Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domowyKisielFisiel

POJEBALO ICH!!!!!! POPIERDOLILO DO RZESZTY!!!!!

Polecane posty

Gość
albo w windzie :/ moj facet ma pomysl zeby takich traktowac jakims skunksem w sprayu czy czyms takim ;)

Moja sąsiadka lubi w lato palić na balkonie. Skoro tak lubi papierosy to jednego znalazła w zamku gerda - rozgniotła go kluczem i musiała zamek wymieniać. Oduczyła się szybko

wlasnie nie wiem o co ci chodzi:P albo przestrzegamy prawa albo nie:P Czlowiek palacy na balkonie go przestrzega zas ten jadacy po wypicu alkoholu nie.

Chodzi mi o durny argument w stylu " ja se pale w bloku na balkonie a jak sąsiadom nie podoba się mój dym to niech zamkną okna" Dlaczego to ja mam zamykać okna skoro to ty palisz? to nie ja truje innych tylko palacz. Niech palacz se zamknie okna w domu i tam siedzi i pali

Nie wiem czy wiadomo wam palaczom, że dym wdychany biernie, jest bardziej zabójczy od tego który wciąga palacz.Więc to wy nas trujecie i doprowadzacie do szybszej śmierci, paląc w naszym otoczeniu albo co gorsza dmuchając na nas.

przykro mi ale moga sobie palacze palic na balkonach. Ja kiedys jak mieszkalam na stancji nie palilam na balkonie bo obok balkon miala rodzina z dziecmi i wszystkie palilysmy w kuchni. Obecnie pale bo dym nikomu nie leci do okien. Jestem z tym by nie palic w miejscach takich jak knajpy, restauracje, ale na chodnikach nie a dlaczego? Bo samochody tez jezdza po ulicach, wydzielaja spaliny i truja.

Dlatego dałem przykład że jak nie chcesz być rozjechana przez pijaka to nie wychodź na ulice... No nie to pijaka należy odseparować od auta i to jest ocywiste.

mi wiadomo ze palenie bierna jest bardzo szkodliwe. Dlatego nie pale w otoczeniu dzieci ani osob nie palacych. Nawet jak zakazu nie bylo to nie palilam w pubach bo mam znajomych nie palacych i nie chcialam nikogo truc

Ja też korzystam z chodnika i jak idę obok palacza to chcąc niechcąc muszę to wdychać.

no wlasnie musisz, a dlaczego? Bo takie jest prawo i go nie zmienisz, a wiec omin palacza i sie nie narazaj. Co do niektorych postow o paleniu na klatce to nie wiem naprawde z kim mieszkacie w blokach. Tyle razy wynajmowalam mieszkanie i nigdy z takim chamstem sie nie spotkalam, bo akurat palenie na klatce to bark kultury

u mnie na klatce to taka patologia pali,mimo zakazu...i tylko raz sie odezwalam,jak mi gasili pety w kwiatkach,a tak to co mam zrobic,zglosze ich do spoldzielni ze lamia zakaz,alebo na policje zglosze,to jeszcze mi cos zrobia...i to jest w tym najgorsze.

Ale dlaczego to ja mam omijać? Cały czas do tego dążę. Dlaczego to osoba narażona na uciążliwość ma robić uniki a nie osoba uciążliwa? Stąd mój przykład o tym żeby zamykać dla bezpieczeństwa ofiary a nie sprawców

to zalezy od kultury palacej osoby. Jak trafisz na chama to bedzie ci na tym chodniku dmuchal prosto w twarz, podobnie jak pijak ktory poleci na ciebie. Chyba nie do mnie powinienes miec pretensje ze musisz palaczy omijac. Uwierz, ze ja jako osoba palaca tez ich omijam. Zolzo- zmien prawo wiec to wtedy bedzie ok, a poki co wszyscy musimy sie dostosowac

Dlaczego to osoba narażona na uciążliwość ma robić uniki a nie osoba uciążliwa? Bo osoba uciazliwa ma prawo byc osoba uciazliwa i ten kto jest na to narazony musi sie zdac na siebie. Moze niekoniecznie sprawiedliwe, ale chyba nasze prawo wyrocznia w tej dziedzinie nie jest:D

Dlatego jak nie chcesz być rozjechana przez pijaka to nie wychodź na ulice. Bo co pijak winny? W końcu i na wóde i na auto zarobił

najgorsze jest to,ze wiekszosc osob palacych,ktorym sie zwroci uwage,robia sie agresywni,i od razu zaczyna sie gadanie - jak ci sie nie podoba to wyjdz,albo cos w tym stylu. Czasem strach sie odezwac:(

nie pisz slow wyjetych z kontekstu mojego zdania. Dobrze wiesz ze mowa jest o osobie palacej jako uciazliwej i skoro taka osoba ma prawo palic na chodniku to ma prawo byc uciazliwa dla ciebie. Lamie prawo? Nie, wiec ty sie musisz dostosowac

nie musisz udowadniac:P Ulica to miejsce publiczne:D z tym wyjatkiej ze mozna palic idac chodnikiem.

jak bedzie zakaz zeby nie palic na chodnikach to sie dostosuje:P A jak nie dzien dzisiejszy bys mi zwrocil uwage w normalny sposob to bym cie nie "wybrechtala" czy jak tam:O Ani nie opieprzyla tylko szybko odeszla z fajka. Tylko ze ja rzadko pale idac sobie, bo jak wspominalam srednia to dla mnie przyjemnosc.