Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzena19666

guz tarczycy

Polecane posty

Gość marzena19666

mam skierowanie na operację guza tarczycy jego wymiary 15mmx10mm, biopsja jest ok, guzek jest wyczuwalny, po jakim czasie po takiej operacji mogę wrócić do pracy, słyszałam że tydzień leży się w szpitalu, a po szpitalu L4?? proszę o radę

Gość pananamanapa
Aktualnie średni czas oczekiwania na operację jak już jesteś w szpitalu wynosi 5 dni.Po operacji zazwyczaj leży się drugie tyle.Ja leżałem przez 14 dni a L4 nie miałem bo byłem wtedy na Urzędzie Pracy ale z tego niektórzy mi mówili to od dwóch tygodni do miesiąca na L4 się jest a dodatkowo przez okres pół rok lepiej nie wykonywać żadnej przeciążającej pracy fizycznej.

Z pobytem w szpitalu różnie jest. Tam gdzie mnie operowali leży się jakieś 4 dni. Długość zwolnienia zależy od samopoczucia i rodzaju pracy. Najkrócej to chyba 30 dni.

Na oddział przyjęli mnie we wtorek. We środę operacja. W sobotę już w domciu byłam.:)

Gość pananamanapa
Mnie przyjęli w poniedziałek i czekałem cały tydzień.Po weekendzie miałem operację w wtorek i po operacji miałem wyjść w piątek ale jeszcze mnie przetrzymali przez weekend i wyszedłem w poniedziałek :) Byłem operowany w Bytomiu na Batorego :)

Gość marzena19666
dzięki !!!!!!!!!

Gość marzena19666
też mam być operowana w Bytomiu na Batorego, jakie tam są warunki i jacy lekarze, a operacja trwa długo? mam małego guzka, czy będę po operacji na diecie?