowo i jeszcze zaocznie się uczę. To miejsce jest na pozór niestosowne. Gdybyśmy się lepiej zastanowili to miejsce jest bardziej stosowne jak każde inne, przyjrzyj się temu forum. Większość ludzi wypisujących tu swoje fantazje i pragnienia jest upadłych moralnie. Jaką korzyść by odnieśli gdybym takie rzeczy pisał na forum poświęconym biblii. Najprawdopodobniej wielu nawet na takie fora by nie weszło, a tu przez przypadek mają jak na tacy. Nie wiemy ile osób to przeczyta i jak wpłynie na ich życie. Jednak warto, jak wcześniej napisałem nawet dla jednej osoby. Zresztą zobacz, sam to przeczytałeś, wiele innych osób również, a nawet jakiś podszywasz któremu to co pisze się niepodobna, czyli pisanie tu ma sens.

432424@ masz i nie masz rację. Słowo pożądaj może występować pojedynczo np. Rzymian 7:7-8 i występuje pojedynczo, gdyż porządnie odnosi się nie tylko do pożądania ludzkiego ciała ale i innych dóbr. Rzymian 7:7-8 (Cóż więc powiemy? Czy prawo jest grzechem? Żadną miarą!. Ale jedynie przez Prawo zdobyłem znajomość grzechu. Nie wiedziałbym bym bowiem co to jest pożądanie, gdyby prawo nie mówiło nie pożądaj. Z przekazanie tego czerpiąc podnietę, grzech wzbudził we mnie wszelkie pożądanie) W rozdziale 13: listu do Rzymian słowo pożądać i cudzołożyć występują obok siebie niezależnie. Nawet w 10 przykazaniach przykazanie 9 mówi o pożądaniu żony, a 10 o pożądaniu dóbr bliźniego. Dlaczego piszę inaczej jak wszyscy znają 10 przykazań z relingi i wiedzą że nie pożądaj żony bliźniego swego i żadnej rzeczy, jest jednym przykazaniem 10. Ponieważ 432424@ ma rację. Kościół Katolicki usunął przykazanie 2 mówiące o bałwochwalstwie, czyli grzechu wobec samego Boga i ostatnie przykazanie rozczłonkował dla wypełnienia luki. Kto nie wierzy niech zajrzy do Księgi Wyjścia w Starym Testamencie i tam od pierwszego wersetu jest oryginalne 10 przykazań. Tak więc pożądać można pieniędzy, urody, stanowiska, wszystkiego co należy do bliźniego. Masz też rację że Biblia była pisana przez ludzi, ale byli to ludzie którzy mieli kontakt z Bogiem np. Mojżesz albo z jego synem Jezusem np. Apostoła Piotr, czy Jan który spisał proroczą Apokalipsę. Ponadto nie masz się czym irytować. To że ludzie nic nie wiedzą to jest wina katolickiego duchowieństwa. Zresztą co się dziwić, skoro słowo parafianin ma dwa znaczenia i w niektórych słownikach wyrazów obcych, jest podane drugie znaczenie w pierwotnej starszej formie (znacznie obraźliwe). Skoro kapłani katolicy tak traktują ludzi, to jak ma być inaczej.

Gość damaczarnychserc
Nawiedzony pisz sobie pisz.......ja chetnie poczytam.

Dzisiaj na tyle pisania, nie wszystkim odpowiedziałem, musze iść spać. Jutro do pracy, muszę też znaleźć czas na napisanie pracy z polskiego do tego mojego technikum zaocznego. W sobotą i niedziele mam wykłady, w styczniu egzaminy. Ech życie, jak tu się nudzić.

Gość damaczarnychserc
ja jeszcze rozwiesze pranie bo pralka wlasnie skonczyla i tez ide spac....brrrr a tak juz zimno sie zrobilo....dobranoc

perwersja, a ty co taka święta? a bzykalas sie przed slubem czy nie? bo jesli tak to jest to grzech ciezki, i nie masz szans na niebo.

Dzisiaj jestem zmęczony więc nic mądrego nie napiszę. Jedynie co zrobię to napomnę waldi_1. waldi_1 Jak czytasz to nie myślisz, czy umknęło ci uwadze że Jezus przebaczył nierządnicy i jedynie co zastrzegł to żeby więcej tego nie robiła. Wystarczy tylko zmienić swoje życie by dawne grzechy poszły w niepamięć< jezus właśnie grzeszników nawracał Szaweł późniejszy Paweł zabijał chrześcijan. po nawróceniu przez Jezusa był jednym z najwierniejszych Apostołów. Jest tu też kwesta wyjaśnienia pójścia do nieba. Zrobię to przy innej okazji. I tak jeszcze jedno spostrzeżenie do bmblondyn@ umknęło mi to uwadze. Napisał najbardziej zadziwiające jest to dlaczego Maria-Magdalena, uważana jest za ladacznicę?????????? Wyjaśnienie jest proste, w czasach Jezusa kobieta znaczyła mniej niz zero..... Przecież, Maria-Magdalena, zakochana w Jezusie, finansowała Jego działalność Kolego pewnie oglądałeś film DaVinci. Tam autor filmu na podstawie obrazu Ostatnia wieczerza doszedł do wniosku że Maria Magdalena była kochanką Jezusa. Kolego a niby skąd Davinci miał by to wiedzieć, nie żył a czasach Jezusa. Po prostu autor tego opowiadania z którego zrobiono film szuka drugiego dna, i najlepiej posądzić Jezusa o rozpustę. Może to jakieś usprawiedliwienie sumienia dla jego rozpustnego życia i pocieszenie innych rozpustników.

Gość heretyk wcielony
W Biblji jest napisane " będąc kapłanem nie bedziesz gwałcił chłopców ani nieletnich dziewczynek które zaufały tobie jako słudze mojemu"

heretyk wcielony@ Ty taki znawca czarnej biblii z pentagramem. Bywalec mszy cmentarnych z orgiami na kozłach, tak dobrze znasz biblię. Hi Hi