Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarańcza maxxx

Konflikt między Koreami a pomyłka w datach plus Baba Wanga!

Polecane posty

Gość pomarańcza maxxx

Baba Wanga liczyła czas poprzez panujący wtedy kalendarz juliański a zgodnie z naszym gregoriańskim, data wybuchu 3 wojny światowej ma nastąpić jutro? A Korea Płn otworzyła ogień! Boję się :(

Gość hnnnnnnhnhnhnhn
korea polnocna otwiera ogien co jakis czas. nie 'poprzez panujący wtedy kalendarz juliański ' tylko obowiazujacy do teraz kalendarz cerkiewny (prawoslawny) a 10 listopad jest wedlug tego kalendarza dzis nie jutro a to czy ten akurat konkretny atak bedzie data wybuchu 3 wojny swiatowej bedzie zalezny od tego jak sie potocza losy tego konfliktu, czy poludnie odpowie teraz czy poczeka na kolejny taki atak, czy usa 'wspomoze' koree poludniowa pociskami nuklearnymi i co powie reszta swiata na to. jednym zdaniem: pozyjemy zobaczymy

Jakoś nie wyobrażam sobie północno-koreańskiego desantu lądującego na Polach Mokotowskich :)

Gość Edmunt Pipa
a co to daleko jest? nie!

Gość pomarańcza maxxx
skośnoocy powariowali na maksa ;/ nie dość że żrą psy i jedzą zupę z ludzkich płodów (coś jak rosół :O) to jeszcze im się chce konfliktów. jak będzie wojna to się załamię :( świat oszalał?

Gość pomarańcza maxxx
jesteście?

Gość Kim Dzong Il
Ja jestem :classic_cool:

Gość wsciekla i to jak
Przestancie kurwa z tymi wojnami!!!:O

Gość Kim Dzong Il
To oni zaczęli. :classic_cool:

Gość hnnnnnnhnhnhnhn
klon_ jakies problemy w rozumieniu pojecia: wojna SWIATOWA?? myslisz, ze podczas 2 wojny swiatowej caly swiat wojowal z niemcami i dlatego jest to nazywane wojna swiatowa? :D jasne, koreanczyk na pola mokotowskie nie wejdzie, za to rusek na 100%, a rosja wykorzysta kazda okazje zeby wsadzic swoje 3 grosze :)

Gość Kim Dzong Il
Kopiejki jeśli już ;)

Gość jessssuuuu
Dokładnie, ruskich trza sie nam bać, nie skośnych :-O

Gość Kim Dzong Il
"ruskich trza sie nam bać, nie skośnych" I tu wszyscy najbardziej się mylicie :p

Bo trzecia wojna światowa, wyłączając lokalne konflikty, będzie toczyć się w sferze gospodarczej i technologicznej. Nietrudno wskazać faworyta. Jedyną szansą dla krajów Europy Zachodniej jest obecnie demokratyzacja Chin i zrównanie poziomu życia Chińczyków z poziomem życia w krajach cywilizacji zachodniej. Tylko wtedy Chińczycy przestaną nas zarzynać kosztami produkcji. ;)

Gość pomarańcza maxxx
krótka piłka- jest się czego obawiać?

Nie, nie ma sie czego obawiac;) co wy z tymi ruskimi? Toz to fajni ludzie:P A temat glupi, bo nie bylo pomylki w datach, ktos dobie dopowiada chuj wie co:D Wiekszosc z was nawet do dzis nie miala pojecia jak sie liczy kalendarz julianski i ze do dzis jest on w uzytkowaniu przez prawoslawie. Wiec ktos gdzies to wyczytal i sobie podpial pod dzisiejsze wiadomosci

Gość ewelina sama sobie
zaprzeczylas :P to, ze malo kto tu wiedzial, ze kalendarz cerkiewny to owy julianski i ze babka jako rzecz oczywista poslugiwala sie nim, w koncu byla wyznania prawoslawnego jak wiekszosc na terenach rosji/bulgarii/moldawii itp itd nie zmienia faktu, ze 10 listopada jest wedlug niej wybuchem 3 wojny swaitowej. 10 listopada jest dzis w kalendarzu wiekszosci rosjan, bulgarow i innych prawoslawnych. ale jezeli naprawde to bedzie data 3 wojny swiatowej to wiekszosc jej przepowiedni sie nie sprawdzi :P wystarczy jedna bomba atomowa uzyta przez jeden kraj i zaraz poleca inne, babka chyba nie przewidziala JAKI arsenal maja wszystkie kraje na swiecie. a muzlmanin moze nam bombe chemiczna zrzucic, jak francja (3 co do wielkosci arsenal nuklearny na swiecie) zaraz psle pare bomb na bliski wshcod to zaden muzulmanin z arabii po 4 latach sie nie ostanie by tu w europie na gruzach nuklearnych swiat odbudowywal :P

Gość Wzorowy Polski Żółnierz
Jestem gotowy walczyć na wschodzie i gwałcić podczas moich bohaterskich wojaży piszczące Azjatki. Dajcie mi tylko kałacha, wiadro naboi i zapas prezerwatyw HEIL TUSK 🖐️

a skad ja moglam wiedziec, ze babka byla wyznania prawoslawnego? Dopiero dzis o tym napisali, a to ze mieszkala w Bulgarii nie oznacza, ze musiala byc prawoslawna, bo np. moja babcia miala kolezanki z tegoz kraju i zadna nie byla wyznania prawoslawnego:P a wez pod uwage ze tez to byly kobiety starszej daty. I skoro to takie oczywiste, ze poslugiwala sie kalendarzem cerkiewnym to dlaczego strony internetowe robily panike przed 10 listopada (kalendarze gregorianskiego)? Moim zdaniem to jedna wielka sciema, wtedy nic nie pisali o tym, ze ta cala vanga poslugiwala sie kalendarzem cerkiewnym tylko czekali jak tlumany na wybuch w dniu 10.11., a dzis raptem oglaszaja ze ona byla prawoslawna i data sie zmienila (dla nas rzekomo):D smiech normalnie, kto w takie bzdury wierzy?

Gość Hmm, a czy ktoś mógłby mi
podać jakiś link do strony nie w języku polskim zawierającej informacje o babie vandze? Właśnie usiłuję cokolwiek znaleźć i po przejrzeniu 5 stron juz mi się nie chce szukac :O