Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soledatt

Czy to coś złego ?

Polecane posty

Gość soledatt

Jestem mężatką od 9 lat . Mój mąż pracuje cały czas na delegacjach , praktycznie od 8 lat jestem ciągle z dziećmi . Nigdzie nie wychodzimy bo on jest zmęczony do nas przychodzą tylko jego znajomi bo moich koleżanek nie lubi. Nie mam nikogo całe wieczory jestem sama nie mam z kim porozmawiac . Kocham męża, ale poszukałam sobie wirtualnego przyjeciela. znamy się już ponad rok ,nigdy się nie widzieliśmy . Piszemy ze sobą o życiu , problemach dnia codziennego i takie tam. Nie ma żadnego podtekstu erotycznego ta znajomośc. Mąz o nim nie wie , ale kiedy ostatnio z nim rozmawiałam o tego typu przyjażniach to stwierdział ,że zabiłby mnie i jego , bo to romans jak nic. I teraz się zastanawiam co zrobić z tą przyjażnią . Miał ktoś podobny problem i jak to rozwiązał ?

Gość wpadnij do Londynu
jak to przyjazn a nie romans to olej meza i ciagnij to dalej :) gadasz sobie po prostu z roznymi ludzmi na gg i nic ci maz nie moze zrobic. tylko dobre haslo zaloz.

Gość soledatt
Tak to tylko przyjażn . Nie rozmawaimy na gg tylko smsy.

Gość NimfaBed
popieram tego co dał Ci radę powyżej. Pisz sobie z nim jeśli chcesz się po prostu wygadać, nic w tym złego, a hasło nie zaszkodzi.

Gość soledatt
Mój mąż nie rozmunie ,że mozna przyjaznić się z mężczyzną . Wychodzi z założenia ,że mam wszystko i przyjaciele mi nie potrzebni :-( . Koleżanki nie bo nie jego półka , facet przyjaciele = kochanek . Nie rozumie tego ,że ja też mam potrzebe wygadania się , kontaktu z drugim człowiekiem.

Gość będziesz sobie
Jak najszybciej napraw małżeństwo. Dobre złego początki. Teraz to nie ma podtekstów, ale kiedyś... Znajomości się zmieniają. Odkryjesz, że z mężem nic Cię nie łączy, a tamten jest super. Dojdziesz do wniosku, po co życie tracić. Poczujesz się niespełniona, zyjąca przy boku nieznanego Ci człowieka, do któego już nic nie czujesz. To może spaść jak piorun z jasnego nieba. Nagle wszystko się zmieni i zostaniesz na gruzach małżeństwa. Tak, wiem. Nie zamierzasz nic złęgo robić dalej i na pewno męża nie zdradzisz itp. Ale człowiek nie może żyć w emocjonalnej pustce i będzie się wyrywał na zewnątrz. Nawiąż z mężem nić porozumienia. Zainteresuj go sobą, przeanalizuj związek i włóż wysiłek (a będzie on wielki). To zaprocentuje. I może coś uratujesz.

Gość soledatt
Moje małżeństwo się nie sypie. Jakoś sobie radzimy dogadujemy się , tylko ,że ja potrzebuje kontaktu z drugim człowiekiem , a mąż tego akurta nie rozumie. On wraca z pracy na hotel bierze piwo do ręki i ma kumpli , a ja sama ciągle sam :-( Mąz też tam miał przyjaciółke i nie miałam pretensji bo byłam pewna w 100 % ,ze nic ich nie łączy . A jak tylko ja próbuje odnowic stare kontakty to on się wścieka bo niby dlaczego i naco mi to ? Więc znalazłam jego i teraz jest mi lżej . Mam w nim wsparcie i nawet radzi mi w pewnych sprawach związanych z moim małeżeństwem na korzyść mojego męż. Powiedzym M rozumie ,że jestem mężatka i nie robi mi żadnych aluzji.

Gość będziesz sobie
toż piszę, że teraz jest jeszcze ok. Problem jest później, wraz z rozwojem sytuacji na obu fronatach. Powiedz mi, czy to dla Ciebie komfortowa sytuacja, że mąż traktuje dom jak hotel a Ty nie masz możliwości wygadania się? Przecież zaczyna się już patologia, ale Ty tego nie widzisz, "bo jakoś leci". Halo, to dopiero początek. A co bedzie za pól roku, 5, 10? Dasz radę tak żyć? 20 lat? Małżeństwa się zmieniają. I to jest normalne. Tylko, że trzeba pilnować, żeby sięw tym wszystkim nie zgubić.

Gość będziesz sobie
oczywiście to Twoje życie znasz je lepiej niż ja. Ale osoba z boku czasem dojrzy coś, czego Ty nie zauważysz. TEn "przyjaciel" nie wziął się z nikąd. I Ty o tym wiesz. Ale czemu widząc przyczynę nie domyślasz się potencjalnych konsekwencji? Nie wiem,