Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubię gotować

Pomysł na dobry obiad

Polecane posty

Gość lubię gotować

Poratujecie mnie jakimś fajnym pomysłem??? :)

Makaron z serem i brokułami Brokuły 10 minut na parze, w osobnym garnku smażysz czosnek (tylko nie za długo, bo będzie gorzki), potem dodajesz ugotowane brokuły, solisz i pieprzysz do smaku, dodajesz wiór masła. Następnie do tego ugotowany makaron, trzymasz chwilę na gazie, po czym dodajesz starty lub pokrojony w słupki ser. Jak już się roztopi, zdejmuejsz z gazu i chwilę jeszcze trzymasz pod przykryciem Smacznego :classic_cool:

Gość pole nieobowiązkowe tym razem
A jaki konkretnie ser bedzie tu najlepszy?

Gość wasze ulubione
na patelnie wlewasz smietanke 18% lub 30% do tego dodajesz mrozony szpinak, gdy szpinak ze smietanka sie polacza dodajesz wycisniety czosnej, doprawiasz do smaku sola, pieprzem. Mieszasz to z ugotowanym makaronem - pyycha

Dodaję taki jaki akurat mam pod ręką, edamski czy goudę :classic_cool: Nie jestem znawcą serów dlatego nie powiem Ci, jaki będzie najlepszy, bo mi jest wszystko jedno :D To jest na prawdę zajebisty makaron, szczególnie jak ktoś jest wege itede

Gość lubię gotować
A pomysł na jakiś mięsny obiad??? Bo mąż to taki bardziej 'mięśożerny' jest:) Za makaronami jakoś nie bardzo przepada.

Gość wasze ulubione
usmaz piers z kurczaka z takim wlasnie sosem spzinakowym, do tego ziemniaczki, i git obiadek albo np. nalesniki z miesnym farszem, albo cukinie zapiekana z miesem i serem :)

Gość wasze ulubione
mozesz tez zorbic takie dobre kotleciki, kroisz fileta z kurczaka na kostke do tego dodajesz porzyprawy jakie chcesz, jajko, make i kladziesz na patelnie formulujac ksztal "kotletow schabowych", smazysz z obu stron i gotowe :)

pieczone nóżki kurczaka z ziemniaczkami i oczywiscie wczesniej posypane ziolami do tego salatka: salata, ogorek, pomidor, rzodkiewka i domowej roboty sos vinegret pychota:D

Gość x cynk
a jak sie robi sos vinegret??

1/3 szklanki oliwy, 2 łyżki octu winnego, 3 ząbki czosnku, 1,5 łyżeczki musztardy (najlepiej sarepskiej Roleskiego), 2 płaskie łyżeczki cukru, sól i troszkę pieprzu do smaku