Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CallMeBlondiee

Nieśmiałość. Fobia społeczna. Grupa wsparcia. SPOTKAJMY SIĘ.

Polecane posty

Gość CallMeBlondiee

Witam wszystkich nieśmiałych. Natknęłam się na kilka wątków na temat rujnującej nam życie nieśmiałości, tudzież fobii społecznej. Widzę jak wiele osób szuka wsparcia i odchodzi z kwitkiem, po czym nadal tkwi w niezmienionym stanie. Uważam że koniec roku (i związane z nim postanowienia, bla bla ;) ) to dobry moment aby w końcu zawalczyć o lepsze życie. Chciałabym aby ten topic nie był kolejnym miejscem na narzekanie i użalanie się nad sobą (bo że jest nam bardzo ciężko w życiu wszyscy już wiemy). Proszę wszystkich o dzielenie się wsparciem, radami - czy i jak radzicie sobie z chorobliwą nieśmiałością (terapie, psychologowie, własne metody itp.) Kochani, zbliżają się Andrzejki, Święta i Sylwester. Wszyscy dookoła bawią się i korzystają z życia. Domyślam się, że wielu z Was (podobnie jak ja) w takie dni czuje się szczególnie samotny i odrzucony z powodów jak w temacie. Co powiecie na wspólne spotkanie w jakimś wybranym terminie? Tak, wiem - może się to wydawać absurdalne, bo jak "fobik społeczny" może wyjść pogadać z obcymi ludżmi. Ale z drugiej strony kto zrozumie nas lepiej, niż drugi nieśmiały ludek? ;) Przecież wszyscy mamy już dosyć tej samotności, braku znajomych, ruszmy się sprzed kompów, może wyniknie z tego coś fajnego? Problem odległości również da się jakoś rozwiązać. Piszcie co o tym myślicie.

Gość Kobieta z rozterką
Byłabym za.

Gość demirro
to ten sam topic.. co ten drugi? czy cos nowego sie tworzy bo juz nie kapouje

Gość Noc w BA
O hey! To ty chyba założyłaś tez wczoraj podobny temat? Bo dyskusja się tam nawet rozwija

Gość CallMeBlondiee
Owszem, próbowałam założyć przedwczoraj taki sam temat, ale wyskoczył mi błąd i byłam pewna że nie został dodany. Czyżbym się myliła? :) Jesli tak, to proszę o linka do niego, bo nie mogę znaleźć. I sorki za zamieszanie.

Gość demirro
i nawet nieźle sie rozwija:)

Gość CallMeBlondiee
Ślicznie dziękuję :) Chyba dałam plamę ;)