Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka z xero

Moge im jakos pomoc?

Polecane posty

Gość anka z xero

Chodzi o rodzicow mojego chlopaka. Jego tata ciezko zachorowal, nie wiadomo jeszcze co mu jest, ale nie wyglada to dobrze. Trzeba czekac na wyniki badan jeszcze-mial biopsje szpiku. Mama chlopaka ma duzo stresow -choroba partneta (nie sa malzenstwem), musi sprzedac drugie mieszkanie (ktore chciala zostawic mojemu chlopakowi) bo maja wiele dlugow. Oboje sa zalamani. Ojciec lezy cale dnie w lozku, nie daje rady nic robic, marudzi strasznie, a matka wieczorami siega po alkohol (chlopak znalazl w jej szafce kilka butelek po wodce). Moj chopak tez juz ledwo z tego powodu daje sobie rade, ja oczywiscie tez bo sie zamartwiam calymi dniami. Nie wiem, jak im pomoc. nie wiem, jak pomoc sobie i mojemu chopakowi. Ciezka sytuacja, az lzy mi plyna do oczu;/

Gość sddsd
ile masz lat? finansowo mozesz im pomoc? moz ena poczatek ugotuj cos? moze zrob zapiekanke albo cos dobrego na obiad? moze upiecz ciasto, idz do nich by sami nie siedzieli w domu wieczorami? na pewno duzo im pomozesz jak od czasu do czasu cos ugotujesz albo zrobisz jakies zakupy bo jak oni maja problemy to ne maja czasu myslec o takich "przyziemnych sprawach" wiec moze na poczatek w ten sposob? gotuj u siebie a u nich odgrzewaj bys ich nie zameczyła swoja osoba.

Gość anka z xero
jestem lekko po 20. Finansowo niestety nie, bo sama ledwo daje sobie rade. ale z tym gotowaniem to fajny pomysl. cos poprobuje:)

Gość sddsd
nie musisz od razu robic z siebie sprzataczki i kucharki u nich w domu, ale cos tam mozesz zrobic, czasem cos ogarnac, czasem cos upichcic. tak zeby im było milej. ja bym zrobiła zapiekanke zie,mniaczana na poczatek i zaniosła im w brytfannie:) chcesz przepis?:)

Gość BARDZO DOBRA RADA
jego ojcu kup viagre

Gość ojojoj kolego
daj przepis skorzystam ja tez>)

Gość Habibi twojej starej
Ojcu zrób lasera, a matce kup wibrator.

Gość anka z xero
No chetnie, zapodaj:)

Gość sddsd
Potrzebne rzeczy: Ziemniaki 2 jajka Smietana Piers z kurczaka Kiełbaska Celuba Mogą być grzyby albo papryka Ser żółty Gotujesz piers z kurczaka. Gotujesz ziemniaki po ugotowaniu kroisz w plasteki układasz na dnie brytfanny, mieszasz jajko z półowa smietany i rozne przyprawy i polewasz ziemniaki. Ugotowana piers kroisz w małe kawaki, posypujesz ziołami i wysypujesz na zapiekanke. Kiełbaske w plasterkach podsmażasz na patelni i posypujesz zapiekanke. Potem ja jeszcze posypuje smazonymi pieczarkami lub podsmarzana papryka. Całość zalewasz zmieszanym jajkiem ze smietana albo innym sosem np. z pomidorów, albo jak masz lanie sosem „pomysł na zapiekanke i całość posypujesz startym serem. Posypujesz wierzch papryką w proszku. Pieczesz około 25-30 minut. Gotowe.

Gość ojojoj kolego
dziękuję ślicznie, zrobię dzisiaj jak wrócę z pracy;:)

Gość anka z xero
Ja tez dziekuje;)