Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rafał Ziemkiewicz

Tusk będzie co najmniej postawiony przed Trybunałem Stanu

Polecane posty

Gość Rafał Ziemkiewicz

- Tusk będzie pierwszym premierem w historii Polski, który po zakończeniu kadencji znajdzie się w więzieniu mówi Rafał Ziemkiewicz w rozmowie z Jakubem Jałowiczorem. Tusk stał się spełnieniem marzeń Polaka o tym, żeby było znowu jak za Gierka. Jego panowanie to wypisz wymaluj powtórka z gierkowskich rządów. Jest wielki pic. Jest dziewiąta potęga gospodarcza świata, zwana dziś „zieloną wyspą, względne poczucie dobrobytu, choć ten dobrobyt znowu jest na kredyt, o czym ludzie wiedzieć nie chcą. Jest straszenie opozycją, która, jak się teraz okazuje, nawet jest na żołdzie CIA i czerpie inspirację z dywersyjnych ośrodków wrogiego mocarstwa. To wszystko wchodzi nam doskonale w przećwiczone 40 lat temu wzorce, które gdzieś tam w ludziach głęboko tkwią. Ale też sukces, jakim jest zachowywanie popularności przez trzy lata kosztem wielkiego picu, mnożenia długów i odkładania na wieczne nigdy problemów, które już dawno powinny być załatwione, ma swoją cenę. Tą ceną będzie, tak jak było w przypadku Gierka, nagła katastrofa. Myślę zresztą, że Donald Tusk już jest na to przygotowany i jego plan polega na tym, żeby pociągnąć jeszcze rok-dwa w tym picu, a potem przeskoczyć na jakieś unijne synekury i zostawić za sobą walący się gmach. Myślę, że mu się to nie uda i jestem głęboko przekonany, że Tusk będzie pierwszym premierem w historii Polski, który po zakończeniu kadencji znajdzie się w więzieniu.

Gość nie mamy
tak kazde niepowodzenie zyciowe ziemkiewicz zwala na tuska

Gość hnnnnnnhnhnhnhn
ziemkiewicz to debil, ktory nie rozpoznaje skory zwierzecia hodowlanego na rzez by zarl sobie hamurgery, od futra ziwerzat objetych ochrona, ktore sie zabija tylko i wylacznie na futra :O zal.pl choc PO uwazam za zlodzieji, zaklamanych hipokrytow i tragedie dla polski, i jakbym mogla to kazdego z PO i PiS pogonilabym z tego kraju batami :O

tylko przed ucieczką nam dowali podniesieniem vatu oraz podatków. Za tym pójdzie inflacja i będziemy dopiero biedni. Tusk dobrze obiecywał będziemy drugą Irlandią tylko nie powiedział którą tą sprzed kryzysu czy tą w trakcie kryzysu ;)

Gość PiS to zakłamani hipokryci
"za Jarka było jak w raju" - żal.pl :p

Gość fsfrwefdsrwqrqwerqwe
miejsce Tuska jest w komorze gazowej, nie w wiezieniu