Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewa1992

Problem z twarzą i cerą

Polecane posty

Witam mam problem, juz od pewnego czasu mam problem z zaskórnikami, pryszczami wypryskami itp. Dodam że stosowałam preparaty typu Garnier czysta skora peeling itp i bez wiekszych skutków. Czy możecie mi polecić jakiś dobry preparat na niedoskonałości?? Cena w sumie nie gra roli, myślałam nad tymi środkami: http://allegro.pl/inneov-d-tox-niedoskonalosci-40-40-gratis-i1325839888.html http://allegro.pl/avene-triacneal-krem-na-niedoskonalosci-tradzik-30-i1327569050.html http://allegro.pl/dr-jart-all-out-black-head-na-wagry-i1330707330.html co sądzicie??

Gość mrowa 09435
Z tego tylko Triacneal ma sens,a Garnier i inne drogeryjne generalnie precz. Poczytaj o pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej i zobacz, co powinnaś zmienić u siebie: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=73 http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Ogólnie: powinnaś odstawić agresywne środki myjące z SLS (najlepiej zmywać płynem micelarnym - czerwona Bioderma najlepsza IMHO) i rzeczy z alkoholem, postawić na kwasy (AHA, LHA, BHA) i retinoidy, jak kremy bez zapychaczy typu parafina, triglicerydy etc. (więcej o nich na Mazdiładch). Spróbuj prostych formulacji do wykonania w domu (znajdziesz w sklepach Zrób sobie Krem, Mazidła, Biochemia Urody) plus aptecznych kremów z kwasami i retinoidami, i będzie oK. Dużo informacji znajdziesz też w tym wątku tu: http://forum.gazeta.pl/forum/w,211,117688747,117688747,do_Issey_.html

czytałam dobre opinie na temat tego inneov d-tox ze bardzo dobry środek, nawet w aptece mieli i mi polecali:) Opłaca sie go kupić?

@Ewa, jeśli myślisz poważnie o pilingu, to zapomnij o drogeryjnych kosmetykach. Prawdziwy efekt przynoszą tylko peelingi medyczne. Proponuję najpierw zrobić mechaniczne oczyszczanie u kosmetyczki, zabieg leczniczy np. biologique, a dopiero potem peeling z wysokim stężeniem kwasów. oczyści to skóre, wygładzi i zlikwiduje zaskórniki. Czasem gabinety kosmetyczne oferuja gotowe kuracje antytrądzikowe na bazie kosmetyków dermalogica lub sothys. Ale wszystkie zabiegi trzeba wykonac przynajmniej kilka razy.

Gość 685398686
Kosmetyki Iwostin Purritin! Są świetne. Dobrze jest też zażywać bratek, kosztuje ok 6 zł - 30 tabletek, ja zarzywam 4-5 dziennie. Ważne jest, by oczyszczać od wewnątrz i zewnątrz a także nawilżać.

Gość a z tych drogeryjnych lub
aptecznych kremow ktore firmy robią kremy bez parafiny czy oleju mineralnego?

Gość takajakaznananona
Trzeba czytać składy :P:)

Gość SzaraTęcza
najlepszy sposob na tlusta cere i trądzik tzn trzeba leczyk kompleksowo od wewnątrz i na zewnatrz dlugo się meczylam i mialam fatalne blizny a teraz po roku leczenia jest idealnie . Myje buzie tylko mydlem dove bialym i tonik robiony w aptece ermatolog mi przepisal maseczki tez robione i tabletki rowniez i wiecie co bylam prywatnie dawałam po te 50zł ale za to leki byly bardzo tanie i pomogło

Gość paulana
ja po wielu latach meki z cera, od stosowania drogeryjnych dla nastolatek po profejonalne z aptek doszlam do wniosku ze leczenie na wlasna reke z problemem przedluzajacym sie po okresie dorastania nadaje sie tylko do dobrego dermatologa. Nie dajcie si etylko na stoowanie jakis dziwnych masci i specyfikow. Trzeba leczyc radykalnie, od razu.W moim przypadku byly to hormony. Leczylam i meczylam sie tyle lat i dopiero odkrylam ze to hormony:( cera jest uper, teraz pozbywam ie blizn powoli. Juz nie mowie ile to ja antybiotykow sie nabralam :(:( organizm wyjalowiony do maximum. Aleeeeee.... :) jedyne co mi pomaga z zewnatrz na glebsze zluszczanie skory jest ATREDERM, dotaniesz go na recepte. Jezeli to tylko zewnetrzne problemy oczywiscie. Srodek ten luszczy naskorek bardzo widocznie. po 3,4 dniach naskorek odchodzi platami. Glebsze peelingi u dermatologow tylko po wyleczeniu skory!!!!! I nigdy poprostu przenigdy nie uzywaj matujacych kremow ale NAWILZAJACYCH!!! cera tlusta czy mieszana dostajac kremy matujace naturalnie wydziela wiecej loju na dluzsza mete taka jego reakcja na brak nawilzenia :/

Gość paulana
duzo tematow tu bylo poruszanych o cerze. Uwazam ze tu trzeba znalezc odpowiednie podloze tych problemow. Albo zla pielegnacja od tak poprostu albo cos powazniejszego od wewnatrz, czeto tez niektorzy maja problemy z cera kiedy sa zestresowani lub zle sie zywia. Nie zapominajcie ze jedzenie mięcha non stop lub dziwnych rzeczy psuja caly organizm. Jedzcie duzo kasz kgryczanych zamiast ziemniakow, platkow owsianych, owocow ile sie da :) mieso wieprzowe zastapcie kurczakiem jest lzejszy jezeli musicie jesc mieso, kasza jaglana, nasiona....wiecie co zdrowe. ja po 10 dniach zrezygnowania z chleba, mleka, czarnej herbaty, kawy i miesa poprostu odzylam tak bardzo ze nie zdajecie sobie sprawy. Jadlam non stop jakies owoce, platki owsiane, kasze, czulam ie naprawde super :)

Gość A ja coraz mniej wierze
w powiedzenie

Gość gość
Też miałam ten sam problem . Trądzik to nie tylko wygląd zewnętrzny ale także ogromne problemy z psychiką . Jeszcze rok temu nie było mowy o wyjściu z domu bez makijażu . Na ulicy miałam wrażenie że wszyscy na mnie patrzą . Zażywałam kremy , tabletki , wszystko co było moźliwe , aż w końcu moja dermatolog zdecydowała się leczyć moj problem izotekiem . Był to bardzo groźny lek i wymagał poświęcenia . Znałam skutki uboczne , lecz byłam zdecydowana . na rękach miałam uczulenie spowodowane za niską temp. , twarz i oczy bardzo suche ale było warto . Po 4miesiącach zauważyłam poprawę , na twarzy ani jednej krostki . Uśmiecham się gdy patrzę w lustro . Czasami trzeba zaryzykować , mam nadzieje że choroba już nie wróci . Na tą dolegliwość żadne preparaty nie pomagają , jeżeli już to tylko na jakiś czas . Nie poddawaj się dziewczyno , myśl sobie że taka jaka jesteś jestes doskonała . Z każdymi twoimi niedoskonałościami . Idź śmiało i nią patrz na to co mówią inni ludzie . Pozdrawiam !

Rozwiązaniem jest krem z serii Classic od Beta-Skin. Jego formuła wspomaga zwalczać uciążliwy trądzik i zapobiega powstawianiu nowych zmian. Wchodzący w skład oczar wirginijski łagodzi podrażnienia, zmniejsza zaczerwienienia, a co najważniejsze reguluje wydzielanie sebum. :)

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/