Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deklassa

imię Marysia-problem

Polecane posty

Gość gość
to jest wiejskie imię , w sam raz do przerzucania gnoju i wypasania krów

Gość gość
wiejsko to ty masz pod kopułą. wiejskie imie to np Jessica, Nadia, Nikola, Klaudia, Sandra, Angelika

Gość gość
Juz wolalabym ta" wiejska" nikole czy sandre niz imie typu maria, zofia, elzbieta. Kwestia gustu.

Gość gość
marycha to typowe wiejskie imię ! no proszę cię widziałaś na wsi sandre czy nicole te imiona które podałaś są ulubione przez niższe klasy społeczne natomiast, marysia, kasia, basia to imiona prosto z wiochy

Gość gość
Ktoś tu ma braki z historii....Caryca Katarzyna, Barbara Radziwiłłówna, Maria Antonina, Maria I Stuart, Maria Konopnicka, Maria Skłodowska -Curie, królowa Zofia Bawarska,królowa Maria Rumuńska, królowa Hiszpanii Zofia, Maria Barbara Portugalska (tyle mi sie na poczekaniu przypomniało)....no patrz kurka wodna- sama wiocha, prawda???

Gość gość
Autorka to moze "problem"miala,ale trzy lata temu !Co,chcecie jej pomoc :D

Gość gość
Autorka to moze "problem"miala,ale trzy lata temu !Co,chcecie jej pomoc :D

Gość gość
Nie,ale debatowac co wiejskie,a co miejskie :D

Gość gość
tak tak zdarzały się i królowe i wielkie osobistości owszem, ale do cholery chodzi o popularność tych imion wśród mieszkańców wsi, no czego tu jeszcze nie rozumiesz ? na wiochach spotkasz więcej kasiek i marysiek niż dziewczynek o imieniu ewa, magda, ula, edyta, sylwia, monika , zrozumiałaś w czym rzecz ?

Gość gość
Imię to faktycznie gwestia gustu, bo gust trzeba mieć. Jeden lubi Sandrę i Nikolę, drugi Marię i Elżbietę. Jeden lubi disco polo a drugi operę. Jeden lubi Paolo Coehlo a drugi Tomasz Manna tylko nie wmawiajcie sobie, że kupa to diamenty :D

Gość gość
o gustach i kolorach się ponoć nie dyskutuje .... :D dla mnie marycha to było i będzie najgorsze polskie imię, dla kogoś może być najpiękniejsze

Gość gość
Burakiem możesz być nawet z tytułem profesora! A Maria to imie hebrajskie i w Polsce długa nie dawano tego imienia dzieciom ze względów religijnych. Tak powstały w zamian: Marianny, Maryle czy Mariole. proponuje trochę poczytać na ten temat!

Gość gość
co mam czytać ? wiem jakiego pochodzenia jest to imię..... o ile jeszcze maria brzmi w miarę , marysia, mania, marycha to krzywda dla dzieciaka i tyle, moja ciotka to marycha właśnie i całe życie każe na siebie mówić majka, bo się wstydzi, bo wie że to wiocha

Gość gość
pewnie sama jesteś maryśką i prawda cię w oczy kole, albo mamusie masz mańkę :D

Gość gość
Wolę Marie niż "nowobogackie" Pamele, Sandry , Oliwie itp imiona z telenowel brazylijskich :-) Wyrywacie się z wiochy i na siłę hrabiostwo udajecie dając śliczne światowe imiona:-)

Gość gość
ja też jestem zdania iż imiona typu nicola, brajan, natan, alan, brzmią tandetnie, ale tak samo nie podoba mi się ten staromodny trend typu kazimierz, stefa, leon, antonina, zosia,czemu nikt nie daje normalnych imion takich jak rafał łukasz, bartek, adrian, magda, ewa, agnieszka, agata, aleksandra, marta ?

Gość gość
Dlaczego nie nadaja takich imion? Bo 80 procent rodzicow ma tak na imie I maja tego typu imion po wyzej dziurek w nosie bo wszystkie szkoly I podworka byly nimi usiane. Tera czas na nowa mode. Czasy die zmieniaja wiec I trendy.

Gość gość
Marysi to ja nie chce,wiec nie narzucac tam wyzej !

Gość gość
A mnie się imiona typu Maria, Franciszek, Zofia bardzo podobają! Jedne frustratki tu twierdzą, że to imiona ze wsi. hhmmm, być może dlatego że na wsiach jest sporo ludzi starych, a te imiona noszą własnie tamte pokolenia. Dla mnie to żadna ujma. natomiast wieśniackie imiona to dla mnie: Wioletka, Mariolka, Żaneta, Angelika, Sylwia, Beata, Renata i wszelkie typu Nikola, Nadia, Jessika.

Gość gość
rafał łukasz, bartek, adrian, magda, ewa, agnieszka, agata, aleksandra, marta xxxx hhhhmmm. uczę w 3 przedszkolach. Bartków jest sporo. Łukasze też sie zdarzają, Rafała nie ma żadnego, Adrian jest ale mało. Imię Magda to w dalszym ciągu imię całkiem popularne wśród dzieci, Ewy są trzy, Agatki dwie, Aleksandr jest dużo, Mart jeszzce więcej a Agnieszki nie ma żadnej.

Gość gość
Ze tobie sie podobaja,to nie ujma,ale,ze wiejskimi nazywasz wymienione-to juz tak,twoj mankament !

Gość gość
o 17.46-jezeli atakujesz imiona,to glupia baba jestes.Ja mam Sylwie,ale Maryska dla mnie nie do pomyslenia.I co z tego?

Gość gość
no nic z tego, tyle tylko że nie masz gustu albo masz po prostu kiepski :)

Gość gość
Ja tez nie lubie Maryski,wiec sie odczep i martw o swoj gust,ktory moze byc watpliwy...

Gość gość
:D...Ja Sylwii nie mam,ale fajne.

Gość gość
Sylwia, Wioleta, Beata - wiocha z lat 70

Gość gość
Dla mnie jest ok kazde z tych imion,a wiocha to ludzie z takimi postami jak wyzej

Gość gość
...sierotki Marysie ?:D :D :D

Gość gość
ale jesteś ograniczona ty od tej sierotki, aż mi ciebie szkoda :)

Gość gość
Nie,nie ja,Sierotki,ktore bronia imienia,nazywajac inne ...wsiowo