Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteryjny nius nr 1

ostry ból w dole brzucha

Polecane posty

boli mnie od wczoraj jak cholera. dopóki się nie ruszam jest ok, ale każda zmiana pozycji, chodzenie, nawet kichnięcie i boli. nie wyrostek, bo po lewej stronie, nisko, prawie przy łonie. jajnik? taki ostry ból, tabletka przeciwbólowa nie poradziła, a normalnie działa na wariujące jajniki. wiem, że Wy nie lekarze, nie prorocy, ale może coś podpowiecie. bo lekarz to najwcześniej jutro po południu :(

Gość gfhjgjhgfjhfgjhgdj
To jest "obcy" :-o

obcy by już wylazł:classic_cool:

znajomy, czy nie, boli😭 macie pomysła?

Gość Piotr21
to może być zapaleni trzustki...w tym celu zrobiłbym badania na amylazę z krwi

nie trzustka nie, bo mnie boli na dole, bardzo nisko, blisko łona

Gość idz do lekarza
mnie podobny do twojego bol zlapal w piatek wieczorem, w sobote rano bylam na pogotowiu, na zastrzyku, bo leki przecwbolowe nie pomagaly. W poniedzialaek bylam u lekarza, dal skierowanie na USG i z tym mam sie zglosic, bo na podstawie samego suchego badania nic nie moze stwierdzic. Poza tym kazal tez sie przebadac u ginekologa, zeby wykluczyc wlasnie bol jajnika.

Gość Piotr21
A jakieś objawy??Tzn biegunka ,gorączka,zapracia??Przy spożywaniu posiłków boli??

Gość Piotr21
Lewa dolna strona okolic łona wskazywać może na zapalenie janików lub jajowodów...Zalecam udać się do lekarza pediatry/rodzinnego po skierowanie na USG

oprócz tego, że piekielnie boli (jakby mi ktoś nóż wbijał), przy każdym ruchu, to innych objawów nie mam. nie mogłam spać w nocy, bo każdy ruch wywoływał ból, a już zapomnij o leżeniu na lewym boku. teraz siedzę i jest ok, ale jak się spróbuję poruszyć na krześle...:O żadnych biegunek, wymiotów, gorączki, nic zaczęło się wczoraj rano i trwa, tylko się nasila. na początku byłam pewna, że jajnik właśnie, ale na bolesne jajniki zawsze pomagała tabletka. a dziś pomogła tylko tyle, że udało mi się wstać.

Mnie tak bolało 3 m-ce temu. Wylądowałam w szpitalu, okazało się po badaniu usg, że mam sporego krwiaka na lewym jajniku- diabli wiedzą dlaczego:P Poleżałam 3 dni, dostawałam codziennie kroplówkę, a po wyjściu antybiotyk, bo bali się, że może się stan zapalny powiększyc. Miałam jeszcze przykazane leżenie w domu i unikanie przeziębienia organizmu. Lekarz powiedział, że niezdiagnozowane krwiaki sa czasami przyczyna zapalenia otrzewnej, tzn. kiedy pękną.

Gość Piotr21
W poście powyżej słusznie ujęte jest słowo "przeziębienie"...Nawet przy byciu pewnym ,że jest się zdrowym może być inaczej..I dowiadujemy się o tym gdy organizm każe zacząć działać..Dlatego moim zdaniem nie musi to być zwykły ból jajników a jego zapalenie np.ostre...Innym powodem mogą być kamienie nerkowe...A to bardzo potwornie boli przy ruszaniu się...Jeszcze jak się chodzi w jednej pozycji ujdzie....Ale przy siadaniu i ruchach typu Wf jest tragedia(zwykle lewa strona)..Moją diagnozą jest ostre zapalenie jajników lub kamienie nerkowe(kamienie trzeba wysikać) lub zapalenie dróg moczowych...Jednak sądząc po tym że jest brak objawów ,wydaje mi się ,iż są to kamienie nerkowe...W każdym razie zalecam udać się do lekarza na konsultację..Życzę zdrowia

dzięki Piotr21 pójdę tak, czy siak, ale dziś nie dam już rady :(

Gość Piotr21
Bardzo proszę"Zdrowie święta rzecz"