Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gilllko

Studenci! Problem ze STYPENDIUM SOCJALNYM

Polecane posty

Gość komisja stypendialna ....
coś wam powiem dzieci. Nikt z komisji nie sprawdza informacji podawanych we wnioskach(jest ich zbyt wiele), chyba że są ewidentną bzdurą ale ... czego nie sprawdzi komisja, widzą wasi koledzy z roku, a wierzcie mi niektórzy są naprawdę zawistni i uprzejmie poinformują komisję co i jak. Co roku muszę czytać te bzdurne anonimy

Brat ma więcej niż 18 lat? to możecie go wymeldować i po sprawie... raczej nie będą nigdzie dzwonić , jakby mieli dzwonić do każdego studenta który pobiera stypendium, plus pytać o każdego członka rodziny firmy w których pracują to bym im kasy na rachunek tel. nie starczyło... myśl racjonalnie... A gdzie uczy się brat w Polsce czy UK? najłatwiej będzie wymeldować...

Gość gilllko
ma 13 lat , uczy się w UK gdzie mieszka z ojcem

Gość gilllko
komisja a po co się chwalić że dostało się stypendium , bo żeby nie kombinować to myślałam że wpiszę całą rodzinę z rentą i alimentami , ale wtedy to oszustwo i może zadzwonili by do tej niby szkoły brata a w tej mieścinie są tylko 2 szkoły i wtedy by się sypło..

Gość gilllko
w sensie że wpisałabym że uczy się w polsce...

Najlepiej będzie jak pójdziesz do osoby, która zajmuje się stypendiami na Twojej uczelni i ją o wszystko wypytaj. Jeśli Twoja mama nie ma żadnych dochodów to z reguły przyjmuje się najniższą krajową dla osób, które wykazują zerowe dochody (niestety dla Ciebie). Każda uczelnia ma regulamin przyznawania stypendium, zapoznałaś się z nim w ogóle?

Do tej szkoły nikt nie zadzwoni, wniosków jest zbyt wiele by weryfikować informacje podawane przez studentów. Dzwoni się tylko jeśli we wniosku są braki, brakuje dokumentów itd. A co do chwalenia się. Nie musisz nikomu mówić a i tak wszyscy wiedzą. Listy przyznanych stypendiów są wywieszane. Wprawdzie nr indeksów/albumów ale niektórzy zadają sobie dużo trudu by wyśledzić kto i ile dostał. Pracuję na uczelni i czasami nie mogę wyjść ze zdumienia co niektórzy studenci wyprawiają by kolegę pozbawić stypendium

Gość gilllko
komisja więc co myślisz o tym żebym zrobiła tak komisja a po co się chwalić że dostało się stypendium , bo żeby nie kombinować to myślałam że wpiszę całą rodzinę z rentą i alimentami , ale wtedy to oszustwo i może zadzwonili by do tej niby szkoły brata a w tej mieścinie są tylko 2 szkoły i wtedy by się sypło.. ?? albo jak ty byś zrobiła...

Gość gilllko
up

Gość gilllko
komisja ,jesteś ?

Gość gilllko
podniosę jeszcze raz..

Gość gilllko
gadałam z mamą ,okazuje się ze ojciec nie jest z nami zameldowany i brat też nie , ale to chyba by była dziwna sprawa że mama ma ana niego alimenty a on mieszka z ojcem?

Gość gilllko
up up

Gość gilllko
podniosę jeszcze raz,a w poniedziałek zapytam się w biurze ..

Gość gilllko
a jeśli jestem ja i mama i alimenty na mnie to dziele to tylko na siebie czy na siebie i mame?

Gość gilllko

Gość gilllko
kurcze na róóżnych forach różnie piszą...rodzice nie są po rozwodzie. separacji a razem nie mieszkają , mam od ajca alimenty to mam wpisać we wniosku ojca?

Gość gilllko