Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sgdh

guzy od uderzen- co robic

Polecane posty

Gość sgdh

moj maly jest na etapie nauki chodzenia i ciagle o cos zachaczy i ma pelno guzow najczesciej na glowce. co robic? chodzic z tym do lekarza. boje sie ze cos zlego sie stanie

Gość oj oj oj**
Ja bym na twoim miejscu poszła, może nie za każdym razem ale jeżeli ma już ich kilka to idź tez jestem z moim dzieckiem na takim etapie. Musisz go obserwowac po upadku czy np nie wymiotuje po posiłku, jeżeli tak może to być objawem wstrząsu mózgu, jeżeli nic się nie dzieje to nie ma potrzeby panikować :)

Gość sgdh
A CZY TO MOZE BYC GROZNE

Gość mama stasia___
No zalezy co....moze mieć np pekniętą czaszkę i w żaden sposób tego nie zauważysz...

Gość ;lklkl
bez przesady..zlitujcie sie..nie sadze aby akurat Twoje dziecko przewracalo sie wiecej niz inne ktore zaczelo chodzic w tym samym czasie, nic jemu nie bedzie, o ile nie ma rozbitej glowy ob ostry kant i nie krwawi, wszystko jest ok..

Gość goło i wesolollll
fajna babka z forum----- i kto to mówi siedzisz tu chyba 24 godziny na dobe!!!a twoje dziecko chyba też jest własnie w wieku kiedy zaczyna chodzic!! więc jak go pilnujesz siedząc na forum??

Gość kazde dziecko powinno choc
raz sobie nabic guza ;) Jak ja mala bylam to caly czas latalam posiniaczona, poobdrapywana, z guzami, siniakami itp :P No przeciez nikt mnie pod kloszem nie trzymal ;)

Gość MI_zielone
no ale dziecko w ten sposob uczy sie wlasnie, nabiera doswiadczenia , upadki sa naturalna czescia tej nauki, dziecko bada w ten sposob odleglosci, roznice i fakture, zaczyna sie tez bac przestrzeni, daj mu poznawac swiat i tyle. A na guzy polecam zel z arniki gorkiej homeopatyczny, jest super, zadna sliwa nie wychodzi po nim :)

Wyobraź sobie że siedze tu gdy córka spi, albo się bawi ;]Nie wiem jak można zadawać takie pytania na forum, jak można nie pilnowac dzicka żeby nabijało sobie guzy, rozumiem, raz, dwa, każdemu się zdarzy ale nie "ma pelno guzow najczesciej na glowce. co robic? chodzic z tym do lekarza." .

Gość miszelka30
fajna babka,kobieto jak ty jestes irytujaca:O wez sie za swoje zycie a od innych sie odpierdol:O wszyscy na tym forum jada po jagodzie a to chyba ty jestes tym najwiekszym forumowym krzykaczem i głupkiem:O

Gość miszelka30
mnie nie pęknie :D bez obaw krzykaczu:D zajmij sie dzieckiem bo pewnie juz w obsranej pieluszce pol dnia siedzi:O a swoja droga to twoje dziecko chyba spi caly dzien????? ..moze do lekarza sie wybierz specjalistko w pouczaniu innych:O