Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia mama 4 mies Oliwki

Moja coreczka nie chce pic z butelki

Polecane posty

Mam problem studiuje zaocznie zjazdy sa co dwa tygodnie moja 4 mies . corka nie pije z butelki z obserwacji wynika ze jest to problem nie z tym co jest w tej butelce tylko ze smoczkiem kupilam juz wiele butele wiele rodzajow smoczka a ona nadal go nie lapie pomozcie mi!! bo mamy powazny problem i byc moze uniemozliwi mi to dokonczenie studiow

No jest karmiona piersią jak zrobic by zalapala butelke :D ??

mój Franek nie nauczył się nigdy pic z butelki:( Pił z bidonu. Jak był taki malutki i zostawal z tatą, to jedyne co jadł, to obiadek, ewentualnie kaszkę - wszystko łyzeczką.

Jak Ciebie nie będzie - zgłodnieje i w końcu wypije - troche drastyczne, ale jednak....

sama jestes tepa kolezanko nadzwyczaj nadgorliwa nikt nie pytal co sadzisz o imieniu wiec stul ryj .. myslalam ze tylko ja mam ten problem widze ze poprostu zostanie lyzeczka i inne kubeczki !! dzieki

Jak córka miała miesiąc musiałam dokarmiać, piła z butli bez problemu. Potem juz tylko pierś. Ok 4mc zaczęłam podawać herbatki , na początku z butelki wypiła, potem już nie, piła z niekapka a kaszka tylko łyżeczką. Teraz ma 14mc i pije z niekapka , kubka, zwykłej butelki. Proponuje niekapka do mleka i łyżeczkę do kaszy ;)

mój synek byl dokarmiany juz w szpitalu. Byl remont i polozne nie mialy czasu do nas przychodzic, tak sie przynajmiej tlumaczyly ale dla mnie to nie ma nic wspólnego bo to nie one szpachlowały. Nie ważne. Tak sie moj maluch nauczyl pic z butelki. Nie chcial piersi. Pozniej to byly tylko meczarnie, karmilam miesiac. Teraz karmie z butki i jest ok:)

KoktajlMleczny! - często sie zdarza ze dziecko dokarmiane odrzuca pierś, bo z butelki łatwiej i szybciej i nie trzeba się męczyć. Moja na szczęscie nie zrezygnowała, nadal karmię 2 x na dobę :)

Gość facet bez auta
bo z butelki pić to niekulturalnie jest. pije się ze szklanki lub kufla, a mocniejsze trunki z kieliszka...;-)

­­­­­­­­­­­ ale synek przy cycu sie nie najadal, dawalam butle i wtedy była sielanka no i tak przyzwyczaiłam i jego i siebie. Byl koniec z mokrymi buzkami, pelnymi cieknacymi cyckami. Nie żałuję. Mały rośnie, rozwija sie prawidłowo, nie choruje, nie ma kolek.

a wy wierzycie w to ze trzeba dziecko karmic wyłącznie piersia? bo na butelce to nieprawidłowo rosnie, moze dostac astme, moze pozniej sie rozwijac, byc nieco opozniony.. jak dla mnie to bzury a dla was?

Ja karmiłam tylko i wyłącznie piersią i też nie żałuje, zresztą karmię nadal i mam nadzieję że jeszcze to potrwa, chciałabym do 18 miesiąca jak się uda. Nie wiem co to mokre bluzki, wkładki laktacyjne ani cieknące cycki bo laktacja się normuje bardzo szybko. Nie uważam że dziecko na butelce gorzej się rozwija, albo jest opóźnione. Bzdura.